Amenajare inspirată din arta lui Gustav Klimt și tavan extensibil într-o casă din Târgu Jiu
publicat pe 26 oct. 2020Povestea acestei case din Târgu Jiu a fost creată în jurul a trei elemente principale: o schemă cromatică inspirată din arta pictorului Gustav Klimt, care se întâmplă să se coordoneze foarte bine și cu ocru – culoarea preferată a proprietarei, reproduceri după operele celebre ale aceluiași artist și, cireașa de pe tort, un tavan extensibil negru pe casa scării.
În casa de 320 metri pătrați a acestei familii cu doi copii găsești, la parter, bucătăria, un living, un birou și o baie. La etaj mai sunt trei dormitoare, un dressing și două băi.
Cei doi proprietari sunt antreprenori în domeniul construcțiilor, așa că etapa de ridicare a casei de la zero le-a venit destul de natural. Au terminat de construit vila în 2019, când și-au dat seama că au nevoie de un specialist care să le integreze armonios nevoile de folosire a spațiului, dar și preferințele estetice.
Pe lângă cele trei elemente principale ale amenajării – cromatica, reproduceri din opera lui Gustav Klimt și un tavan extensibil – își mai doreau un living foarte mare, unde să aibă loc să primească mulți musafiri.
Așa că de amenajare s-a ocupat Camelia Radu, designer de interior. În momentul preluării lucrării de către Camelia, casa era deja ridicată, sistemul electric și sanitar implementate, iar unele materiale pentru amenajarea interioară cumpărate și montate.
În primă fază, Camelia a stabilit conceptul de amenajare, care a venit la pachet cu modificarea parțială a sistemului electric. A mutat câteva prize și locul unor alimentari pentru corpurile de iluminat, pentru ca totul să se încadreze conform noului plan.
Un joc de materiale și texturi
Stilul de amenajare este modern, cu linii drepte, materiale și texturi variate: sticlă, membrană elastică, piatră și fototapet. Casa scării, cu peretele exterior pe semirotund, este principalul punct de interes al casei.
Tavanul extensibil este realizat dintr-o membrană elastică neagră.
Plinta este cumpărată prin Elegance Décor.
Aici, Camelia a plecat de la dorința proprietarului de a avea tavan extensibil negru și de la cea a proprietarei de a finisa cu fototapet ce reproduce lucrarea „Sărutul” a lui Gustav Klimt. Cele două au funcționat neașteptat de bine împreună, iar acum celebra pictură se reflectă armonios în tavan.
Tavan extensibil
Revenind la tavanul extensibil, numit și tavan fals, este realizat dintr-o membrană elastică neinflamabilă, ce imită sticla. Aceasta se întinde sub efectul căldurii până ce „îmbracă” plafonul în întregime, iar marginile sunt fixate printr-un sistem special de fixare.
Celor două „vedete” ale casei scării li se mai adaugă balustrada din tablă traforată și treptele din onix ale scării, luminate cu bandă LED.
„Pentru a «deschide» zona, am ales o balustradă albă, din tablă traforată de opt milimetri și o plintă flexibilă albă, care «rupe» planurile orizontal (negru) și vertical (gri deschis)”, Camelia Radu.
Corpurile de iluminat au un cuvânt important de spus aici, pentru că se oglindesc în tavanul extensibil, dând senzația de continuitate a planurilor, de înălțime.
Geometrie și culoare
Zona de zi este cel de-al doilea spațiu spectaculos al casei. Amenajarea gravitează în jurul câtorva elemente de impact: combinația de ocru, turcoaz și gri și ceramica hexagonală combinată cu parchet.
Livingul este compus dintr-o canapea XXL, suficient de mare pentru numeroșii oaspeți ai proprietarilor, dispusă în fața unui perete cu televizorul. Griul canapelei este încălzit de pernuțele decorative galbene, asortate covorului.
Zona de luat masa e amplasată în dreptul bucătăriei, către terasa exterioară, cu o masă de la Retroboutique și scaune de la The Home
Designerul a folosit mai multe nuanțe de vopsea decorativă de la Giorgio Graesan, combinate cu lavabilă gri de la Benjamin Moore. A vopsit în gri inclusiv grinzile de pe tavan
Peretele cu televizorul e acoperit cu vopsea decorativă gri și dungi aurii. Pentru a le trasa, au folosit scotch de hârtie și un laser pentru ghidaj. Scotchul a ajutat la crearea grosimii dungilor și la delimitarea culorilor.
„Am gândit o casă cu mult tapet printat după imagini alese de noi, șapte nuanțe de vopsea decorativă în living, multă sticlă colorată și oglinzi”, explică designerul.
Adiacent livingului se află diningul, destinat pentru opt persoane. O masă din sticlă și metal, de la Retro Boutique, și scaune tapițate divers colorate, de la The Home, dau personalitate acestei zone inundate în lumină naturală, din imediata apropiere a ieșirii spre terasă.
Galben și în bucătărie
Bucătăria iese în evidență prin energia degajată de sticla galbenă ce protejează peretele cu frontul de lucru. În aceeași notă de veselie a ales și fototapetul (EAK Advertising) de pe peretele opus, având grijă să se integreze cromatic cu piesele deja existente în bucătărie.
Panoul din sticlă din dreptul frontului de lucru este realizat din sticlă printată.
Zona de luat masa din bucătărie este marcată de un corp de iluminat modern, cu mai multe brațe.
Mobilierul este lucrat la comandă după schițele Cameliei, pentru a se încadra perfect în spațiul disponibil. O mică peninsulă, cu două scaune de bar de la The Home, e locul perfect pentru a lua un mic dejun frugal.
În birou, privirea este acaparată de harta lumii supradimensionată, ce decorează un întreg perete și care vorbește despre pasiunea proprietarilor pentru călătorii. O bibliotecă gri din MDF, lucrată pe comandă, alternează corpuri deschise și închise, într-un joc vizual regăsit și la nivelul biroului.
La etaj, dormitorul matrimonial este un spațiu unde predomină liniștea, datorită culorilor alese pentru finisaje și mobilier. Patul este cu platformă joasă tapițată, iar tăblia lui se prelungește pe toată lungimea peretelui, fiind din același material cu tapițeria. Tapetul și mocheta sunt cumpărate de la Casa Royal, iar tabloul, de la EAK Advertising.
Mobilierul este lucrat din rigips și îmbărcat în tapet din fibră de sticlă.
Forma lavoarelor continuă tematica geometrică a acestei băi.
În baia matrimonială, centrul de atracție este jocul geometric al plăcilor ceramice de pe perete, cumpărate de proprietari dinainte de a începe colaborarea cu designerul, acum amplasate într-o dezordine aparentă. Același model de plăci încadrează și oglinda de deasupra celor două lavoare, după modelul unui tablou. Lavoarele sunt montate pe o structură din rigips acoperit cu tapet din fibră de sticlă de la EAK Advertising.
Camerele copiilor sunt mici universuri individuale
Mobilierul din camera băiatului este cumpărată de la Mobexpert.
Fluturii sunt un lait-motiv în camera fetiței.
Cele două camere ale copiilor au stiluri diferite și sunt mobilate și accesorizate în mare parte cu produse Mobexpert. Dacă în camera băiatului amenajarea este una modernă, cu oranj și gri în rol principal, camera fetei este clasică și „respiră” gingășie prin culorile pastelate și fluturii sub diverse forme (imprimeu și elemente decorative).
Baia copiilor este luminată de o fereastră de mansardă.
Covorul din piatră din zona dușului este acoperit cu vopsea epoxidică.
Baia copiilor se remarcă prin finisajele speciale alese, cum sunt „covorul” de piatră din zona dușului, acoperit cu vopsea epoxidică și vopseaua decorativă de exterior, cu care a fost acoperit chiar și mobilierul de lavoare.
Întreaga amenajare a fost gata în șase luni, iar de partea de construcții s-a ocupat firma celor doi proprietari.
Tips&tricks de la Camelia Radu
- Îndrăznește și folosește materiale mai puțin obișnuite, pentru a da unicitate amenajării. De exemplu, poți îmbrăca mobilierul din baie cu tapet din fibră de sticlă, pentru un decor original.
- Vrei plafon extensibil? Ai de ales între texturi diferite: de la mat, lucios la translucid și imprimat, cu sistem de iluminat integrat.
- Dacă vrei să scoți din anonimat un interior tern, adu în decor accente decorative colorate. Câteva pernuțe decorative, vaze sau o perdea veselă sunt opțiuni la îndemână.
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Camelia Radu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre!
-
Case
O familie de români locuiește într-o casă pe 3 niveluri din vestul Londrei, pe care a amenajat-o într-un stil minimalist și cald
-
Before&After
Amenajare cu texturi bogate și culori calde pentru o casă veche din Săcele, după un an de șantier
-
Case
Amenajare cu puternice influențe clasice și multă lumină naturală, într-o casă de 130 metri pătrați, din Iași
-
DESIGN INTERIOR
Cum alegi un covor persan potrivit pentru casa ta. Sfaturi pentru curățare și întreținere
Îți spunem și cum recunoști un astfel de covor autentic.
-
DESIGN INTERIOR
Cum se pune tavanul fals? Uite cum să îl integrezi într-un design modern
Îți spunem ce ai de făcut, pas cu pas.
-
Case
O româncă și-a recondiționat singură mobilierul din casa de 680 metri pătrați, situată la marginea unei păduri de lângă Viena
Bucătăria locuinței, un fost grajd pentru cai, are un tavan vechi de 150 ani. Arhitectul care a construit casa a pornit de la acest tavan.
De unde ati luat acel minunat covor cu smiley face?
Casa mea tipa după o fata zambitoare si pe pardoseala! 😍
Bună, Alexandra, din păcate nu știe designerul, căci proprietarii îl aveau dinainte, însă am găsit o variantă asemănătoare aici: https://bit.ly/3jyKuIk 🙂
Se gaseste un tapet care sa imite acel perete gri cu dungi aurii din living?
Lucrez in domeniu pe tavane extensibile,va pot spune ca la lustre pe casa scarii la negru lucios reflexia e distorsionata,se putea si mai bine,adica perfect ‘sticla’. PS: Suntem din Tg-Jiu.