TURURI DE CASE

Holul a devenit zonă de dining într-un apartament cu 3 camere din Constanța

publicat pe 07 ian. 2021

  Nume, profesie: Irina Lazia, designer de interior Lazia Design
  Oraș: Constanța
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 70 metri pătrați
  Stă aici: din aprilie 2020
  Împarte casa cu: soțul ei

  „Viața de zi cu zi și munca mea se desfășoară între București și Constanța”, povestește Irina Lazia. După ce a absolvit un curs de design de interior, a început să fie solicitată pentru mai multe proiecte în Constanța, unde „cazarea” ei urma să fie un apartament nelocuit, cumpărat de soțul ei dinainte de a se cunoaște. Iar decizia de a-l renova a venit natural când studio-ul Irinei, Lazia Design, s-a concretizat oficial în 2020.

  Apartamentul de trei camere era finisat și mobilat modest, însă camerele erau luminoase și aveau o înălțime generoasă pentru un apartament, de 2,80 m. „Ceea ce i-a oferit un potențial destul de mare”, spune Irina. Mai întâi, a făcut un plan care să o ajute să termine toată renovarea într-o lună. „Mobila, corpurile de iluminat și accesoriile erau deja stabilite, achiziționate și puse la punct până la cel mai mic detaliu”, își amintește.

  Ceea ce a fost mare lucru, având în vedere că vizitase apartamentul o singură dată înainte să gândească planul amenajării. „A fost o provocare, întrucât toate detaliile s-au bazat pe măsurătorile și randările mele”, povestește designerul. Iar după ce toate cele necesare au fost cumpărate, renovarea a durat o lună și jumătate.

  Un living eclectic cu un perete verde-smarald

  A ieșit din mâinile Irinei un spațiu eclectic contemporan, adus la viață prin culori saturate și accente elegante de auriu. Pentru că proiectul a fost unul personal, și-a luat inspirația din călătoriile sale, dar a mizat foarte mult și pe cunoștințele pe care le-a dobândit la cursurile de design de interior.

  Iar notele personale sunt prezente peste tot. De la zona cu scaunul de bambus suspendat din living, preferata Irinei, pe care a decorat-o cu iarbă de pampas culeasă de pe marginea drumurilor, până la canapelele recondiționate care au primit huse noi, sau chiar până la mânerele tuturor pieselor de mobilier, pe care designerul le-a înlocuit cu unele care să se potrivească mai bine în amenajare.

  Holul a devenit dining room

  Forma și dimensiunile apartamentului i-au adus cele mai mari provocări Irinei. Dar a făcut tot posibilul să profite de spațiu conform propriilor nevoi. „Am transformat holul în dining room, din dorința de a optimiza spațiul și de a avea și această zonă de luat masa când vor fi mai mulți invitați”, povestește Irina.

  Din dining room în living, trecerea e liberă. Iar livingul prinde viață datorită peretelui de accent vopsit într-o nuanță de verde smarald. „Am folosit și ancadramente decorative, care oferă o personalitate aparte încăperii”, explică designerul. Iar în combinație cu verdele, toate accentele aurii aduse în amenajare prin decorațiuni și chiar prin mobilier aduc un aer eclectic spațiului.

  „Tema amenajării este back to nature”, subliniază Irina, motiv pentru care a adus plante verzi în apartament și a ales majoritatea finisajelor și pieselor de mobilă în nuanțe naturale, lucru care a și echilibrat spațiul în contrast cu pereții-accent. „Elemente precum tabloul «Africa» de la ARN store se încadrează în tema aleasă”, explică. La fel și scaunul suspendat din lemn de bambus.

  După ce a terminat renovarea, Irina a fost atât de mulțumită de rezultat, încât a inclus apartamentul în portofoliul de designer. Ba chiar s-a înscris cu el și la concursul Lovedeco x Delta Studio.

  Chestionar cu idei bune

  Ultimul lucru pe care l-ai cumpărat, găsit sau făcut pentru casa ta: Am recondiționat canapelele pe care le aveam deja, schimbându-le husele integral și alte mici reparații.

  Cel mai bun lucru iarna: Ne adunăm de multe ori cu prietenii, pentru că ne place să fim gazde și să gătim pentru musafiri, astfel creăm o atmosferă cozy și hygge care are succes mereu.

  Cel mai bun lucru vara: Suntem la mare și primim multe vizite în acest sens 🙂

  Cel mai mare răsfăț: Cu siguranță o investiție a fost patul, împreună cu salteaua și pernele.

  Dacă ar fi să-ți descrii casa în cinci cuvinte: O abordare curajoasă, cozy, nature vibes, glamour.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Nu accepta „nu se poate” din partea echipei de meșteri. Stabilește de la început un buget și fii cât mai deschis la noile tendințe care ne îndeamnă către funcționalitatea unei amenajări și optimizarea spațiului. Orice casă trebuie să reflecte personalitatea și pasiunile celui care locuiește în acel spațiu. Nu lăsa să lipsească natura din elementele locuinței tale. Plantele și florile ne încarcă cu energie pozitivă. Transformă o casă în acasă pentru a reveni de fiecare dată cu plăcere în incinta propriei tale locuințe.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Holul a devenit zonă de dining într-un apartament cu 3 camere din Constanța