LIFE

Ce este designul invizibil și o nouă colecție de lumânări IKEA cu parfum de acasă

  Care sunt lucrurile care îți influențează cel mai mult starea de spirit și te fac să te simți în largul tău acasă? Finisajele, mobila, decorațiunile contează, dar ele nu fac totul. IKEA explorează conceptul de design invizibil cu o nouă colecție de lumânări parfumate create împreună cu fondatorul parfumeriei de nișă Byredo, Ben Gorham.

  Conform unui raport IKEA numit Life at Home, oamenii fac o strânsă legătură între modul în care percep mirosul și sentimentul de acasă. De exemplu, un parfum de rufe proaspăt spălate s-ar putea să te ducă cu gândul la casa părinților. Mirosurile au capacitatea să-ți declanșeze emoții de nostalgie și să-ți stârnească amintiri, cum e scorțișoara, pe care o asociezi cu Crăciunul, sau mirosul de lemn ars de la focurile de tabără, care cel mai probabil îți aduce aminte de excursii cu prietenii.

  lumanari parfumate
  Anumite parfumuri te ajută să faci dintr-o simplă casă un acasă veritabil

  De asta contează atât de mult ce miros simți când ajungi la tine acasă. „Parfumul este o parte foarte relevantă a casei și creează un sentiment de confort și securitate”, spune Ben Gorham, creatorul Byredo, conform unui comunicat remis Lovedeco. El face parte din conceptul numit design invizibil.

  Design invizibil sau toate lucrurile care transformă o casă în acasă

  lumanare baie ikea osynlig
  Starea de spirit și atmosfera pe care reușești să le creezi acasă sunt elemente de design invizibil

  „Designul invizibil este acel strat de funcționalitate care completează casa, lucrurile intangibile, cum ar fi iluminatul, starea de spirit și atmosfera, care îți permit să ai un mediu cu adevărat emoțional, interesant”, explică James Futcher, lider creativ IKEA. Se extinde în trei dimensiuni: mirosul, sunetul și lumina.

  Din acest concept s-a născut și noua colecție de lumânări parfumate OSYNLIG (în suedeză: „invizibil), din care fac parte 13 arome împărțite în trei baze: florale, lemnoase și proaspete. Fiecare dintre cele 13 parfumuri a fost dezvoltat cu o abordare subtilă de Ben Gorham, care a explorat modul în care poate folosi puterea parfumurilor pentru a îmbunătăți viața de acasă.

  Tot ce trebuie să știi despre colecția de lumânări parfumate OSYNLIG

  Colecția OSYNLIG va fi disponibilă în magazinele din România de la începutul lunii noiembrie 2020, la prețuri reduse, ce pornesc de la 24,9 lei.

  Creatorul parfumeriei de nișă Byredo a folosit o compoziție simplă, din materii prime de cea mai înaltă calitate, pentru a crea mirosurile care să-ți marcheze experiența momentelor de acasă. Ele aduc parfumurile de lux la îndemâna oricui și promit să-ți provoace o gamă largă de emoții  – de la nostalgie pentru lucrurile pe care le-ai făcut în trecut, la visurile despre viitor.

  „Nu a fost vorba despre a face lumânări parfumate, cât a fost despre a încuraja mai mulți oameni să pătrundă în amintiri și în alte lucruri abstracte, pe măsură ce își construiesc propriile case”, subliniază James Futcher.

  Foto: PR

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Ce este designul invizibil și o nouă colecție de lumânări IKEA cu parfum de...