Plante

15 arbori ornamentali care rămân verzi pe tot parcursul anului și pe care să-i plantezi în grădină

  Arborii ornamentali joacă un rol esențial în amenajarea spațiilor exterioare. Oferă frumusețe, structură și caracter grădinilor pe tot parcursul anului.

  Când vine vorba de selectarea copacilor pentru grădina ta, poți alege și câțiva arbori ornamentali veșnic verzi. Aceștia se remarcă prin capacitatea lor de a a-și menține frunzișul verde luxuriant pe tot parcursul anului, chiar și în perioadele de îngheț. Dacă nu știi ce să alegi, uite 15 arbori ornamentali veșnic verzi care îți pot înfrumuseța grădina.

  1. Ienupăr de Virginia (Juniperus virginiana)

  Arbori ornamentali veșnic verzi ienupăr de virginia

  Ienupărul de Virginia, numit și cedrul roșu de est, este un arbore versatil, cu frunze veșnic verzi și o formă piramidală. Frunzișul său verde vibrant capătă o nuanță de bronz iarna și adaugă interes vizual interesant în grădină. Este potrivit pentru o varietate de condiții de sol și tolerează bine și seceta, odată ce rădăcinile sale sunt bine stabilite în sol.

  2. Magnolia veșnic verde (Magnolia Grandiflora)

  Magnolia veșnic verde este o specie clasică, adorată de grădinari și de iubitorii de plante atât pentru frunzele sale mari și lucioase, cât și pentru florile albe și parfumate. Caracterul său veșnic verde o face să iasă în evidență în peisaj pe tot parcursul anului. Se dezvoltă bine în sol bine drenat și oferă o umbră excelentă vara.

  3. Molid argintiu (Picea pungens)

  Arbori ornamentali veșnic verzi molid

  Renumit pentru frunzișul de culoare albastru-cenușiu, molidul argintiu este o alegere populară pentru amenajarea grădinilor. Prosperă în solurile nisipoase și trebuie să eviți plantarea sa în solurile argiloase. Este foarte rezistent la frig și vânt puternic.

  4. Arbori ornamentali veșnic verzi: Laur (Speciile Illex)

  Arbori ornamentali veșnic verzi laur

  Laurii, cunoscuți pentru frunzele lor lucioase, de un verde intens, și pentru fructele roșii strălucitoare, adaugă o notă festivă peisajelor de iarnă. Ramurile sale cu fructe sunt adesea folosite la decorațiunile pentru Crăciun.  Poate fi folosit atât în gardurii vii, cât și ca arbore solitar.

  5. Pinul Japonez (Pinus thunbergii)

  Pinul japonez este un arbore veșnic verde, cu ace de o culoare verde închis și scoarță maro închis spre negru. Forma sa neregulată și toleranța la condițiile de coastă îl fac să fie o alegere bună pentru peisajele de la malul mării. Este un arbore decorativ căruia îi poți schimba forma în funcție de dorințele decorative.

  6. Cedrul japonez (Cryptomeria japonica)

  Cedrul japonez este un arbore veșnic verde elegant, cu frunziș moale care aduce aminte ca formă de pene. Forma sa piramidală și capacitatea de a se dezvolta în diferite tipuri de sol îl fac un accesoriu versatil pentru grădini și parcuri. Rezistă iarna și la temperaturi de -20 grade Celsius fără niciun fel de protecție auxiliară. 

  7. Arbori ornamentali veșnic verzi: Tisa (Taxus Baccata)

  arbori ornamentali veșnic verzi tisa

  Tisa este un arbore decorativ adaptabil, cunoscut pentru frunzele sale dense, de un verde închis. Este folosit adesea pentru garduri vii. Dacă alegi un arbore tisa, este important să știi că are o creștere foarte lentă și că este otrăvitor.

  8. Chiparos (Cupressus sempervirens)

  Recunoscut pentru silueta sa înaltă și zveltă, chiparosul adaugă o notă de eleganță mediteraneană peisajelor. Forma sa columnară îl face o alegere excelentă pentru încadrarea intrărilor sau de-a lungul aleilor.

  9. Arțar japonez (Acer palmatum)

  Deși majoritatea arțarilor sunt foioși, unele varietăți de arțar japonez, cum ar fi „Acer Palmatum Wintergreen”, își mențin frunzișul vibrant pe tot parcursul anului. Formele și culorile distincte ale frunzelor sale, face arțarul japonez să fie o alegere ornamentală apreciată de iubitorii de plante. 

  10. Arbori ornamentali veșnic verzi: Tuia (Arborvitae)

  Arbori ornamentali veșnic verzi tuia

  Tuia, denumit adesea „Arborele vieții”, include diverse specii veșnic verzi. Frunzișul său dens oferă o excelentă protecție a intimității  și e disponibil într-o gamă largă de forme și dimensiuni ca să se potrivească diferitelor nevoi peisagistice.

  11. Dafin englezesc (Prunus laurocerasus)

  Dafinul englezesc este un arbore ornamental veșnic verde, cunoscut pentru frunzele lui luxuriante și lucioase și pentru florile albe parfumate. Funcționează bine ca gard viu sau ca specimen de sine stătător și oferă o notă de rafinament peisajului.

  12. Arbori ornamentali veșnic verzi: Buxus

  Speciile buxus sunt arbuști clasici cu frunze veșnic verzi care pot fi tăiați în diverse forme pentru gardurile vii. Frunzișul lor dens și verde și versatilitatea îi fac să fie un element de bază în grădini și parcuri. Se adaptează la diverse tipuri de sol și poate fi folosit și în locurile umbrite ale grădinii.

  13. Chiparosul Leylandii (Cupressocyparis leylandii)

  Dacă ești în căutare de un arbore ornamental veșnic verde cu creștere rapidă, chiparosul Leyland este o alegere ideală. Creșterea rapidă și statura înaltă îl fac o alegere excelentă pentru crearea unui ecran de intimitate în grădină și ca barieră împotriva vântului.

  14. Ienupăr chinezesc (juniperus chinensis)

  Ienupărul chinezesc este un arbore veșnic verde rezistent, cu o gamă largă de forme și dimensiuni, de la soiuri care acoperă solul până la copaci impunători. Este bine adaptat la diverse climate și condiții de sol.

  15. Arbori ornamentali veșnic verzi: Brad (Abies)

  Diversele specii de brad sunt apreciate pentru forma lor simetrică, acele parfumate și rezistența lor. Brazii au rădăcina pivotantă, acele mai moi decât ale altor conifere și cresc drepți. Bradul este ideal ca pom de Crăciun pentru grădini și adaugă o notă de măreție piesajelor.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 arbori ornamentali care rămân verzi pe tot parcursul anului și pe care să...