ECO

9 lumânări decorative de la trei creatoare care folosesc numai ceară de soia

  Cu arome care îți schimbă starea și făcute cu mare grijă pentru natură, uite câteva lumânări decorative pe care să le cumperi cu conștiința împăcată.

  Parfumează camera cu tot felul de esențe, schimbă complet atmosfera „încălzind” lumina și sunt și obiecte care înfrumusețează spațiul. Astea sunt, în mare, motivele pentru care multora dintre noi nu le lipsesc niciodată din casă câteva lumânări decorative. Iar dacă vrei unele cu adevărat speciale, am vorbit cu trei creatoare care le fac manual din ceară de soia, nontoxică spre deosebire de parafina folosită în general la lumânările din comerț.

  Iz – umbră de poveste

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Iz ~ Umbră De Poveste (@iz.depoveste) on

  Adriana Popescu este în spatele lumânărilor Iz – umbră de poveste. Creațiile ei se numesc iz-uri și vin cu tot felul de arome care induc nostalgie. „Procesul începe cu câteva plimbări prin târguri, magazine cu obiecte vechi și de colecție”, povestește Adriana.

  lumanari decorative iz umbra de poveste
  Iz de grădină sălbatică busuioc și ierburi aromate în vas de ceramică, Iz – umbră de poveste, 60 lei

  Vasele care urmează a fi transformate în iz-uri sunt alese cu atenție. „Fac tot posibilul să folosesc vase upcycled, le găsesc în târguri, magazine de obiecte vechi, OLX sau chiar clienții Iz le aduc pentru a le da o nouă viață”, explică ea. Ele trebuie să fie potrivite pentru căldura și flacăra lumânării, rezistente și pe cât posibil fără defecte – „desi pe unele chiar asta le face speciale”, adaugă.

  lumanare gin tonic iz umbra de poveste
  Iz de vacanță departe gin tonic revigorant în bombonieră, Iz – umbră de poveste, 120 lei

  Odată ce alege recipientele, le pregătește bine pentru turnare. Procesul, cu tot cu răcirea cerii și asigurarea că este bine așezată, durează aproximativ două zile, povestește Adriana. Iar inspirația pentru nume și arome și-o ia din propriile experiențe. „Sunt arome care mă duc instant cu gândul la o anumită perioadă și le aleg numele în funcție de asta. De exemplu, am un iz cu gin tonic, inspirat de o vacanță cu prietenele mele în Turcia, sau unul cu rubarbă și vanilie, inspirat de prăjiturile făcute de bunica mea”, spune ea.

  iz lumanare picaturi de ploaie
  Iz de picături de ploaie de vară, Iz – umbră de poveste, 120 lei

  Combinațiile de parfumuri pot fi reușite sau nu, de multe ori e un proces de mai multe încercări. „Am testat o sumedenie de combinații de arome și cred că, în sfârșit, am rămas la un număr cu care să fiu mulțumită – undeva la 40. Le aleg în funcție de ce poveste îmi spun atunci când le miro”, explică Adriana.

  Creațiile ei le găsești pe site-ul Dichisar și poți urmări orice nouă apariție pe pagina de Instagram Iz – umbră de poveste.

  Notturno Candles

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Notturno Candles (@notturno.candles) on

  Aceste lumânări decorative cu aspect apetisant sunt create de Andreea Grindeanu, tot din ceară de soia. La începuturile Notturno Candles, în urmă cu aproximativ doi ani, Andreea le turna doar în vase reciclate și reciclabile, din porțelan fin de la Rosenthal, Villeroy&Boch și alte asemenea. De la un timp, însă, lucrurile s-au schimbat puțin.

  lumanari decorative ice cream berries notturno candles
  Icecream berries, Notturno Candles, 105 lei

  „Am vrut să creez ceva unic, ceva diferit, care să te facă să spui «Wow!» atunci când îl vezi”, povestește ea. Așa a ajuns să creeze lumânări pe care mai că ai vrea să le guști, dacă nu ar răsări din mijlocul lor un fitil.

  serbet de lamaie notturnal candles
  Șerbet de lămâie, Notturno Candles, 75 lei

  „Inspirația mi-am luat-o și mi-o iau din slăbiciunea pentru dulciuri. Sunt o persoană gurmandă și ador dulciurile”, povestește Andreea. Iar procesul de creație diferă în funcție de mărimea și complexitatea rezultatului final, explică ea. În general, durează cam două-trei ore, după care lumânarea este lăsată să se usuce timp de 24 de ore.

  blueberry dream lumanari decorative notturno candles
  Blueberry dream, Notturno Candles, 85 lei

  „Motivul pentru care am ales ceara de soia este faptul că provine dintr-o sursă regenerabilă, este neiritantă, prin urmare este eco-friendly”, explică Andreea. În plus, lumânările din ceară de soia eliberează mai intens aromele, astfel că inevitabil îți va mirosi a prăjituri în casă când vei aprinde una dintre creațiile Notturno Candles. Produsele le găsești pe site-ul Dichisar și pe pagina de Instagram.

  Flair Scent

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Lumânări parfumate Flair Scent (@flairscent) on

  Și Andra Petcu folosește exclusiv ceară de soia pentru a crea lumânări decorative nontoxice. A creat brandul Flair Scent din propria ei plăcere, căci la început făcea lumânările doar pentru ea. „Apoi am început să dăruiesc prietenilor, care m-au încurajat să le fac spre vânzare”, povestește ea.

  lumanari decorative flair scent smochine si vetiver
  Smochine și vetiver în bombonieră Picături, Flair Scent, 249 lei

  Pentru ca parfumul să se distribuie în mod egal, Andra toarnă manual lumânările, în straturi. „Primele lumânări pe care le-am făcut nu emanau deloc parfum în aer, așa că am făcut o mulțime de teste, probând diferite temperaturi în funcție de aroma uleiului parfumat”, explică ea.

  sclipiri de amurg flair scent
  Sclipiri de amurg în Pahar Renee Degrade cu grapefruit, flori albe și piersici, Flair Scent, 229 lei

  Până la urmă, cu mult exercițiu, a ajuns la un proces cu câțiva pași bine stabiliți, prin care și-a optimizat creațiile. Mai întâi, merge la „vânătoare” de vase prin magazinele cu antichități, apoi potrivește aromele cu fiecare vas, așa cum îi pare că se „asortează” cel mai bine.

  mure si piper negru flair scent
  Mure și piper negru în pahar împletit, Flair Scent, 79 lei

  Deocamdată, Andra povestește că folosește combinații de uleiuri gata făcute. „Mai combin și eu, dar doar pentru mine”, explică ea, însă are în plan o gamă de lumânări decorative cu ulei esențial.

  Foto principală: Flair Scent

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  9 lumânări decorative de la trei creatoare care folosesc numai ceară de soia