Mușchi, licheni, tapet supradimensionat și culori puternice, într-un duplex din Colentina
publicat pe 28 mart. 2021Stilul modern și ușoare influențe clasice au transformat un duplex din Colentina, într-o casă de revistă, consideră proprietara. Tapetul cu pattern XXL, placările cu mușchi vegetali și parchetul pe perete sunt principalii pioni ai amenajării, care la final a presupus o investiție de 35.000 euro. Lucrarea nu a fost lipsită de provocări și neajunsuri.
Duplexul se întinde pe 100 metri pătrați și are bucătărie, living, dining, două dormitoare (aflate la etaj) și două băi. Proprietara este o tânără care lucrează în domeniul evenimentelor și locuiește aici împreună cu pisica ei, Fifi. Amenajarea i-a revenit echipei de architecți Anda Constantinescu, Alex Geambazu și Alexandra Coman, de la Artizone, și a fost predată la cheie în șase luni.
„Stilul proprietarei era ușor neclar, pentru că a copilărit într-o casă amenajată clasic, stil pe care și l-a însușit în parte. În același timp îi plac și benzile de lumină sau tapetul foarte îndrăzneț, cu pattern modern. Am pus totul cap la cap și am creat o amenajare modernă cu accente clasice: mânerele mobilei de bucătărie, plinta, cornișa, electrocasnicele sau faianța din baia de serviciu”, spune Alexandra Coman.
Pentru că au preluat duplexul la gri (adică fără finisaje), arhitectele s-au concentrat în primă fază pe tot ce a însemnat finisaje și luminozitate. Astfel, în zona de zi au ales mult alb și culori deschise, pentru a amplifica lumina naturală ce intră din belșug prin amplele suprafețe din sticlă, cu vedere spre lacul Plumbuita. Pentru a nu cădea în latura monotoniei, au adus câteva accente de culoare, care reprezintă totodată elementele-cheie ale zonei de zi: tapetul cu flori XXL din living și tabloul cu mușchi vegetali din imediata apropiere a diningului și livingului.
Masa de dining are picioare din lemn natur și cântărește peste 30 kg. A fost cumpărată de pe www.thehome.ro.
Mobilierul de bucătărie este lucrat la comandă. Parchetul din toată casa este de la Romtec Invest.
La etaj se repetă scenariul, în dormitorul de oaspeți este un tapet cu păuni impunător, iar în dormitorul matrimonial – o vopsea albastru intens, ce vine în completarea parchetului de pe peretele opus. Practic, în fiecare cameră există un element de impact.
Din cauza spațiului îngust, în dormitorul matrimonial a fost ales un pat de 140 cm lățime.
Patul este realizat la comandă, iar tabloul este adus de proprietară din casa părinților.
În camera de oaspeți a fost aleasă o canapea extensibilă, realizată la comandă.
Tapetul cu păuni este cumpărat de pe site-ul www.thehome.ro.
Schema de mobilare a fost una lejeră, pentru a echilibra efervescența de pattern-uri și culori a finisajelor. Au mers pe strictul necesar de mobilier și, în general, pe linii cât mai simple. Pentru a nu aglomera vizual dining-ul, și așa restrâns, au fost folosite scaune transparente, din plexiglas.
Dar proiectul nu a fost lipsit de provocări, una dintre ele a fost holul foarte îngust de la etaj. „Aici am creat un joc de reflexii si materiale. Am placat pereții parțial cu parchetul pe care l-am folosit peste tot în toată casă și parțial cu oglindă. În plus, la dormitoare am montat uși filomuro (cu toc ascuns) într-o nuanță similară parchetului”, povestesc arhitectele.
„O altă provocare a fost placarea scărilor, pentru că se aflau într-un stadiu dezastruos, prelucrarea treptelor din parchet a necesitat muncă dublă și, implicit, un termen de execuție mult mai mare. Această zonă a mai suferit o schimbare. Vechea balustradă a fost înlocuită cu lamele din lemn, pentru a permite crearea unui joc de lumini”, adaugă Alexandra Coman.
Tips&tricks pentru amenajare de la Artizone
Mușchi vegetali: Dacă vreți o placare cu mușchi și licheni, asigurați-vă că îi amplasați la lumină și că umiditatea în casă este între 40% și 60%.
Imprimeuri supradimensionate: Aplică tapet cu print XXL într-o cameră neaglomerată. Dacă ai multă mobilă, atunci spațiul va părea foarte aglomerate.
Uși filomuro: Montează uși filomuro în două etape. Prima dată se montează cadrul metalic, peste care se aplică gips-carton, glet și vopsea lavabilă. La final se montează foaia de ușă.
Accesorii aurii: Dacă îți plac accesoriile aurii, ia în calcul că nu se pretează tuturor stilurilor. Noi le-am combinat cu accesorii negre, pentru a evita să cădem în latura kitch-ului.
Finisaje de calitate: Investește mai mult în finisajele de bază, în uși și parchet, pentru că sunt elemente pe care nu le poți schimba ușor.
Foto: Sabin Prodan
Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui duplex din Colentina ne-a fost trimisă de cei de la Artizone.
-
PROIECTE DE AMENAJARE
Și-au amenajat duplexul din Obor cu suveniruri din călătorii și o bucătărie de revistă, totul într-un buget de 30.000 euro
-
Apartamente cu 4 camere
O amenajare cu lemn în nuanța tutunului și cadă freestanding cu vedere către centrul Bucureștiului
-
Apartamente cu 3 camere
Mobilier la comandă, nuanțe de albastru și multă artă, într-un duplex din București
-
Case
Au renovat o casă de chirpici din Jurilovca și au folosit aceleași materiale din care a fost construită
Cea mai drăguță casă de vacanță.
-
UTILE
Când se trece o persoană la întreținere. Ce se întâmplă dacă nu faci asta, conform legii
Nedeclararea unei persoane la întreținere poate avea consecințe serioase.
-
Sponsored
Ploom X Ora ïto: colaborarea care stârnește emoții și senzații
O fuziune perfectă între formă și funcționalitate.