ECO

7 fapte bune pe care să le faci între Crăciun și Anul Nou

publicat pe 20 dec. 2019

  Poți face fapte bune de Crăciun și Anul Nou chiar dacă nu ți-ai planificat un buget special pentru asta. Donează lucrurile din casă de care nu mai ai nevoie unor oameni mai puțin norocoși. Sau, dacă sunt deja într-un stadiu avansat de degradare, fă un bine planetei și reciclează-le.

  Ca să intri în noul an cu o casă mai aerisită, o amprentă de carbon mai mică și un suflet mai mare, încearcă să sortezi lucrurile care ți-ar putea fi de prisos. Iată câteva sugestii de la Apartment Therapy, ca să îți eliberezi casa și să faci și fapte bune în tot acest proces.

  1. Haine de iarnă pe care nu le mai porți

  Dacă nu le-ai purtat deloc iarna asta și nici nu prevezi că le vei folosi în următoarele luni, e timpul să renunți la ele. Uită-te prin dulap și adună hainele de iarnă pe care nu mai vrei să le îmbraci, cum ar fi paltoane, fulare și mănuși, și donează-le ca să se bucure alți oameni de ele.

  2. Cizme și pantofi în stare bună

  Fă același lucru pe care l-ai făcut cu hainele și cu cizmele, pantofii sau ghetele pe care nu le mai porți. Selectează-le pe cele care sunt încă în stare bună și donează-le.

  3. Alimente din cămară

  Acum e un moment oportun să-ți revizuiești alimentele din cămară și să scoți tot ce nu folosești. Pe cele care încă mai sunt bune donează-le la Banca pentru Alimente, o asociație care le redistribuie către persoane defavorizate. Iar cu alimentele care sunt deja expirate sau alterate poți face compost la tine acasă.

  4. Cutii de care nu mai ai nevoie

  Cutiile de la cadourile pe care le-ai primit anul ăsta le poți refolosi ca să împachetezi la rândul tău alte cadouri. Pe restul reciclează-le, ca să nu ocupe degeaba spațiul din casă și să faci o faptă bună pentru mediu.

  5. Reviste, cărți și cataloage vechi

  E momentul să sortezi între o mulțime de cataloage de cumpărături, cărți și reviste, care ajung să-ți aglomereze casa. Păstrează doar revistele pe care vrei să le citești și reciclează-le pe celelalte. Cataloagele și cupoanele care nu mai sunt valabile trebuie reciclate și ele. Iar cărțile pe care le-ai citit deja ori pe care le-ai început și nu ai simțit nevoia să le termini pot fi de folos unui anticariat, deci nu ezita să le donezi sau să le faci cadou unor prieteni.

  6. Decorațiuni de care te-ai plictisit

  Dacă te-ai plictisit de pomul artificial, globurile sau decorațiunile pe care le ai de ani de zile, nu le arunca la gunoi. Mai bine le donezi ca să începi anul cu mai mult spațiu în casă și să faci fapte bune aducând bucurie celor care au nevoie de ele. Ce nu reușești să dai, reciclează.

  7. Jucării vechi

  Când ai copii, cu fiecare an casa ți se umple cu mai multe jucării, mai ales în perioada sărbătorilor, când cei mici primesc cadouri. Vorbește cu copiii să faceți o trecere în revistă a jucăriilor care le plac și pe care le folosesc. Le poți spune că dacă le donează pe cele cu care nu se mai joacă, vor face o bucurie altor copii care nu au atâtea jucării. Astfel îi înveți să fie empatici, iar în felul ăsta eliberezi și spațiul din apartament.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 fapte bune pe care să le faci între Crăciun și Anul Nou