CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

13 lucruri ce țin de îngrijirea casei pe care oricine ar trebui să le știe până la 30 de ani

  Până la 30 de ani, câteva lucruri care țin de îngrijire într-o gospodărie tot trebuie să știi, indiferent dacă stai la casa ta, în chirie sau încă nu te-ai mutat de la ai tăi.

  După modelul celor de la Apartment Therapy, am făcut o listă cu lucruri must-know până la a treia decadă a vieții, când se presupune că ești deja un adult în toată regula. Iar dacă nu le știi deja, nu-i mare lucru, le înveți de la noi, căci pentru fiecare dintre ele avem și câte un articol explicativ.

  1. Cum să cureți corect cada de baie

  cada
  Din baie, cada e obiectul cel mai anevoios de curățat

  Dintre toate obiectele sanitare din baie, cada e cea care dă cele mai mari bătăi de cap. Asta pentru că se pătează ușor, se înfundă dacă nu cureți periodic scurgerea și e și dificil de întreținut – trebuie să stai câteva zeci de minute într-o poziție nu tocmai comodă ca să o speli. Așa că până acum ar trebui să fi descoperit deja câteva trucuri care fac treaba mai ușoară și albul mai alb. Dacă nu, ți-am pregătit noi un ghid care te învață cum să cureți cada fără să o distrugi.

  2. Cum să-ți zugrăvești chiar tu pereții

  zugravesti peretii
  Data viitoare când chemi zugravii, poți să „furi meserie” de la ei

  Zugrăvirea pereților e o operațiune ce trebuie făcută o dată la câțiva ani în gospodărie, așa că cel mai probabil ai văzut deja cum se face măcar o dată. Dacă meșterii nu au vrut, totuși, să-ți împărtășească secretele lor, ți le spunem noi aici.

  3. Sau cu ce să-i cureți

  Chiar și dacă nu ai devenit părinte până la vârsta de 30 de ani, tot ar fi util să știi cu ce poți curăța pereții. Asta ca să nu trebuiască să-i văruiești înainte de termen – până la urmă, nu-i tocmai la îndemână să te-apuci de dat cu trafaletul de fiecare dată când omori un țânțar, de exemplu.

  4. Cum să-ți replantezi plantele în ghivece mai mari

  Ei bine, asta poate fi opțională, pentru că există și persoane care peferă să nu țină plante în casă. Dar dacă nu faci parte din categoria aia, atunci cu siguranță vei avea nevoie la un moment dat să muți plantele în ghivece mai mari – am făcut un ghid video pentru replantare aici.

  5. Cum să cureți obiectele pe care le folosești la curățenie

  aspiratorul
  Din când în când, ar trebui să mai cureți și aspiratorul

  Da, și aspiratorul, de exemplu, trebuie curățat din când în când, indiferent că ai un model mai vechi sau cel mai nou roboțel care face toată treaba singur. Și nu doar aspiratorul, ci manoritatea obiectelor pe care le folosești la curățenie.

  6. Cum să speli geamurile fără să lași urme

  Spălatul ferestrelor e o treabă destul de frustrantă în orice gospodărie, oricât de des o faci. Urmele sunt cele care dau tuturor bătăi de cap, pentru că nu par să dispară nici după ce ai șters a treia oară aceeași porțiune a geamului. Dar până la 30 de ani ai timp să-ți dai seama cum să scapi de ele – sau să citești articolul ăsta.

  7. Cum să scapi de scârțâitul ușilor

  Pentru că e înfricoșător când îl auzi în timpul nopții și foarte enervant pe timpul zilei, scârțâitul ușilor trebuie să dispară. Dacă nu știi deja cum să scapi de el, avem noi un truc aici.

  8. Cum să faci inoxul să strălucească

  curata inox
  Nu lăsa vasele din inox să-și piardă strălucirea

  Două cuvinte: electrocasnice impecabile – trebuie să le știi deja până la 30 de ani, fiindcă nu-i așa de complicat să le cureți corect. Un pic de grijă, un pic de muncă de mentenanță și poți păstra obiectele de inox din gospodărie pe cât de curate posibil.

  9. Cum să cureți calumea faianța din baie

  Să cureți „calumea” faianța din baie, adică cum trebuie, nu e suficient să dai puțin cu dușul pe ea după ce termini cu dușul tău. Ai nevoie de soluții anticalcar și dezinfectante, dar probabil știi deja asta, nu-i așa? Doar ca să te asiguri că ai informațiile corecte, verifică-le în articolul ăsta.

  10. Cum să cureți vopseaua uscată de pe tâmplărie și alte suprafețe

  Dacă tot am menționat zugrăvirea pereților, atunci ar trebui să știi și cum să scoți petele de vopsea uscată de pe diverse suprafețe din casă. Am vorbit cu o firmă de curățenie care ne-a împărtășit câteva metode aici.

  11. Cum să dezinfectezi mașina de spălat rufe

  masina de spalat
  Dacă nu-ți cureți mașina de spălat rufe, hainele tale vor începe să miroasă urât

  La fel ca și în cazul aspiratorului, și mașina de spălat rufe trebuie curățată și dezinfectată. Altfel te poți pomeni cu depuneri de calcar și mirosuri neplăcute.

  12. Cum să maschezi cablurile din casă

  Chiar și dacă stai în chirie, se presupune că ți-ai amenajat măcar o dată locuința până să ajungi la 30 de ani – sau măcar camera. Dacă ți s-au părut enervante cablurile de la toate device-urile pe care le folosești, atunci uite cum poți să le ascunzi.

  13. Cum să cureți fierul de călcat

  fierul de calcat
  Dacă fierul de călcat îți pătează hainele, ar trebui să-l cureți

  Ca să nu ajungi cu hainele pătate după ce te-ai mai și chinuit să le calci, ar trebui să cureți periodic fierul de călcat. Iar dacă nu știi cum, poți învăța de aici.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  13 lucruri ce țin de îngrijirea casei pe care oricine ar trebui să le știe p...