Smart ideas

5 tips and tricks pentru o masă de Crăciun memorabilă

publicat pe 16 dec. 2019

  Ți-ai propus să acorzi mai multă atenție detaliilor de pe masa de Crăciun? Testează câteva dintre următoarele tips and tricks pentru aranjamente simple, dar de efect. Ai nevoie de crenguțe uscate, șervețele și mult lipici.

  Chiar dacă anul acesta alegi să găzduiești o cină cu toți membri familiei sau una intimă, cu doar câțiva prieteni, poți aduce un plus de veselie festivă prin câteva trucuri pentru decorul mesei de Crăciun.

  1. Aranjamente din ramuri uscate, flori de bumbac și alte minunății

  T

  Realizează un aranjament din câteva ramuri uscate, decojite și vopsite în alb, auriu sau argintiu. Adaugă și câteva flori de bumbac sau crenguțe cu fructe de pădure pentru un plus de delicatețe. Leagă aranjamentul cu o panglică colorată și pune-l fie într-o vază, fie în sticla de vin pe care o tot ții prin bucătărie, fără rost. Curăț-o, dă-i un plus de culoare cu un spray sau cu o vopsea acrilică și va fi gata de sărbătoare.

  2. Șervete de masă împăturite în mod festiv

  C

  Fața de masă și șervețelele sunt elementele de bază ale unei mese festive. Ca să intri și mai mult în spiritul sărbătorilor, împăturește șervețelele în forma unor brăduți.

  Alege un șervet dintr-un material mai gros și împăturește-l de două ori. Pliază cu atenție colțul șervetului și vei observa că se vor face triunghuri din ce în ce mai mici de material. După terminarea acestui pas, rotește șervetul exact ca în videoclip și ai grijă ca cele două colțuri să fie prinse fix pentru a nu se desface aranjamentul. Ultimul pas? Întoarce șervetul și realizează ultimele finisaje ale brăduțului.

  3. Lumânări decorative pentru masa de Crăciun

  F

  Ai nevoie de lumânări rotunde, de mărimi diferite, câteva bucăți de pânză de iută, bețișoare de scorțișoară și un lipici. Lipește o bucată de pânză pe lumânare și las-o la uscat. Apoi leagă bețișoarele de scorțișoară cu o sfoară în jurul lumânării și fă o fundă. La final, poți pune lumânările pe o rondea de lemn, pe un platou de sticlă sau chiar pe un suport special și le poți decora cu crenguțe de brad, conuri sau chiar cu câteva globuri de Crăciun.

  4. Carduri cu numele invitaților

  J

  Îți dorești să așezi invitații într-o ordine anume? Confecționează carduri cu numele fiecăruia. După ce ai scris numele invitatului pe o bucată de carton, creează și un suport pe care să îl așezi, din crenguțe de brad sau de rozmarin. Prinde crenguțele în formă de coroniță cu ajutorul unui fir de ață transparent.

  5. Ghirlandă decorativă pentru masa de Crăciun

  I

  Ghirlandele decorative handmade pentru brad sunt un must anul acesta. Dacă îți place ideea, confecționează una din câteva crenguțe de brad pe care le prinzi cu o sfoară.

  Poți să o și decorezi: ai nevoie de câteva felii de portocală uscate, conuri de brad, flori de bumbac, globuri sau panglici pastelate și de un lipici, cu care să le fixezi pe aranjament.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 tips and tricks pentru o masă de Crăciun memorabilă