TURURI DE CASE

VIDEO Stilul scandinav e la el acasă într-un apartament din Dorobanți

publicat pe 23 feb. 2020

  Nume: Sânziana Pop, Visuell.ro
  Oraș: București, Dorobanți
  Tip de locuință: apartament cu trei camere
  Suprafață: 70 metri pătrați
  Stă aici: din 2016, proprietar
  Împarte casa cu: Max, soțul ei, fiica lor, Lea, și Griș, motanul

  Atunci când a pornit amenajarea, Sânziana știa clar că nu va face rabat de la două lucruri: frigiderul SMEG și cada din fontă. A trebuit să ia totul de la zero, pentru că apartamentul se afla într-un stadiu destul de prost când ea și soțul ei l-au cumpărat, iar întreg procesul a durat aproape opt luni. Mai mult însă a durat căutarea lui.

  După doi ani în care au mers la zeci de vizionări, și-au vândut apartamentul în care locuiau, apoi au stat cu chirie un an, au găsit în sfârșit casa perfectă pentru ei.

  ‘’Locuiam într-un apartament la etajul opt din zece și am visat foarte mult să ajung la o casă pe pământ. Aveam o imagine despre cum ar trebui să arate casa perfectă și mai ales zona. Îmi doream foarte mult o casă lângă Cișmigiu sau în Cotroceni, dar orice găseam acolo era mult peste bugetul nostru’’, povestește Sânziana.

  Azi, pentru ea acasă înseamnă apartamentul cu trei camere pe care-l împarte cu soțul și cu fiica ei, la etajul unu dintr-o casă veche din Dorobanți.

  E o casă pe care am făcut-o cu drag. Am iubit fiecare colțișor pentru care a trebuit să mă gândesc, fiecare bucățică pe care am decorat-o și am tratat-o ca pe casa visurilor mele

  O amenajare în care albul și lemnul fac echipă bună împreună, iar în fiecare cameră există și câte un element vintage. Masa din lemn din bucătărie, măsuța de cafea și godinul în sufragerie, patul din dormitor realizat pe comandă din niște bârne de lemn vechi și cada din baie, salvată și recondiționată.

  Sânziana Pop este jurnalistă, are un blog în scrie despre case frumoase din București și nu numai, Visuell.ro, e stilist de vitrine, iar de ceva timp face și design interior. Așa că nu-i de mirare că turul casei sale e o poveste care curge lin. Micile detalii, alese cu grijă, te îndeamnă să te oprești puțin, iar mirosul de scorțișoară și banana bread care vine din bucătărie fac din acest apartament în stil scandinav un acasă foarte intim și cald.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: La prima vedere aș spune că se încadrează într-un stil scandinav, dar cred că este mai personal de atât. Nu mă regăsesc întru totul în stilul scandinav, care mi se pare un pic steril și, oricum, dacă aș lua-o de la capăt, acum aș face cu totul altă casă. Nu m-am regăsit niciodată în încadrarea într-un stil. Fiecare om evoluează și cel mai probabil își schimbă și stilul pe parcursul vieții.

  Inspirație: Orice e o sursă de inspirație. Îmi plac foarte mult plantele, la vremea când am amenajat apartamentul îmi plăcea extrem de mult albul, îmi place lemnul, îmi plac piesele vechi, dar într-un mix&match cu un design contemporan. Am visat foarte mult să ajung la o casă pe pământ. Faptul că am găsit această casă care are și o bucățică de curte a fost mai mult decât mi-aș fi imaginat că voi putea obține.

  Elementul preferat: Nu există un element, sunt foarte multe lucuri care-mi plac. Deși nu sunt genul care se atașează de obiecte, am câteva piese pe care le-aș lua oriunde chiar dacă ar fi să mă mut mâine. Măsuța de cafea din lemn vechi, pe care am luat-o de la Atelier Anda Roman, godinul pe care l-am luat de la un târg de vechituri. Sunt foarte multe accesorii care-mi plac, tablouri, vaze, văzuțe, cruciulițe. Chestii mici de care sunt atașată.

  bucatarie in stil scandinav
  Albul predomină în toată casa

  Locul preferat: Oricând mă căutați mă veți găsi în bucătărie. Sunt foarte rare momentele în care părăsesc bucătăria. Dintotdeauna am iubit această cameră din casa mea și din casa oricui. Mi se pare locul cel mai cozy.

  Cel mai mare răsfăț: Un obiect pe care sincer nu mi-l permiteam, dar pentru care am strâns lună de lună și lună de lună a fost frigideul SMEG, care costă mult mai mult decât un frigider normal, dar mă bucur în fiecare zi că-l am.

  Cel mai bun lucru iarna: Lumânările. Ar fi trebuit să fie godinul, că el e funcțional, dar nu l-am folosit niciodată, mai ales de când cu copilul, mai pune mâna pe fontă încinsă. Ar fi trebui să-i fac un piedestal, ca să nu-mi strice parchetul. L-am lăsat pur și simplu cu rol decorativ. Și sentimentul de cozyness. Cred foarte mult că în orice casă, indiferent de design, indiferent de stil, indiferent de cât a costat un obiect sau cât de puțini bani, sau cât de mulți bani ai avut, atmosfera asta intimă este ce face sau ce desface o casă.

  stil scandinav dormitor lemn
  În loc de tăblie, Sânziana a pus un covor deasupra patului

  Acasă înseamnă: Acasă nu e un singur lucru, acasă înseamnă multe, dar cei mai importanți sunt oamenii. Acasă pentru mine înseamnă soțul meu și fetița mea. Dar trebuie să fie și frumos la mine acasă. Adică un spațiu în care nu m-aș simți bine probabil s-ar reflecta și în starea mea de zi cu zi. Vreau să mă simt bine la mine acasă, să mă uit oriunde prin casă și să-mi placă ce văd.

  Resurse mobilier

  Bucătărie: frigider SMEG, scaune Tolix de la Intro Design, plante Upside Down de la The Home, corp de iluminat vintage de la Circa 1703-3071, tablou de la The Edit

  Living: canapea Divanissimi, masuță de cafea de la Atelier Anda Roman, godin dintr-un târg de vechituri, covor IKEA, poster The Home, perne The Home

  Dormitor: pat făcut la comandă din bârne de lemn vechi, covor de perete Ferm Living de la The Home, lustră Muuto de la Intro Design, scaun Intro Design

  Camera copilului: pat Montessori făcut pe comandă, birou și scăunel Ferm Living de la The Home, mini bucătărie Flexa, rafturi String de la Intro Design, tablă de perete făcută pe comandă, tapet cu lebede Ferm Living de la The Home.

  amenajare camera copil
  Tapetul cu lebede este luat tot prin The Home

  Baie: cadă recondiționată, dulap făcut pe comandă, oglindă Ferm Living de la The Home, accesorii de la The Edit

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  AffiliateLabz
  4 years ago

  Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  Ruxandra Petrascu
  Ruxandra Petrascu
  4 years ago

  arata foarte fain, o parte din colturi le stiam deja de pe Visuell.ro 🙂
  si pentru ca sunt (inca) in cautarea unui om-priceput-care -reconditioneaza-cazi de baie, iata si intrebarea : la cine a apelat pentru reconditionare?
  merci dávant!

  icon

  VIDEO Stilul scandinav e la el acasă într-un apartament din Dorobanți