DIY

Inspirație pentru sărbători: 20 de aranjamente cu lumânări super ușor de făcut

  Aranjamentele de Crăciun cu lumânări sunt niște decorațiuni tare simpatice, unde mai pui că sunt și ușor de realizat. Fie că le foloseșți pe masa de Crăciun, fie că îți decorezi casa cu ele, creează o atmosferă cozy și caldă, perfectă pentru sărbătorile de iarnă.

  Dacă ești în căutare de idei din care să te inspiri, îți venim în ajutor cu 20 de aranjamente de Crăciun cu lumânări, conform Better Homes & Gardens și Pinterest.

  1. Lumânări cu frunze de cedru

  p

  Lipește frunze de cedru pe pahare transparente din sticlă. Presează ușor ramurile ca să se lipească bine. Apoi pune lumânări de tip bloc în recipiente.

  2. Aranjament pe mărimi

  p

  Dacă ai mai multe lumânări bloc de aceeași culoare, aranjează-le pe mărimi ca niște trepte. Dacă lumânările tale au aceeași dimensiune, pe unele le poți tăia ca să faci aranjamentul. Se potrivesc foarte bine pe șemineu sau ca piesă centrală pe masa de Crăciun.

  3. Mix & Match

  p

  Pentru un aranjament de Crăciun cu lumânări demne de designer, grupează lumânări și suporturi în culori similare, dar de mărimi și forme diferite.

  4. Pentru scări

  p

  Dacă stai la casă sau în duplex, luminează-ți scara cu un aranjament cu lumânări în boluri și pahare. Pentru varietate folosește forme și mărimi diferite. Nu uita să stingi lumânările dacă nu le supraveghează nimeni. Varianta mai ușoară și sigură sunt lumânările cu led.

  5. Aranjamente cu trandafiri

  p

  Pune trandafiri roșii în suporturi și lipește-i de fundul unor vaze transparente cu hârtie dublu adezivă. Apoi pune apă și merișoare care vor pluti. Între merișoare pune o lumânare plutitoare. Pentru un decor mai maximalist, pune și ramuri sau frunze pe lângă trandafiri.

  6. Platou de lumânări

  p

  Dacă grupezi mai multe lumânări, multiplici puterea esteticii. Luminează o cameră cu multe lumânări pe o tavă argintie lucioasă.

  7. Aranjament pentru hol

  p

  La intrarea în casă, pune aranjamente de Crăciun cu lumânări pe un scaun pentru momentele când îți întâmpini musafirii. Pentru un aranjament de inspirație nordică, păstrează o paletă cromatică neutră.

  8. Lumânare cu fulg roșu

  p

  Adu în interior strălucirea iernii cu o lumânare stâlp înconjurată de ramuri de brad și bomboane. Folosește o ștampilă cu model de fulg de nea, un șervețel alb și cerneală roșie ca să decorezi lumânarea albă. Ștampilează cu modelul un șervețel, apoi decupează în jurul designului și lipește-l pe lumânare.

  9. Aranjament rapid și ușor

  p

  Dacă-ți plac proiectele de upcycling și ai borcane goale prin casă, transformă-le în aranjamente de Crăciun cu lumânări. Pune în borcane apă și o lumânare plutitoare și leagă de gura borcanului o panglică roșie cu model, perfectă pentru Crăciun.

  10. Pur și simplu chic

  p

  Folosește sfeșnice de diverse stiluri ca să creezi un aranjament chic. Pentru un aspect unitar, alege sfeșnice din culori și materiale similare, la fel și în cazul lumânărilor.

  11. Aranjament surprinzător

  p

  Pentru un aranjament care să reflecte gerul, folosește o sită albă din metal emailat. Pune în sită decorațiuni din sticlă în formă de fulgi de nea și lumânări în formă de bulgări.

  12. Miresme dulci

  p

  Miresmele dulci de sărbători le poți include și în aranjamente de Crăciun cu lumânări. Înfășoară în jurul unui pahar crenguțe de rozmarin și de cimbru legate împreună, apoi introdu o lumânare. Folosește mai multe pahar aliniate pe masa de Crăciun sau pe un raft.

  13. Let it snow

  p

  Transformă niște pahare transparente simple în decorațiuni de iarnă. Pune un pahar mic într-unul mai mare, presară între ele zăpadă falsă și adaugă o crenguță de cedru. Introdu apoi în paharul din mijloc o lumânare.

  14. Pahare de vin

  p

  Întoarce cu fundul în sus pahare de vin din cristal și folosește-le ca suporturi pentru lumânări. Pentru un plus de strălucire, pune în jurul bazei fiecărei lumânări o mică ghirlandă din flori transparente.

  15. Petrecere cu ceai

  p

  Scoate din dulap ceșcuțele fără pereche și folosește-le ca suporturi pentru lumânări. Alege lumânări mici cu suport metalic ca să protejezi ceșcuțele de ceară. Dacă pui o oglindă în spatele aranjamentului cu ceșcuțe va reflecta lumina și le va potența efectul.

  16. Vaze cu fructe

  p

  Aranjamentul pare complicat, dar de fapt e super ușor de făcut. Pune în vaze sau în ghivece spumă pentru flori de la florărie. Adaugă ramuri de cedru și fructe roșii (le găsești la majoritatea florăriilor) și finalizează aranjamentul cu lumânări în culori festive.

  17. Aranjament simplu

  p

  Umple o tavă vintage cu lumânări stâlp în nuanțe deschise, un amestec de nuci și ornamente mici și roșii pentru pom. Pentru echilibru vizual folosește lumânări de înălțimi diferite.

  18. Aranjament în șemineu

  p

  Dacă nu faci focul în șemineu, decorează-l cu lumânări. Pune lumânări stâlp cu led de diverse dimensiuni pe cărți vechi și adaugă pentru decor conuri de brad cu vârfurile pictate în alb. Păstrează aceeași linie estetică și pentru partea superioară a șemineului.

  19. Șemineu elegant

  p

  Pentru un look romantic, elegant și ușor sobru, decorează-ți șemineul cu sfeșnice aurii și lumânări roșii. Pune-le pe podea în fața șemineului.

  20. Aranjament din sticle de vin

  p

  Din sticle de vin poți face o mulțime de decorațiuni DIY interesante. Pune în sticle transparente de vin crenguțe de brad, fructe roșii de iarnă și toarnă apoi apă peste ele. La final pune în sticle lumânări și grupează-le în centrul mesei ca aranjament pentru masa de Crăciun.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Inspirație pentru sărbători: 20 de aranjamente cu lumânări super ușor de f...