TURURI DE CASE

O casă super cozy din Oradea, amenajată de proprietari cu idei de pe Pinterest

publicat pe 09 iul. 2020

    Nume: Roxana Deac, consilier juridic
    Oraș: Oradea, într-un cartier rezidenţial
    Tip de locuință: casă pe două niveluri
    Suprafață: 115 metri pătrați utili
    Stă aici: din 2018, proprietară
    Împarte casa cu: soțul, Bogdan, și fetița lor în vârstă de 3 ani

    Această casă pe două nivele din Oradea arată ca un loft din New York: livingul este amenajat cu cărămidă roşie, în mijlocul lui se află o canapea supradimensionată de culoarea caramelului, iar pereții sunt decorați cu colaje foto. Bucătăria open space temperează look-ul îndrăzneţ cu dulapuri gri, bine încadrate în încăpere, iar camera copilului îndulcește amenajarea. Întregul proiect a fost gândit de cei doi proprietari și a constat în multă, multă documentare și imagini salvate de pe Pinterest.

    Aici locuiește Roxana Deac, un consilier juridic cu o mare pasiune către design interior şi fotografie. Ea împarte casa cu soțul ei, Bogdan, și fetița lor de trei ani. “La parter avem baia şi dormitorul, plus livingul cu bucătăria , la etaj avem două camere, fiecare cu dressing-ul lor şi baia proprie”, povesteşte Roxana. 

    O amenajare cu cărămidă roşie

    Bucătăria cu dulapuri gri – frezate în stil Shaker – combină mobilierul retro cu un blat din lemn şi  multe poliţe pentru ustensile şi condimente. Lângă dulapuri, se află un frigider generos din inox, personalizat cu câţiva magneţi. 

     

    dulapuri gri
    Bucătăria cu dulapuri gri este temperată de blatul din lemn

    Inima casei este livingul, în care nuanţele de bej, roşcat şi caramel îndulcesc elementele industriale și  completează gama cromatică pământie, elementul de continuitate al amenajării. Aici, Roxana a integrat o galerie cu fotografii alb-negru ale familiei pe unul dintre pereți.  Zona TV este decorată minimal: cu o consolă TV simplă, un TV de mari dimensiuni şi o poliţă aşezată foarte sus, ce pune în valoare pereţii înalţi. Surpriza? Cărămidă roşie de exterior.

    gallery wall
    Livingul include si un gallery wall cu pozele familiei

    În dormitorul de la parter este și zona de birou, decorată cu o mulţime de ilustraţii care să aducă o atmosferă plăcută şi relaxantă pentru munca de acasă. Iar scara decorativă şi poliţele dau un aer cozy spațiului.

    Zona de birou include ilustraţii de la Kaplias

    Baia continuă direcţia cu mult lemn şi nuanţe pământii, iar partea cu lavoarul este încadrată de un perete de accent cu plăci maronii de inspiraţie geometrică. Oglinda rotundă, cu ramă de lemn natur, se asortează cu blatul dulapului.

     nuanţe pământii
    Baia cu motive geometrice păstrează paleta cromatică în nuanţe pământii

    Cea mai drăgălaşă cameră din casa cu cărămidă roşie a Roxanei este dormitorul fiicei sale, unde pereţii gri sunt completaţi de nori pufoşi şi de un pat în formă de căsuţă, în stil Montessori. Camera este decorată minimal, tocmai în ideea de a-i permite copilului să-şi împrăştie jucăriile aşa cum îşi doreşte. 

    Camera copilului include mobilier Montessori

    Povestea case

    După ce și-au vândut apartamentul pe care îl aveau, Roxana şi Bogdan au cumpărat această casă de 115 metri pătrați, pe care au amenajat-o singuri în decursul a cinci luni. Atunci când au luat-o, casa avea doar pereți, geamuri și prize. Chiar dacă amenajarea e gata, Roxana tot mai crede că ar fi nevoie de nevoie mici modificări.  Însă adevărata aşteptare este pentru grădina de 250 de metri pătraţi, care va fi în această vară.

    amenajare camera copilului
    Ilustrațiile pe pereți sunt prezente și în camera fetiței

    Ştiau de dinainte să se mute cum urma să arate decorul, aşa că au făcut majoritatea mobilierului la comandă, să se asigure că totul corespune planurilor. Muncitorii s-au mişcat destul de încet, povestesc proprietarii, iar asta le-a dat ceva emoţii pentru că deja vânduseră apartamentul, dar singurul element depăşit a fost bugetul, nu termenul lucrărilor, aşa cum se aşteptau.

    gallery wall
    Roxana ştia de dinainte să cumpere casa cum urma să arate

    Partea amuzantă este că pereţii din cărămidă roşie, cel mai spectaculos element al casei, nu erau iniţial în plan. Cuplul hotărâse să aibă doar un perete de cărămidă, dar Bogdan a considerat că era prea puţin, aşa că le-a comunicat muncitorilor să facă jumătate din living. 

    “Majoritatea mobilei este făcută la comandă: mobila de bucătărie, din baie, scările, uşile , dressing-urile. În rest, am ales elemente din Jysk (tablourile, biroul, plantele), Naturlich (canapeaua şi decoraţiunile interioare), Vivre (comodele din dormitor şi consola tv) , Ikea (majoritatea decoraţiunilor, comoda fetiţei şi covoarele din living ), Lem’s (masa din lemn masiv şi scaunele din living ) şi Mobexpert (canapeaua din camera de jos)”, spune Roxana.

    stilul scandinav
    Canapeaua este de la Mobexpert.

    Iniţial, au pornit la drum cu 20 000 euro pentru amenajare, dar pe măsură ce au început să comande piesele, şi-au dat seama că trebuie să pluseze. Nici acum nu ştiu totalul cheltuit, asta pentru că amenajarea exterioară nu este terminată.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Scandinav, cu multe accente cozy.

    Inspirație: Pinterest, aveam salvate foldere întregi cu imagini, era modul meu de relaxare şi încă este. 

    decor minimal
    Stilul minimal al mobilierului se completează cu decoraţiunile jucăuşe

    Elementul preferat: Canapeaua galbenă Naturlich din living. Ştiam că îmi doresc o canapea viu colorată, iar aceasta a fost dragoste la prima vedere. Şi peretele din cărămidă roşie din living îmi place mult. Am folosit cărămidă reală din construcţii, care dă un feeling cozy şi să nu mai zic că îmi este de mare ajutor la mânuţele murdare a fetiţei, se curaţă imediat. Ar mai fi masa din lemn masiv din living, a fost dragoste la prima vedere pentru Bogdan, dar până la urmă cred că o iubesc mai mult eu.

    living open space
    Canapeaua galbenă este de la Naturlich.

    Cea mai mare provocare: Mobila de bucătărie. A fost mai mult între mine şi Bogdan, fiecare voia într-un anumit fel. A durat puţin până am căzut de acord la proiectul final, deşi parcă aş mai schimba ceva la ea….

    Cel mai bun lucru iarna: În faţa casei nu avem vecini, doar un câmp imens care iarna este îmbrăcat minunat în alb, este cea mai frumoasă privelişte. 

    Cel mai bun lucru vara: Curtea, serile liniştite pe terasa după o zi agitată.

    Cel mai costisitor obiect: Bucătăria, uşile şi scările din lemn. 

    Bucătăria din lemn
    Bucătăria se află pe lista celor mai costisitoare elemente din amenajare

    Vreun obiect DIY: Da, placa de lemn din bucătărie făcută de soţul meu şi tatăl său. Bineînţeles, Pinterestul m-a ajutat şi de data aceasta. 

    Cum te-ai simțit după ce ai terminat procesul de amenajare: Fericire totală, aveam impresia că nu mai terminăm, cred că o săptămână am umblat cu zâmbetul pe buze prin casă. Apoi am fost ceva de genul “ok, şi acuma ce mai facem?”. Poate de aceea încă simt să fac mici modificări prin casă. 

    Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Fetiţa ne transmite că Mickey Mouse.  

    amenajarea Roxanei
    Detaliile fac diferenţa în amenajarea Roxanei

    Sfaturi de amenajare pe care le-ai aplicat în acest proiect: Am încercat să o facem cât mai primitoare şi luminoasă, să nu o încărcăm cu multă mobilă şi să fie exact după stilul nostru de viaţă. Noi înainte am avut un apartament cu două camere, care era amenajat într-un stil mai clasic, frumos dar parcă ceva nu era exact cum trebuie, nu ne-am regăsit noi în el. 

    Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments