Apartamente

Amintiri din călătorii, amenajare în stil scandinav și multă artă într-un apartament din Timișoara

  Nume: Roxana Puriș-Topciov
  Oraș: Timișoara
  Tip de locuință: apartament cu două camere
  Suprafață: 50 metri pătrați
  Stă aici: din 2017
  Împarte casa cu: Rafa, soțul ei

  Roxana Puriș, designer vestimentar la pur clothing, împreună cu soțul ei, Rafa, stau într-un apartament luminos, cu două camere, din Timișoara. Cei doi își investesc constant aproape toate veniturile în călătorii – sunt pasionați de ieșirile la munte, de excursiile cu rulota campervan realizată chiar de ei și practică escalada pe stâncă, vara. Pentru casă își iau inspirația din lucruri simple și aduc totul în cuibul lor într-o amenajare în stil scandinav, cu detalii personale și călduroase.

  https://www.instagram.com/p/B1ihoyaiE37/

  Roxana adoră arta în toate formele ei, în fiecare încăpere este agățat câte un tablou pictat de ea, ori câte un proiect DIY care transformă spațiul în acel acasă perfect pentru cei doi. În hol a montat un panou din frânghii, iar în dormitor, inspirată fiind de un peisaj cu munți dintr-o călătorie prin Grecia, a pictat pe un perete vârfurile munților după o fotografie.

  „Îmi doream foarte mult ca dormitorul să fie un spațiu feeric. Am folosit o vopsea pe care ne-au preparat-o pe loc la Hornbach, plus vopsea albă cu care am tot amestecat griul inițial, pentru a avea și nuanțele mai deschise. A fost o activitate foarte plăcută. A durat în jur de vreo patru sau cinci ore”, povestește Roxana.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: O amenajare în stil scandinav cu accente naturale și tropicale.

  Inspirație: Eu am absolvit facultatea de arhitectură, așa că a fost inevitabil să transpun în apartamentul nostru o mulțime de teorii și idei pe care le-am învățat în cei șase ani de studiu. Cea mai mare sursă de inspirație palpabilă, însă, a fost perioada de trei luni petrecută în Amsterdam, pentru un stagiu la un birou de arhitectură. Acolo toate casele au ferestre mari prin care poți vedea totul și absolut fiecare interior este atât de frumos.

  Colțul preferat din casă: Cel de lângă fereastră. Este atât de comod și seara ador să mă tolănesc pe capătul colțarului și să citesc acolo.

  Elementul preferat: Peretele cu munți din dormitor și tabloul cu aurora boreală din camera de zi. Rafa m-a cerut de soție în Islanda, sub cerul surprins în fotografia aceea și, chiar dacă este mică și poate fi ușor trecută cu vederea, înseamnă mult pentru noi.

  Cea mai mare provocare: Să ajungem la o formă finală și funcțională. Apartamentul nu a arătat mereu așa (și probabil va mai suferi schimbări), pentru că am avut nevoie să trăim cu adevărat în el ca să ne dăm seama ce funcționează și ce nu, ce e util și ce nu.

  Cel mai bun lucru vara: Faptul că apartamentul e la parter și putem ieși oricând în curte.

  roxana_puris_tur_de_casă_bucătărie
  Mobilierul din bucătărie exista în apartament atunci când s-au mutat, iar ei au ales să îl îmbrace în folie tip oglindă

  Cel mai mare răsfăț: Cele mai scumpe achiziții au fost frigiderul și comoda cu sertare din living – dar n-au fost răsfățuri, ci necesități. Am fost foarte cumpătați, din punct de vedere financiar în amenajarea apartamentului și foarte multe obiecte care poate ar fi costat mai mult, le-am confecționat noi. Obiecte speciale au fost, însă, cele aduse din diverse călătorii. Chiar dacă nu au fost scumpe, a fost o provocare să le transportăm. Plănuiesc, însă, pe post de răsfăț, să iau o oglindă mare cu vitralii și să comand un dulap superb din bambus, pe care l-am văzut în Bali.

  Proiectul DIY preferat: Harta din plută. Aici, după fiecare excursie, mai adăugăm câte un pin, și este tare frumos să vedem cum se schimbă de la un an la altul.

  roxana_puris_hartă_plută
  Ce înseamnă o amenajare în stil scandinav fără materiale naturale? Roxana își dorea tare mult o hartă din plută, așa că a mers la papetăria de lângă facultate, a cumpărat o coală mare de plută, un cutter și s-a pus pe treabă

  Ce înseamnă acasă pentru tine: Noi doi.

  Descrie casa ta în 5 cuvinte: Primitoare, luminoasă, confortabilă, hygge, perfectă (pentru noi).

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Documentează-te mult până să iei decizii legate de cromatică și decor. Sfatul meu este să vopsești toți pereții albi – nu dai greș niciodată cu asta. Păstrează vie componenta realității. Tuturor ne plac imaginile de pe Pinterest, dar nu trăim pe internet; cu toții avem haine la uscat pe calorifere și vase nespălate. Important este să te bucuri de fiecare moment petrecut în casa ta, de realitatea ta. Fă-o a ta. O casă nu este “acasă” dacă nu simți ceva când te afli acolo, așa că decoreaz-o cu elemente care îți aduc aminte de momente frumoase, fotografii din excursii sau obiecte aduse din locuri care au însemnat ceva pentru tine

  Foto: Roxana Puriș

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amintiri din călătorii, amenajare în stil scandinav și multă artă într-un...