DIY

5 idei pentru un altfel de brad de Crăciun

  Dacă nu ai suficient spațiu în casă pentru  bradul de Crăciun clasic, fie el natural sau artificial, sau pur și simplu vrei să faci ceva diferit anul acesta, îți propunem cinci variante creative de brazi pe care îi poți construi de la zero alături de cei dragi.

  Pentru anumite modele nici măcar nu ai nevoie de lucruri pe care nu le ai deja prin casă, cum ar fi niște fotografii sau cărți.

  1. Bradul de Crăciun din ramuri de copac

  B
  Ai nevoie doar de câteva crengi de copac, o sfoară cu care să legi ramurile și ornamentele de brad preferate. Simplu, nu? Frumusețea acestui tip de brad este că poate fi amplasat oriunde ai un perete gol – living, dormitor sau chiar în hol, și că îl poți face oricât de înalt îți permite spațiul.

  Poți alege crengi de grosimi diferite de la bază la vârf, pentru a da volum pomului, dar la fel de bine pot fi de aceeași grosime. În funcție de culorile mobilierului poți păstra crengile natur (pentru un brad cu aspect rustic), le poți vopsi în alb, argintiu, roșu, verde sau poți face combinații între toate aceste culori. Împodobește pomul cu ornamentele preferate și folosește o instalație cu lumini LED. Câteva modele de instalații de diferite dimensiuni și prețuri poți găsi la Jysk sau la Ikea.

  2. Un brad pentru iubitorii de cărți

  i

  Vei avea nevoie de câteva zeci de cărți de dimensiuni diferite, în funcție de înălțimea pe care vrei să o aibă, însă odată ce le-ai ales ai rezolvat 80% din construcția bradului. Restul este răbdare și puțină atenție. Începi cu baza bradului, așezi cărțile pe podea, în formă de cerc, suficient de larg așa încât să poată susține restul bradului. Pune pe deasupra acestor cărti altele respectând forma cercului, unele peste altele, pană sus. Așază pe ultima carte un ornament în formă de stea și decorează piramida de cărți cu o ghirlandă luminoasă. Poți încerca una cu globuri colorate, precum cele de pe Vivre.

  Ce trebuie să știi e că pentru a realiza acest tip de brad trebuie să ai cărți cam de aceeași dimensiune, greutate și fără coperţi lucioase, pentru a nu aluneca unele peste altele.

  3. Bradul de Crăciun bibliotecă

  B
  Un exemplu de brad DIY este cel făcut din rafturi de bibliotecă tip poliță, precum cele de la Ikea. Ai nevoie doar de rafturi de dimensiuni diferite, vopsite într-o culoare care să se potrivească atât cu atmosfera de Crăciun, cât și cu designul casei tale. Apoi ornezi cărțile și revistele cu globuri de diferite dimensiuni și culori, ghirlande, instalații luminoase sau chiar cu lumânări LED, precum cele de pe Vivre.

  4. Bradul de Crăciun scară

  j

  Altă variantă de brad de Crăciun doi în unu este scara decorată. Dacă salvezi una din podul bunicilor, cu atât mai bine. O cureți, o lăcuiești și apoi lucrurile sunt simple. Ai nevoie doar de imaginație și obiecte decorative: o ghirlandă cu becuri LED, globuri multicolore prinse de treptele scării și un ornament vârf de brad. Poți căuta pe emag.ro sau jysk.ro ornamentele dorite.

  5. Bradul de Crăciun perete cu amintiri

  b
  O variantă mai personalizată a bradului de Crăciun este cea a peretelui cu amintiri. Ai nevoie de trei benzi adezive sau de un cadru de lemn sau PAL așezate în formă de triunghi montate pe un perete liber, de o ghirlandă luminoasă și de un ornament de brad pentru vârful bradului. Pentru interiorul pomului de Crăciun ai libertate totală – poți printa oricât de multe fotografii dorești, te poți juca cu dimensiunile pozelor și poți face bradul color sau alb negru.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 idei pentru un altfel de brad de Crăciun