Apartamente cu 3 camere

Mușchi, licheni, tapet supradimensionat și culori puternice, într-un duplex din Colentina

Stilul modern și ușoare influențe clasice au transformat un duplex din Colentina, într-o casă de revistă, consideră proprietara. Tapetul cu pattern XXL, placările cu mușchi vegetali și parchetul pe perete sunt principalii pioni ai amenajării, care la final a presupus o investiție de 35.000 euro. Lucrarea nu a fost lipsită de provocări și neajunsuri.

Duplexul se întinde pe 100 metri pătrați și are bucătărie, living, dining, două dormitoare (aflate la etaj) și două băi. Proprietara este o tânără care lucrează în domeniul evenimentelor și locuiește aici împreună cu pisica ei, Fifi. Amenajarea i-a revenit echipei de architecți Anda Constantinescu, Alex Geambazu și Alexandra Coman, de la Artizone, și a fost predată la cheie în șase luni.

„Stilul proprietarei era ușor neclar, pentru că a copilărit într-o casă amenajată clasic, stil pe care și l-a însușit în parte. În același timp îi plac și benzile de lumină sau tapetul foarte îndrăzneț, cu pattern modern. Am pus totul cap la cap și am creat o amenajare modernă cu accente clasice: mânerele mobilei de bucătărie, plinta, cornișa, electrocasnicele sau faianța din baia de serviciu”, spune Alexandra Coman.

duplex Colentina
Amenajare duplex Colentina: canapeaua roz pudrat, în nuanțe similare cu florile din tapet

Pentru că au preluat duplexul la gri (adică fără finisaje), arhitectele s-au concentrat în primă fază pe tot ce a însemnat finisaje și luminozitate. Astfel, în zona de zi au ales mult alb și culori deschise, pentru a amplifica lumina naturală ce intră din belșug prin amplele suprafețe din sticlă, cu vedere spre lacul Plumbuita. Pentru a nu cădea în latura monotoniei, au adus câteva accente de culoare, care reprezintă totodată elementele-cheie ale zonei de zi: tapetul cu flori XXL din living și tabloul cu mușchi vegetali din imediata apropiere a diningului și livingului.

La etaj se repetă scenariul, în dormitorul de oaspeți este un tapet cu păuni impunător, iar în dormitorul matrimonial – o vopsea albastru intens, ce vine în completarea parchetului de pe peretele opus. Practic, în fiecare cameră există un element de impact.

Schema de mobilare a fost una lejeră, pentru a echilibra efervescența de pattern-uri și culori a finisajelor. Au mers pe strictul necesar de mobilier și, în general, pe linii cât mai simple. Pentru a nu aglomera vizual dining-ul, și așa restrâns, au fost folosite scaune transparente, din plexiglas.

Dar proiectul nu a fost lipsit de provocări, una dintre ele a fost holul foarte îngust de la etaj. „Aici am creat un joc de reflexii si materiale. Am placat pereții parțial cu parchetul pe care l-am folosit peste tot în toată casă și parțial cu oglindă. În plus, la dormitoare am montat uși filomuro (cu toc ascuns) într-o nuanță similară parchetului”, povestesc arhitectele.

duplex Colentina lac Plumbuita
Amenajare duplex Colentina: oglinda mărește vizual spațiul

„O altă provocare a fost placarea scărilor, pentru că se aflau într-un stadiu dezastruos, prelucrarea treptelor din parchet a necesitat muncă dublă și, implicit, un termen de execuție mult mai mare. Această zonă a mai suferit o schimbare. Vechea balustradă a fost înlocuită cu lamele din lemn, pentru a permite crearea unui joc de lumini”, adaugă Alexandra Coman.

duplex casa scarii

Tips&tricks pentru amenajare de la Artizone

Mușchi vegetali: Dacă vreți o placare cu mușchi și licheni, asigurați-vă că îi amplasați la lumină și că umiditatea în casă este între 40% și 60%.

Imprimeuri supradimensionate: Aplică tapet cu print XXL într-o cameră neaglomerată. Dacă ai multă mobilă, atunci spațiul va părea foarte aglomerate.

Uși filomuro: Montează uși filomuro în două etape. Prima dată se montează cadrul metalic, peste care se aplică gips-carton, glet și vopsea lavabilă. La final se montează foaia de ușă.

Accesorii aurii: Dacă îți plac accesoriile aurii, ia în calcul că nu se pretează tuturor stilurilor. Noi le-am combinat cu accesorii negre, pentru a evita să cădem în latura kitch-ului.

Finisaje de calitate: Investește mai mult în finisajele de bază, în uși și parchet, pentru că sunt elemente pe care nu le poți schimba ușor.

Foto: Sabin Prodan

Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail contact@lovedeco.ro și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui duplex din Colentina ne-a fost trimisă de cei de la Artizone. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
icon

Din espressor în vitrină: cum au fost folosite capsulele de cafea pentru două...