LIFE

8 greșeli pe care le faci când folosești lumânările parfumate

  Dacă aveai impresia că știi cum să folosești corect o lumânare parfumată, s-ar putea să te înșeli. Sunt multe lucruri pe care e posibil să le faci greșit, fără ca măcar să știi.

  De la modul în care aprinzi lumânarea, până la cât de mult o lași să ardă și cum o stingi, există tehnici potrivite și tehnici nepotrivite. Cum te afectează pe tine faptul că folosești greșit lumânările parfumate? Păi, de exemplu, nu ajungi să te bucuri de ele pe deplin. Așa că învață din greșelile enumerate mai jos, conform The Spruce.

  1. Nu aprinzi lumânarea corect

  scurtare fitil lumanare
  Taie vârful fitilului înainte să aprinzi din nou lumânarea

  Îți vine sau nu să crezi, există un mod corect de a aprinde o lumânare parfumată. Iar asta nu implică pur și simplu să-i dai foc fitilului cu un chibrit fără nicio pregătire. Primul pas este, de fapt, să tai cam jumătate de centimetru din fitil înainte de fiecare aprindere. Asta va preveni fumul excesiv, funinginea, sunetul acela de pocnit din timpul arderii și va menține curați pereții interiori ai borcanului în care se află lumânarea.

  2. Nu pui lumânarea în locul potrivit

  Oricât de tentant ar fi să pui lumânarea într-un loc în care arată bine, trebuie să iei în considerare și alți factori. De exemplu, e important să alegi o suprafață dreaptă, care să asigure o topire uniformă. De ce? Pentru că dacă lumânarea stă pe o suprafață înclinată, ceara va curge întotdauna pe o parte, iar cealaltă parte va rămâne nearsă și, la final, irosită. Un alt sfat este să nu pui lumânarea pe pervaz dacă geamul este deschis, pentru că poate cauza o ardere neuniformă și fum și se va irosi și din parfum.

  3. Ții lumânarea aprinsă prea puțin timp

  Aprinderea unei lumânări parfumate este un angajament. Mai exact, un angajament că vei fi acolo să o supraveghezi timp suficient, nu să o stingi după o jumătate de oră pentru că te-ai plictisit. Cât trebuie să ardă? Nu există un timp concret pentru că depinde de lumânare. Regula este să ardă suficient cât întregul stratul de la suprafață să fie complet topit, fără margini încă solide. Asta te va ajuta să eviți acel efect enervant de tunel, care pare să „îngroape” și mai adânc fitilul de fiecare dată când aprinzi lumânarea. De obicei, durează între două și patru ore, dar dacă lumânarea e mai mică, posibil să fie necesar mai puțin timp de ardere.

  4. Te resemnezi când vezi că s-au format tuneluri în lumânare

  efect tunel lumanare parfumata
  Dacă ai o lumânare parfumată care arată așa, înseamnă că ai folosit-o greșit până acum

  Dacă deja ai lumânări cu tuneluri formate când citești acest articol, nu-i prea târziu să remediezi situația. E chiar simplu, trebuie doar să aprinzi lumânarea (nu uita să „tunzi fitilul!) și să o înfășori în folie de aluminiu. Pune folia în jurul ei ca un cilindru și lasă o deschidere pentru flacără în partea de sus. După aproximativ o oră de ardere, se va forma suficientă căldură înăuntrul conului de aluminiu cât să topească ceara de pe margini și să o uniformizeze la loc.

  5. Lași lumânarea aprinsă cât tragi un pui de somn

  Bineînțeles că e tentant să ațipești puțin cu o lumânare parfumată cu lavandă aprinsă, dar nu e deloc indicat. Totuși, ține cont că e vorba de o flacără deschisă, așa că riscul e întotdeauna mare, chiar și dacă e o lumânare mică. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla, așa că mai bine nu te joci cu focul.

  6. Nu stingi lumânarea corect

  lumanare cu capac
  Ca să stingi flacăra în siguranță și fără fum, pune capacul lumânării peste fitilul aprins

  Suflatul în lumânare e cea mai populară metodă de a stinge flacăra, dar nu și cea mai potrivită. Asta pentru că poate crea fum înăuntrul recipientului și poți chiar împrăștia ceară fierbinte peste tot. Mai bine iei o linguriță și cu coada ei împingi fitilul aprins și îl înmoi în ceara topită. Apoi îl ridici la loc și îl îndrepți, înainte să se răcească și să se usuce ceara de pe el. O altă variantă este să sufoci flacăra, dacă lumânarea a venit cu propriul capac.

  7. Depozitezi neglijent lumânarea

  Nu lăsa lumânarea descoperită când nu o folosești, altfel poate aduna praf și impurități care pot cauza funingine în timpul arderii. Întodeauna depoziteaz-o cu capacul pus, dacă a venit cu unul în pachet.

  8. Arunci borcanele lumânărilor consumate

  În primul rând, trebuie să știi că o lumânare nu trebuie arsă chiar până la fundul borcanului. Altfel supraîncălzești recipientul, care poate crăpa sau poate deteriora mobila. Și nu arunca borcanul când s-a terminat ceara. Mai bine îl cureți și îl refolosești ca ghiveci pentru flori, recipient pentru pixuri sau chiar pahar de băut, dacă nu a rămas mirosul în urmă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 greșeli pe care le faci când folosești lumânările parfumate