DESIGN INTERIOR

18 băi moderne din România din care să te inspiri

publicat pe 02 nov. 2020

    Indiferent că îți dorești un duș tip walk-in, o cadă freestanding, plăci terrazzo sau finisaje de lux, ți-am pregătit o listă cu 18 băi moderne care să te inspire pentru noul tău proiect.

    Atunci când decizi să reamenajezi baia apar tot felul de întrebări și neclarități. Iar de se întâmplă să ai parte și de un spațiu îngust, parcă nici nu-ți vine să crezi că vei putea duce proiectul la final. În rândurile de mai jos vei afla ce trucuri au pus în aplicare câțiva designeri români pentru ca băile să arate modern, să pară mai spațioase și să fie cu adevărat locuri de relaxare pentru proprietari.

    Băi moderne colorate

    1. Accente de galben pentru luminarea încăperii

    Cromatica şi reorganizarea obiectelor din baie îmbunătăţesc funcţionalitatea

    O garsonieră de 43 metri pătrați a fost transformată într-un apartament cu două camere, amenajat în stil scandinav. Arhitecta Irina Radu de la iDecorate a ales finisaje cât mai moderne, specifice stilului, dar și accente de culoare chiar și în baie.

    Pentru a încălzi ambientul, Irina a optat pentru o gresie cu aspect de lemn, dar și un mobilier colorat într-o nuanță de galben solar. Faianța este albă, modelul folosit fiind unul 3D, iar toate finisajele și obiectele sanitare sunt de la Delta Studio.

    2. Roșu carmin și finisaje minimaliste

    băi moderne
    Obiectele sanitare sunt cumpărate prin Delta Studio.

    Echipa Miso Architects a lucrat la acest studio de 41 metri pătrați de pe Splaiul Independenței din București și l-a transformat într-un spațiu de vis pentru proprietara care urma să locuiască în el doar atunci când se întorcea în țară.

    Întregul spațiu a fost amenajat cu simboluri românești și multe decorațiuni ce duc cu gândul la natură. Culoare roșu carmin se regăsește atât în zona de living, bucătărie, cât și în baie unde, arhitecții, au găsit loc și pentru câteva spații de depozitare. Încăperea este amenajată curat, doar cu un perete de accent, pentru a da energie spațiului, cu multe plante verzi și cu obiecte sanitare albe, pentru a nu îngreuna spațiul din punct de vedere vizual.

    3. Galben solar și pattern geometric într-o baie modernă

    apartament Rahova baie
    În baia copilului, nuanța de galben solar înveselește spațiul.

    Proprietarii acestui apartament din Rahova au ținut legătura cu echipa Lime Studio în timp ce ei locuiau în străinătate, iar amenajarea a ieșit întocmai cum își doreau.
    În baia din camera copilului, arhitectele au folosit un galben solar pentru a colora pereții, dar și alte decorațiuni colorate pentru a face baia și mai jucăușă.

    băi moderne
    Inspirație pentru băi moderne: folosește lemnul în culori calde ca pe un accent.

    Pentru baia matrimonială au decis să meargă pe o amenajare simplă, în nuanțe de alb. Rama natur din dreptul oglinzii și gresia cu pattern geometric dau căldură spațiului.

    4. Plăci terrazzoo și tavan colorat

    Ceramica tip terrazzo a fost mereu apreciată, iar dacă este montată în băi, cu atât îi dă spațiului mai multă personalitate. Două băi din acest apartament localizat în cartierul Vitan, București, au fost complet renovate de echipa Craftr.

    În baia cea mare tavanul vopsit mărește vizual spațiul lung și îngust. Plăcile terrazzo îmbracă întreg spațiul, iar bateriile negre încastrate creează un contrast necesar. Chiar dacă și baia de serviciu este îngustă, echipa a pus în aplicare câteva trucuri: au folosit finisaje deschise la culoare, albe și roz pudrat, decorațiuni minimaliste, dar și un duș walk-in care parcă mărește spațiul.

    5. Duș walk-in și faianță cu detalii colorate

    Proprietarii aceastei case de 200 metri pătrați din Corbeanca au decis în 2019 să renoveze spațiul și să schimbe finisajele în bucătărie, baie și dormitorul mic. Chiar dacă baia avea 3,5 metri pătrați, arhitecții din cadrul echipei Reflex Architecture au găsit o modalitate prin care să pună în valoare spațiul. Înainte, finisajele erau unele economice care influențau spațiul într-un mod nu foarte plăcut și, de aceea, pentru a mări spațiul, au realizat un duș walk-in și au folosit o placare colorată pentru zona de duș. Mobilierul este deschis la culoare, iar combinația dintre alb și natur vine cu un sentiment de căldură și intimitate.

    Băi moderne cu detalii geometrice

    6. Artă într-o baie din Târgu Jiu

    Când amenajarea unei case este inspirată din arta lui Gustav Klimt, nicio încăpere nu poate fi neglijată. Dacă amenajarea camerelor principale din această casă de 320 metri pătrați te surprinde prin culoare și detalii premium, trebuie să știi că baia metrimonială are și ea un stil spectaculos.

    Centrul de atracție al spațiului este jocul geometric al plăcilor ceramice așezate pe perete. Aceleași plăci încadrează și oglinda care stă deasupra celor două lavoare, exact după modelul unui tablou. Detaliul interesant din acest loc este tapetul din fibră de sticlă, de la EAK Advertising, montat pe structura de rigips ce susține lavoarele.

    7. Detalii de lux într-o baie de burlac

    Totul în amenajarea acestui apartament de burlac este la superlativ, de la finisaje, materiale și culori folosite. Cel mai interesant este în zona de noapte unde un perete din sticlă separă baia de dormitor, iar pentru mai multă intimidate, o jaluzea în zona de duș obturează vederea.

    băi moderne
    Inspirație pentru amenajarea unei băi moderne: fă-i pereții din sticlă și creează intimitate prin alte accesorii.

    Arhitecții au folosit un decor retro și au mers pe culori închise și accente verzi. Dușul este de tip walk-in, cu scurgere în pardoseală, iar zona respectivă e placată cu hexagoane de piatră naturală. Oglinda pusă de sus până jos în dreptul lavoarului face baia să pară mai spațioasă. Obiectele sanitare și bateriile sunt de la Grohe, Catalano și Geberit, furnizori ai unor serii de lux.

    8. Jocuri alb – negru într-o baie modernă din București

    băi moderne
    Inspirație pentru decorarea unei băi moderne: nu-ți fie teamă de negru.

    Stilul blocului și detaliile prezente pe casa scării, au dat startul amenajării în stil franțuzesc pentru un apartament de 120 metri pătrați din centrul Bucureștiului. Arhitecta de interior Cătălina Simion de la Volucre s-a ocupat îndeaproape de acest proiect și a dorit ca fiecare încăpere să fie personalizată, dar cu detalii unitare pentru tot spațiul: vitraliile.

    În ambele băi din apartament există un joc de culori alb – negru și în ambele faianța e de tip metro, iar gresia e un model alb, montat în diagonală, cu romburi negre între plăci, ce redau stilul vintage al pardoselii. Pentru că și-a dorit să păstreze motivul vitraliilor, pentru paravanul de duș arhitecta a gândit o reinterpretare cu cadre negre printate pe sticlă transparentă.

    9. Faianță alba stil metro într-o baie modernă

    Ana, proprietara acestui apartament din Cotroceni, a apelat la arhitecta Cristiana Zgripcea pentru amenajarea locuinței sale. Un detaliu specific al perioadei de construcție a blocului este separarea grupului sanitar, cu toaletă, de baia cu cadă. Astfel, cele două spații urmează acum același stil și design.

    Gresia și faianța din baia cu cadă au aspect de lemn și piatră naturală și sunt cumpărate de la Kerama Marazzi, iar produsele sanitare folosite sunt achiziționate de la Delta Studio, de la brandurile Ravak, Hansgrohe și Dalet. În grupul sanitar cu toaletă arhitecta a decis să folosească combinația de faianță alba stil metro, tare versatile, cu gresia ce are aspect de lemn.

    Marmură, ceramică spectaculoasă și materiale naturale

    10. Marmură și finisaje închise la culoare

    Când alegi să pui marmură în fiecare cameră, fii sigur că vei avea o locuință spectaculoasă. Așa a făcut arhitectul Sorin Stanciu în apartamentul său de două camere din Iași.

    Chiar dacă baia are doar patru metri pătrați, finisajele folosite și luminile montate strategic măresc vizual spațiul. Sorin a folosit o gresie cu aspect de marmură pe care a găsit-o la un preț bun, iar plăcile ceramice lucioase folosite reflectă lumina, baia devenind astfel un spațiu mare și cu personalitate. Tot din motive de spațiu arhitectul a optat pentru un duș walk-in și pardoseala din interior a placat-o cu mozaic cumpărat de la Da Vinci Deco Studio.

    11. Piatră naturală, mozaic și un mic colț de spa

    Proprietarii acestei case din Pipera și-au dorit să transforme cele două băi de la etaj într-una singură, pentru a diminua timpul de curățenie. Paula Persida Popescu, designerul de interior care a preluat proiectul, povestește că principala provocare pe care a întâmpinat-o a venit din configurația arhitecturală a celor două spații, greu de renovat și amenajat. În final, le-a unit și transformat într-o baie mai mare.

    Piatra naturală folosită în amenajare, un travertin cross cut, și piesele speciale – cornișele, baghetele, mozaicul și blatul, cumpărate de la Luxstone, oferă o atmosferă relaxantă exact ca la centrele spa. Acum spațiul, fiind mult mai mare, oferă o zonă de relaxare, un spațiu generos pentru depozitare, dar și o zonă de duș și una de cadă.

    12. Duș walk-in și detalii aurii într-o baie din Airbnb

    băi moderne
    Inspirație pentru renovarea unei băi moderne: finisajele delimitează vizual funcţionalităţile băii.

    Acest apartament din Cluj Napoca, transformat în Airbnb, are un stil modern ce îmbină elemente art deco cu tapet jungle style și culori aprinse. Marmura este și ea prezentă în mai multe încăperi din casă, de la măsuțele de cafea din living, pereții din bucătărie, dar și în baie. În baie, marmura delimitează zona de duș walk-in de restul obiectelor. Chiar dacă spațiul are doar 3,5 metri pătrați, combinația de finisaje și texturi, detaliile aurii și obiectele sanitare în culori deschise, fac un spațiu primitor și aerisit.

    13. De la roșu ponosit la marmură și detalii argintii

    Doi tineri au cumpărat un apartament aproape de centrul Iașului, complet mobilat, însă nu era pe placul lor mobila roșie din baie. Astfel, au apelat la Simona Tudorachi pentru reamenajarea spațiului și au reușit să-l transforme într-unul modern, cu finisaje deosebite, marmură și paravan de sticlă.
    Dușul cu scurgere în pardoseală oferă mult mai mult spațiu locului și este separat de restul băii cu ajutorul unui paravan din sticlă. Împreună cu gresia tip marmură și faianța argintie, spațiul pare mult mai generos.

    14. Multe plante și un spa în același apartament

    În acest apartament din Cluj Napoca tablourile cu licheni și mușchi stabilizați sunt la ordinea camerelor. Când ai o baie spațioasă, nu-ți fie teamă să încadrezi un duș și o cadă în același loc. De exemplu, în baia cea mare a acestui apartament, proprietarii au transformat dușul cu pergolă într-un mic spa chiar la ei acasă. În baia mică, oglinda este încadrată de către două coloane de licheni, iar în combinație cu mobilierul deschis la culoare și cu gresia tip marmură, acest spațiu pare și el mai mult un loc de relaxare.

    15. Amenajare în stil industrial și un lavoar de 1600 euro

    Într-un penthouse din București, proprietarii și-au dorit o amenajare cu detalii specifice stilului industrial, culori închise, cărămidă, detalii metalice și beton cofrat.

    Această notă industrială a amenajării s-a păstrat chiar și în cele două băi ale casei. Arhitecții au ales finisaje închise la culoare, au mers pe o paletă cromatică bazată pe nuanțe de gri și negru și s-au jucat cu luminile. Au ținut chiar și aici să încălzească spațiul cu diverse elemente precum lavoarul realizat din lemn, ce a costat 1600 euro, dar și prin folosirea cât mai multor plante verzi.

    Băi moderne amenajate în stil scandinav

    16. O baie ca o înghețată de vanilie cu frăguțe

    băi moderne
    Lumina din baie e de două tipuri: utilă (albă, din tavan) și ambientală (caldă, prin cele două corpuri de iluminat tip Edison suspendate deasupra lavoarului pe blat).

    Echipa Pibo Projects s-a ocupat de amenajarea acestui apartament din Cluj-Napoca și l-au transformat într-un spațiu organizat și plin de personalitate. Același lucru putem spune și despre baie. Acolo există un perete de accent, placat cu faianță rose-gold, montată în stil Herringbone. Detaliile călduroase vin atât din partea lavoarului din lemn de stejar, dar și de la cele două corpuri de iluminat cu bec tip Edison suspendate, ce dau lumină caldă.

    17. Baie la mansardă în culori deschise

    Cada este din fontă și este recondiționată.

    Sânziana Pop, jurnalistă și creatoarea blogului Visuell.ro, se bucură împreună cu familia ei de o casă amenajată în stil scandinav.

    băi moderne
    Inspirație pentru băi moderne: oglinda este de la The Home.

    Albul, elementele naturale și plantele verzi au migrat chiar și în baie, cu toate că spațiul este micuț. Cada din fontă a fost recuperată și recondiționată pentru a fi funcțională, oglina este Ferm Living, de la The Home, iar accesoriile sunt de la The Edit.

    18. Cadă freestanding și decorațiuni scandinave

    băi moderne
    Inspirație pentru amenajarea unei băi moderne: de la baie obișnuită la oază de relaxare, acasă la arhitecta Alina Vîlcu

    Baia de 12 metri pătrați din casa arhitectei Alina Vîlcu, poate fi ușor confundată cu o cameră în toată regula, în care predomină plantele, culorile pământii, o cadă freestanding, o zonă de duș walk-in și multe decorațiuni.

    Dacă înainte spațiul era „funky”, cu deck pe jos, culori vibrante pe pereți și cu o zonă pentru depozitare foarte mare sub lavoar, acum baia este minimalistă și te îndeamnă la momente de răsfăț. Alina a ales să acopere pereții și podeaua de la duș cu microciment, să repoziționeze bideul, dar să adauge și decorațiuni care fac spațiul mai plăcut – o statuie și un tablou primit din Italia, un taburet de blană de la The Home și o blană adusă din Africa.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments