Apartamente cu 3 camere

Apartament cu trei camere din Titan, amenajat cu 15.000 euro în stil scandinav

publicat pe 25 aug. 2020

  O amenajare de apartament cu trei camere centrată pe zona de zi și tot ce implică ea: bucătărie modernă pentru gătit de plăcere și zona multimedia care-i aproape ca un mini-cinematograf privat pentru proprietari și prietenii lor.

  Andreea și Gabi, un cuplu de juriști pasionați de tot ceea ce implică viața de familie, și-au dorit un spațiu cu o grafică expresivă, dar fără excese decorative, povestește arhitecta Ștefania Bobaru de la VIM studio, care s-a ocupat de amenajarea apartamentului lor. „Stilul scandinav a fost cel cu care ei au rezonat cel mai mult”, spune Ștefania. Arhitecta l-a combinat cu accente industriale, inserții de texturi lemnoase și culori saturate.

  zona de zi accente industriale
  Accente industriale și inserții de texturi lemnoase în zona de zi

  Pentru o amenajare de apartament cu 3 camere și 89 metri pătrați, timpul de execuție a fost neașteptat de scurt: trei luni. Bugetul total a ajuns la aproximativ 15.000 de euro, însă finisajele erau deja montate de dezvoltator.

  Amenajarea a fost centrată în jurul bucătăriei

  Obișnuiți cu activități de interior cum sunt gătitul și vizitele dese ale prietenilor lor, Andreea și Gabi și-au dorit o amenajare centrată în jurul bucătăriei și al spațiului de relaxare. Tocmai pentru că zona de gătit se află în același spațiu cu cea de living, au investit cel mai mult în mobila de bucătărie, care a costat 4.000 euro.

  chiuveta bucatarie
  Niciun detaliu din bucătărie nu a fost tratat cu superficialitate

  „Bucătăria e pusă în evidență în evidență nu doar prin poziționare, ci și prin compunerea de texturi și culori, griul beton fiind dominant, accentuat prin electrocasnicele negre”, explică Ștefania.

  consola fronturi cu aspect de beton
  Fronturile cu aspect de beton ale consolei dau o notă industrială spațiului, iar covorul este de la Dedeman

  Iar zona multimedia a fost croită special pentru spațiul dat și TV-ul devine un mini-cinematograf, povestește arhitecta de interior, așa că nu e de mirare că a devenit rapid zona preferată a proprietarilor.

  Canapeaua galben cu gri a fost cumpărată de la Kika și completează perfect compoziția cromatică a spațiului, în care Ștefania a adus o bibliotecă din PAL, țeavă de oțel vopsită alb mat și textură de lemn natur de stejar.

  hol
  Albastrul din accesoriile din living continuă în

  Dormitorul continuă paleta cromatică a zonei de zi

  amenajare apartament 3 camere dormitor
  În dormitor, albastrul ia locul galbenului ca nuanță de accent

  Culorile din zona de zi au fost aduse și în dormitorul matrimonial, cu un mic twist. „Galbenul saturat cedează privilegiul de culoare-accent albastrului prezent pe peretele decorativ, draperii și scaunul mesei de toaletă”, explică Ștefania.

  dulap dormitor
  Dulapul din dormitor dă senzația de spațiu mai mare datorită oglinzii din mijloc

  Pe peretele lateral patului este un dulap de depozitare generos, placat, parțial, cu oglindă – un truc care dă iluzia de spațiu mai mare.

  Pe peretele paralel celui cu dulapul, blatul mesei de toaletă aduce și în dormitor textura lemnului de stejar, iar oglinda maschează, de fapt, un radiator.

  La finalul celor trei luni, proprietarii s-au declarat mulțumiți cu rezultatul. Au obținut prin amenajare un apartament cu 3 camere cu o bună distribuție a funcțiunilor într-un spațiu limitat, pe care și-au dorit să-l utilizeze la maximum, povestește arhitecta.

  Foto: prin Ștefania Bobaru

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de arhitecta de interior Ștefania Bobaru. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Apartament cu trei camere din Titan, amenajat cu 15.000 euro în stil scandinav