LIFE

10 idei de brad pe perete din care să te inspiri dacă ai spațiu limitat sau nu dorești unul clasic

  În timp ce bradul tradițional de Crăciun este un simbol iubit al sărbătorilor de iarnă, nu toată lumea are spațiul sau posibilitatea de a instala un brad clasic. Din fericire, există alternative inovatoare și care economisesc spațiu și aduc spiritul festiv în casa ta în moduri unice. O tendință care a câștigat popularitate este crearea de pomi de Crăciun pe perete.

  Așa că ți-am pregătit o listă cu 10 idei de brad pe perete din care să te inspiri anul acesta ca să adaugi o notă de magie spațiului tău fără să fie nevoie de un brad tradițional.

  1. Idei de brad pe perete cu ghirlande luminoase

  Una dintre cele mai simple și mai izbitoare idei de brad pe perete implică folosirea șirurilor de lumini pentru a contura forma unui brad pe perete. Începe prin a face o formă triunghiulară cu luminițele, apoi creează modele în zigzag pentru a reprezenta ramurile.

  Rezultatul este un brad de Crăciun strălucitor și eteric, care aduce o strălucire caldă și primitoare spațiului. Ia în considerare folosirea unor lumini colorate diferite sau optează pentru lumini albe calde pentru un aspect clasic.

  2. Brad cu Washi Tape

  Banda adezivă Washi tape, cu varietatea sa nesfârșită de culori și modele, poate fi un instrument versatil cu care să creezi un pom de Crăciun de perete festiv. Conturează forma unui brad direct pe perete cu washi tape, iar apoi adăugă ornamente sau alte elemente decorative.

  Poți face decorațiunile tot din washi tape, sau poți lăsa bradul simplu pentru un aspect mai minimalist. Această abordare îți permite să adaptezi bradul la schema de culori și la stilul preferat, ceea ce o face o opțiune personalizabilă și prietenoasă cu bugetul.

  3. Idei de brad pe perete cu ornamente plutitoare

  Creează un brad de Crăciun atrăgător pe perete, agățând ornamente la diferite înălțimi. Folosește cârlige adezive sau fir de gută transparent pentru a suspenda ornamentele, în forma unui brad. Această abordare tridimensională adaugă profunzime și dimensiune afișajului festiv. Alege o paletă de culori coerentă pentru ornamente sau optează pentru un aspect mai eclectic, cu un amestec de forme și dimensiuni.

  4. Brad din rafturi DIY

  Pentru un brad de Crăciun de perete mai substanțial și mai funcțional, ia în considerare realizarea unor rafturi din lemn în formă de brad. Rafturile pot servi atât ca element decorativ, cât și ca zonă de expunere practică pentru decorațiunile preferate de sărbători, lumânările sau micile cadouri împachetate. Vopsește rafturile în culori festive sau lasă-le naturale pentru o notă rustică.

  5. Pom de Crăciun pe perete din hârtie

  Îmbrățișează-ți artistul interior și creează un brad de Crăciun din hârtie artizanală pe perete. Decupează triunghiuri de diferite mărimi din hârtie colorată sau cu model, aranjându-le în formă de brad. O variantă mai tridimensională ar fi să faci evantaie din hârtie pe care să le potrivești pe perete sub forma unui brad.

  E un proiect DIY care îți permite o mare libertate de creație și poți implica întreaga familie în procesul de meșteșugărit, ceea ce o face o activitate încântătoare de sărbători alături de cei mici.

  6. Idei de brad pe perete cu cretă

  Transformă o secțiune a peretelui într-un brad de Crăciun cu ajutorul unei table și cretă. Poți apoi să-l decorezi și redecorezi pe tot parcursul sezonului. Desenează conturul unui brad folosind cretă, apoi dă frâu liber imaginației și umple-l cu desene festive, mesaje de sărbători sau chiar o numărătoare inversă până la Crăciun. Acest brad de perete interactiv și dinamic adaugă un element ludic în casă.

  7. Brad de Crăciun din cărți

  Dacă ești o mare iubitoare de cărți și ai o colecție pe care ți-ar plăcea să o etalezi gândește-te să aranjezi volumele preferate pe perete sub forma unui pom de Crăciun. Stivuiește cărțile în formă triunghiulară, cu cotorul creând forma de brad.

  Poți adăuga luminițe sau mici ornamente între cărți pentru o notă festivă suplimentară. Acest brad de inspirație literară nu numai că sărbătorește sezonul sărbătorilor, ci și pune în valoare dragostea ta pentru lectură.

  8. Pom de Crăciun sub formă de colaj foto pe perete

  Transformă-ți peretele într-o vitrină sentimentală, creând un colaj în formă de pom de Crăciun cu fotografiile tale preferate. Imprimă fotografii cu amintiri dragi, membri ai familiei sau cu sărbătorile trecute și aranjează-le pe perete în formă de brad.

  Acest afișaj personalizat și emoționant nu numai că adaugă o notă festivă, dar devine și o celebrare vizuală a oamenilor și a momentelor care contează cel mai mult în timpul sărbătorilor.

  9. Tapiserie cu brad pe perete

  Optează pentru o abordare boemă și artistică, folosind o tapiserie de perete care să reprezinte conturul unui pom de Crăciun. Alege o tapiserie cu un design de brad sau una care poate fi aranjată în mod creativ pentru a forma un brad. Adăugă mici ornamente sau luminițe direct pe tapiserie. Această opțiune permite îndepărtarea și depozitarea ușoară după ce sezonul de sărbători s-a încheiat.

  10. Idei de brad pe perete din fetru

  Confecționează un brad de Crăciun de perete tactil și interesant din punct de vedere vizual, folosind fetru sau țesătură densă. Decupează bucăți în formă de brad din fetru sau țesătură de culori diferite (sau verde pentru un look unitar și clasic) și aranjează-le pe perete cu benzi adezive sau ace. Adăugă straturi suplimentare sau decorațiuni pentru a crea profunzime și textură.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 idei de brad pe perete din care să te inspiri dacă ai spațiu limitat sau n...