DIY

Cum recondiționezi mobilierul vechi: soluții pentru buget mic

    Poți salva aproape orice piesă de mobilier, cu puțină îndemânare și o investiție minimă. Iată un ghid care te va ajuta să recondiționezi mobilierul vechi, fără să cheltuiești o avere pe materiale.

    Sfaturile de mai jos te vor ajuta să dai un suflu nou casei tale, chiar dacă trebuie să te descurci cu un buget limitat.

    Folosește autocolant pentru mobilier

    Aplicarea autocolantului pe mobilier este una dintre cele mai simple, ieftine și eficiente modalități de a-i schimba aspectul. Pașii sunt simpli, iar odată ales modelul, întregul proces durează câteva minute. Stabilește porțiunea pe care vrei să lipești autocolantul și șterge-o bine, cu un burete îmbibat în apă și detergent. Apoi, lipește autocolantul și îndepărtează excesul cu un cutter. Ține minte să lipești autocolantul progresiv, ca să nu prinzi goluri de aer dedesubt. În final, folosește un trafalet, ca să întinzi perfect materialul pe toată suprafața.

    Recondiționează mobilierul vechi prin accesorizare

    Ai niște scaune confortabile, dar care nu prea își găsesc locul în noua ta bucătărie? Înlocuiește-le picioarele cu unele dintr-un alt material. În același mod, poți să schimbi aspectul noptierei din dormitor sau pe cel al dulapului din living, dacă înlocuiești mânerele. Alege unele metalice sau într-o culoare puternică, care să fie în contrast cu restul camerei, de exemplu. Mai poți retapița scaunele, canapelele sau fotoliile cu un material nou ori le poți îmbrăca în diverse huse.

    Cum recondiționezi mobilierul vechi – soluții pentru orice buget - mâner Ikea
    Mânere Edvalla, 24,90 lei/ 2 bucăți, disponibile în magazinul Ikea

    Șlefuiește și vopsește cu încredere

    Când te gândești la activități relaxante pentru weekend, șlefuirea și vopsirea mobilei din lemn își găsesc destul de greu locul pe listă. Dar urcă repede în preferințe, dacă îți dorești să redecorezi casa, fără să cheltui o avere. Ca să schimbi aspectul mobilei din lemn, trebuie să urmezi câțiva pași simpli.

    Pentru început, folosește un spray decapant, ca să îndepărtezi finisajul vechi. După ce l-ai eliminat în întregime, curăță suprafața cu diluant și șlefuiește bine mobila, până lemnul e curat (nu chiar ca lacrima, dar pe aproape). Ultimul pas este și cel mai distractiv: aplică vopseaua cu entuziasm. Sau măcar cu atenție și dexteritate, astfel încât rezultatul să fie unul plăcut ochiului. După ce s-a uscat vopseaua, aplică un strat de lac transparent, pentru protecție.

    Foto: Unsplash.com

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Cum recondiționezi mobilierul vechi: soluții pentru buget mic