DIY

10 cadouri de Crăciun DIY pe care le poți face pe ultima sută de metri

publicat pe 15 dec. 2022

  Cadourile DIY sunt – pentru majoritatea oamenilor – mai speciale fiindcă sunt făcute de persoanele dragi și sunt unice. Dar pot fi și intimidante pentru cei care le fac, din cauza presiunii de a le ieși perfect.

  Însă nu trebuie să fie foarte complicate ca să arate bine și să-i bucure pe cei dragi. Sunt o mulțime de idei DIY super ușor de făcut pentru oricine, chiar și dacă nu ai vreun talent aparte la lucrurile handmade. Dacă ești pe ultima sută de metri cu pregătirile de Crăciun și ai nevoie de câteva idei super rapide, uite 10 cadouri DIY pe care le poți face cât ai zice Crăciun Fericit!

  1. Cadouri DIY super ușor de făcut: siropuri aromate simple

  p

  Pentru persoana care adoră cocktailurile, dar are deja tot felul de arome în bar, încearcă să-i faci un sirop special. Siropurile simple sunt ușor de făcut, din doi pași și trei ingrediente. Eden de la Sugar and Charm a împărtășit pe blog câteva rețete favorite ca să poți să faci și tu diverse combinații de arome și să le oferi cadou (sau păstrează și pentru tine).

  2. Suport pahar din piele

  p

  Suporturile de pahar DIY din piele sunt ușor de făcut, dar arată de milioane. Caitlin și Manda de la The Merrythought și-au gravat coasterele cu mesaje de sezon, dar tu poți să faci cu inițialele persoanei care le va primi cadou. Nu e musai să folosești ștampile, le poți decora și cu vopsea specială pentru piele.

  3. Agendă/jurnal personalizat

  p

  Folosește vopsea și un șablon ca să personalizezi rapid și ușor o agendă simplă pentru persoana căreia i-o vei dărui. Brittni de la Paper & Stitch a folosit un șablon cu șarpe pentru un caiet simpatic. Alte idei pe care le poți folosi: o monogramă personală, un semn astrologic sau o poreclă.

  4. Cadouri DIY super ușor de făcut: ulei pentru barbă

  p

  Uleiurile pentru barbă sunt cadouri clasice pentru bărbații cu barbă. Dacă le cumperi din magazine sunt destul de piperate la preț și e greu să-ți dai seama dacă miros într-adevăr bine. Economisește banii și fă tu un ulei pentru barbă din diverse arome de uleiuri esențiale. Învață de aici  cum.

  5. Tricou minimalist

  p

  E mai ușor ca niciodată să personalizezi un tricou simplu cu litere care se lipesc cu fierul de călcat. Poți face o mulțime de combinații și glumițe inspirate din filmele preferate, de pe TikTok sau din cărți. Găsești instrucțiunile la Almost Makes Perfect.

  6. Ornamente care par de lux

  p

  La fel ca pielea, metalul este un alt material DIY care are un aer luxos și nu ai nevoie de mult timp să faci cadouri cu el. Folosește forme și dimensiuni diferite de figuri din metal de la magazinele arts & crafts, cum a făcut Caitlin de la The Merrythought pentru un set de ornamente DIY cadou. Poți folosi figurile din metal și ca să decorezi un cadou precum o sticlă de vin sau o lumânare parfumată.

  7. Cadouri DIY super ușor de făcut: gift box cu ceai

  p

  Unele cadouri micuțe arată grozav atunci când sunt ambalate într-o cutie drăguță. Pentru iubitorii de ceai poți să faci un gift box cu amestecuri de ceai vărsate. Poți include în cutie și o linguriță simpatică și câțiva săculeți reutilizabili pentru ceai.

  8. Album sentimental

  p

  Oferă-i unei prietene dragi un album personalizat cu cele mai frumoase amintiri împreună din anul care tocmai se încheie, după exemplul de la Almost Makes Perfect. Poți să cumperi un album de la magazinele arts & crafts pe care să-l personalizezi cu fotografii printate, sau poți da o comandă de carte foto la un centru de printat fotografii.

  9. Lumânări răsucite

  p

  Lumânările cu aspect interesant au luat cu asalt trendurile de decor în ultimii ani. Unii bloggeri creativi, precum Lotte Wullems, au găsit o modalitate prin care să transforme lumânările simple prin răsucire în obiecte de decor deosebite. Poți oferi cadou un set de astfel de lumânări sau să incluzi în pachet și un sfeșnic second hand.

  10. Sare de baie

  p

  Ingredientele pentru o baie relaxantă și parfumată sunt cadouri perfecte pentru cei care au avut un an greu. Kim și Kayla de la A Life Adjacent au împărtășit rețeta pe care o folosesc pentru sarea de baie DIY cu lavandă, eucalipt, citrice, șofrănaș și gălbenele. Poți face și rețete mai simple cu un singur ulei esențial din care vei pune câteva picături în sarea grunjoasă, iar la final mai adaugi doar câteva petale de flori uscare (sau lavandă din ceai vărsat).

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  10 cadouri de Crăciun DIY pe care le poți face pe ultima sută de metri