Before&after: reamenajarea unei case din Pipera cu piese recondiționate sau refinisate
publicat pe 15 mai 2020La început au fost două băi, pe care proprietara le-a dorit unite într-o singură încăpere. Renovarea s-a extins, până la urmă, în toată casa, așa că designerul de interior Paula Persida Popescu a pus la punct un plan în care să schimbe totul, mai puțin piesele de mobilier.
„Ne-am dorit o schimbare în casa în care locuiam de multă vreme. Tot proiectul a pornit de la reamenajarea băii și s-a dezvoltat pe parcurs”, povestesc proprietarii casei din Pipera, Voluntari. Cu o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, patru dormitoare, trei băi și trei locuitori, plus încă unul ocazional – fiica cea mare plecată la studii – locuința era anevoios de întreținut. Cele două băi de la etaj presupuneau muncă dublă de curățenie așa că, pentru a simplifica lucrurile, au decis să facă din două, una singură.
„Principala provocare în transformarea băilor a venit din configurația arhitecturală a celor două”, povestește designerul de interior. Grinzile, stâlpii de rezistență, tavanul înclinat din cauza sarpantei, ferestrele și instalațiile au fost destul de problematice, însă pentru fiecare problemă întâmpinată au existat și soluții.
Pentru baia nouă, designerul a folosit piatră naturală
Acum, baia are și spațiu de depozitare, și de relaxare
Zona de cadă are acum un aer luxos, de spa
Pentru a delimita zona de duș, designerul a folosit un paravan de la Hornbach
Au fost create nișe în perete pentru produsele de îngrijire personală
Designerul a reușit să transforme cele două băi mici într-una mare, care să includă și un spațiu de depozitare, printr-un dulap generos, dar și suficient spațiu de relaxare. În baia nouă, Paula a ales piatra naturală, ceea ce dă o atmosferă de spa: „este un travertin cross cut, ca și piesele speciale – cornișele, baghetele, mozaicul și blatul, cumpărate de la Luxstone”. Cu un spațiu mult mai generos la dispoziție, designerul a putut crea în baia nouă și o zonă de duș, cu un paravan de la Hornbach, și una de cadă.
Au păstrat mobila veche în amenajare, recondiționată
Așa arătau înainte canapeaua din living și comoda
Designerul a recondiționat mobilierul în noua amenajare
Renovarea băii i-a convins pe proprietari să extindă lucrările și în restul casei, deși nu erau prevăzute în buget. Nu erau convinși că vor reuși să se încadreze în 25.000 euro cu toate transformările, însă propunerea lor a fost să păstreze mobila veche și să fie recondiționată.
„Erau piese din lemn masiv bune, care au fost și scumpe la vremea achiziției lor”, povestește designerul, care a venit cu soluția de a le recondiționa sau reinterpreta pe cele existente, astfel încât rezultatul final să fie o casă cu un fir roșu, amenajată în stil tradițional-rustic, cu influențe meditareneene.
„Am ales să vopsesc principalele piese de mobilier din living și hol în albastru-bleumarin”, povestește Paula Persida Popescu, care a coordonat astfel comoda și vitrina cu paleta de culori inspirată din stilul mediteranean.
Așa arăta înainte zona de dining
În noua amenajare, designerul a păstrat și refinisat mobila veche
Au rămas în amenajare și masa și scaunele din zona de dining, însă au fost vopsite în alb. Pe pereți, atât în living, cât și în zona de dining, designerul a montat tapet alb cu pattern bleumarin și a extins combinația de culori și în decorațiunile textile.
Dormitorul, înainte de amenajare
Așa arată acum dormitorul, redecorat de designer
În dormitorul matrimonial au fost aduse cele mai multe piese noi de mobilier
Și dormitorul matrimonial a fost reamenajat, însă aici a fost nevoie de mobilier nou. Designerul a lucrat cu Atelierul Adrian Vaida pentru execuția patului și câteva modificări la bufetul care a devenit kit TV. Și aici, Paula Popescu a adus tapetul în amenajare, pe peretele cu patul.
Cele mai multe transformări au fost făcute în baie, living, dining, dormitorul matrimonial și zona scărilor. Procesul de reamenajare a durat două luni.
„Rezultatul final e o casă cu un stil unitar, cu o atmosferă relaxantă, în care familia noastră se simte acasă”, povestește proprietara. Proiectul a fost al doilea realizat de designerul Paula Persida Popescu, după ce a absolvit cursul de design interior Inside Academy.
-
Before&After
Before&After: apartament de 46 metri pătrați moștenit de la bunici, adus în contemporan
-
Sponsored
VIDEO Before&after: accesoriile de depozitare eliberează vizual o cameră de cămin studențesc, iar piesele textile o fac mai cozy
-
Before&After
Before&after: cu 9000 euro au transformat complet o garsonieră de 32 metri pătrați
-
Plante
8 pași pentru plantarea corectă a bambusului în ghiveci
De la tipul de ghiveci, la tipul de sol și la modul de fertilizare, toate contează.
-
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Soluție de curățare a filtrelor de hotă cu bicarbonat. Cum faci asta singur, rapid și în siguranță
Se prepară simplu, iar efectul de curățare este garantat.