Before&After

Before&after: garsonieră de 43 metri pătrați, transformată în apartament cu două camere

  Un designer de interior a acceptat provocarea de a transforma o garsonieră într-un apartament cu două camere care să fie complet echipat pentru a putea fi închiriat. A reușit cu ajutorul unei echipe de constructori foarte pricepuți, cu mobilier multifuncțional și prin reorganizarea camerelor.

  Arhitecta Irina Radu de la iDecorate a transformat o garsonieră de 43 de metri pătraţi a unui antreprenor din domeniul construcţiilor, într-un apartament de două camere. A fost posibil pentru că garsoniera se află la ultimul etaj a blocului, așa că mutarea instalaţiilor a fost mai uşoară. Pe lângă asta, luminozitatea şi generozitatea spaţiului au permis să mute funcţionalităţile, astfel încât fiecare zonă a micului apartament să beneficieze de o atmosferă plăcută. 

  Compartimentarea de bloc vechi a venit la pachet cu obstacole, dar Irina a reușit să mute bucătăria pe hol, să schimbe locul obiectelor sanitare din baie, să despartă livingul de dormitor. A pregătit apartamentul complet pentru a fi închiriat.

  O amenajare în stil scandinav cu elemente atipice unei case

  Proprietarul şi-a dorit ca amenajarea să fie în stil scandinav, totul să fie aerisit, minimalist și foarte practic. Iar cerința obligatorie a fost pardoseala albastră din rășină epoxidică. A ales așa ca să elimine profilele de trecere sau întreruperile între camere și să fie sigur că există continuitate vizuală.        

  living galben
  Texturile diferite distrag atenţia de la dimensiunea redusă a livingului            

  Pentru a nu “sufoca” spaţiul, Irina a optat în toată casa pentru un mobilier compact, fără mânere vizibile. Iar culorile din design-ul noului apartament au o bază rece – alb, gri antracit, încălzite de accentele portocalii, dar şi de inserţiile de lemn aplicate pe MDF-ul alb.

  În procesul de amenajare, a înlocuit tot, începând de la instalaţii termice, sanitare, electrice, până la finisaje şi mobilier. CorpConstruct a fost firma de construcţii care a intervenit pe partea de implementare, un furnizor cu care Irina colaborează de ceva timp.

  Reorganizarea camerelor pentru mai mult spațiu

  O mișcare importantă a Irinei a fost să mute bucătăria în locul holului, mutare pentru care a fost nevoie de câteva măsuri pentru a optimiza spaţiul. A folosit mobilier fără mânere, a ales doar electrocasnice incorporabile, care ocupă mai puțin spațiu, iar lângă frigiderul incorporabil a montat un corp de dulap în care se regăsesc un cuier şi un pantofar.

  bucataria
  Dulapurile bicolore fără mânere şi electrocasnicele incorporabile eficientizează spaţiul mic

  În living a pus o canapea galbenă, în contrast cu pardoseala albastră din răşină epoxidică. A spart balconul original, l-a incorporat în cameră și l-a transformat în zonă de dinning, cu un blat extensibil.

  garsoniera canapea galbena
  Avantajul apartamentului e că este luminos, deși mic

  Baia urmează direcţia modernă a celorlalte încăperi. Irina a folosit o faianţă albă 3D. Pentru a încălzi ambientul, a optat pentru o gresie cu aspect de lemn şi un mobilier colorat cu accente de galben solar. Toate finisajele şi obiectele sanitare sunt marca Delta Studio.

  Cromatica şi reorganizarea obiectelor din baie îmbunătăţesc funcţionalitatea

  Dormitorul a fost amenajat în locul fostei bucătarii. Aici a păstrat aceleaşi culori ca în restul apartamentului: gri antracit pentru mobilier, cu accente de portocaliu. Și a folosit doar strictul necesar în privința mobilierului.

  dormitor amenajare garsoniera
  Dormitorul este amenajat cu strictul necesar

  Tips&tricks pentru reorganizarea și amenajarea unui spațiu mic, de la Irina

  • Nu face schimbări radicale fără să te consulţi cu specialişti tehnici, unele modificări structurale pot depăşi cu mult bugetul iniţial;
  • Găseşte un mod de a eclipsa spaţiul redus: captează atenţia prin culoare şi elemente jucăuşe;
  • Alege furnizori consacraţi care garantează un rezultat bun, căci într-un spaţiu mic greşelile sunt mai vizibile;

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Irina Radu. Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Mihaela
  Mihaela
  3 years ago

  Excelent arata! Felicitari!
  Oare care a fost bugetul total – estimativ pt amenajare?

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: garsonieră de 43 metri pătrați, transformată în apartame...