Before&After

Before&after: reamenajarea unei case din Pipera cu piese recondiționate sau refinisate

  La început au fost două băi, pe care proprietara le-a dorit unite într-o singură încăpere. Renovarea s-a extins, până la urmă, în toată casa, așa că designerul de interior Paula Persida Popescu a pus la punct un plan în care să schimbe totul, mai puțin piesele de mobilier.

  „Ne-am dorit o schimbare în casa în care locuiam de multă vreme. Tot proiectul a pornit de la reamenajarea băii și s-a dezvoltat pe parcurs”, povestesc proprietarii casei din Pipera, Voluntari. Cu o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, patru dormitoare, trei băi și trei locuitori, plus încă unul ocazional – fiica cea mare plecată la studii – locuința era anevoios de întreținut. Cele două băi de la etaj presupuneau muncă dublă de curățenie așa că, pentru a simplifica lucrurile, au decis să facă din două, una singură.

  before and after baie
  Așa arăta înainte una dintre băi

  „Principala provocare în transformarea băilor a venit din configurația arhitecturală a celor două”, povestește designerul de interior. Grinzile, stâlpii de rezistență, tavanul înclinat din cauza sarpantei, ferestrele și instalațiile au fost destul de problematice, însă pentru fiecare problemă întâmpinată au existat și soluții.

  Designerul a reușit să transforme cele două băi mici într-una mare, care să includă și un spațiu de depozitare, printr-un dulap generos, dar și suficient spațiu de relaxare. În baia nouă, Paula a ales piatra naturală, ceea ce dă o atmosferă de spa: „este un travertin cross cut, ca și piesele speciale – cornișele, baghetele, mozaicul și blatul, cumpărate de la Luxstone”. Cu un spațiu mult mai generos la dispoziție, designerul a putut crea în baia nouă și o zonă de duș, cu un paravan de la Hornbach, și una de cadă.

  Au păstrat mobila veche în amenajare, recondiționată

  Renovarea băii i-a convins pe proprietari să extindă lucrările și în restul casei, deși nu erau prevăzute în buget. Nu erau convinși că vor reuși să se încadreze în 25.000 euro cu toate transformările, însă propunerea lor a fost să păstreze mobila veche și să fie recondiționată.

  before and after amenajare living

  „Erau piese din lemn masiv bune, care au fost și scumpe la vremea achiziției lor”, povestește designerul, care a venit cu soluția de a le recondiționa sau reinterpreta pe cele existente, astfel încât rezultatul final să fie o casă cu un fir roșu, amenajată în stil tradițional-rustic, cu influențe meditareneene.

  living mobila reconditionata
  Designerul a adus accente mediteraneene în amenajarea livingului

  „Am ales să vopsesc principalele piese de mobilier din living și hol în albastru-bleumarin”, povestește Paula Persida Popescu, care a coordonat astfel comoda și vitrina cu paleta de culori inspirată din stilul mediteranean.

  Au rămas în amenajare și masa și scaunele din zona de dining, însă au fost vopsite în alb. Pe pereți, atât în living, cât și în zona de dining, designerul a montat tapet alb cu pattern bleumarin și a extins combinația de culori și în decorațiunile textile.

  Și dormitorul matrimonial a fost reamenajat, însă aici a fost nevoie de mobilier nou. Designerul a lucrat cu Atelierul Adrian Vaida pentru execuția patului și câteva modificări la bufetul care a devenit kit TV. Și aici, Paula Popescu a adus tapetul în amenajare, pe peretele cu patul.

  reamenajare dormitor
  Designerul a menținut linia cromatică și în dormitor

  Cele mai multe transformări au fost făcute în baie, living, dining, dormitorul matrimonial și zona scărilor. Procesul de reamenajare a durat două luni.

  scari cu pisica
  Și zona scărilor care fac legătura între parchet și etaj a fost reamenajată

  „Rezultatul final e o casă cu un stil unitar, cu o atmosferă relaxantă, în care familia noastră se simte acasă”, povestește proprietara. Proiectul a fost al doilea realizat de designerul Paula Persida Popescu, după ce a absolvit cursul de design interior Inside Academy.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Before&after: reamenajarea unei case din Pipera cu piese recondiționate sa...