Baie

10 idei cool din casele designerilor și arhitecților, pe care să le „furi” și tu

  Oricât de multă libertate ar da proprietarii designerilor și arhitecților cu care lucrează, tot la ei acasă se simt cel mai în largul lor să experimenteze. Aici am găsit unele dintre cele mai interesante idei de design interior și ți le prezentăm și ție.

  În toate proiectele pe care le finalizează, designerii și arhitecții de interior lasă câte puțin din ei. Însă când vine vorba de propriile locuințe, abia atunci își pot exploata la maximum creativitatea și pot face tot ceea ce le place. Te invităm să-ți iei inspirația chiar de la sursă și să „furi” câteva idei de design interior pentru casa ta.

  1. Tapiseria de la care a pornit schema cromatică pentru tot apartamentul

  idei design interior
  Tapiseria de pe perete este elementul care a dat tonul întregii amenajări

  Probabil una dintre cele mai ușor de aplicat idei de design interior vine din locuința Annei Chițan de la Annterior Studio. În dreptul mesei de dining, Anna are agățată pe perete o tapiserie de la Arhaic care nu doar că decorează plăcut zona, ci este centrul întregii amenajări. „Mi-a plăcut alăturarea de culori din lucrare și am preluat-o în unele încăperi din casă”, explică designerul.

  2. Tavanul din beton rămas la vedere

  Craftr_Design_interior-Studio_AB_08_bucatarie pe comanda
  Tavanul din beton este mai înalt și dă senzația de spațiu mai mare

  Deși locuiește într-un studio de numai 32 metri pătrați din București, arhitectul Andrei Butușină de la CRAFTR a făcut rai din ce are. Și-a gândit o amenajare într-un stil contemporan, iar cireașa de pe tort este tavanul, care dă un aer industrial întregului spațiu, dar are și un rol practic. „Am vrut să păstrez plafonul din beton aparent vizibil, am mai câștigat 10 centimetri în înălțime, care fac spațiul să pară mai generos”, spune Andrei.

  3. Zona de dining cu scaune-statement

  idei de design interior dining
  Niciun scaun plictisitor – asta trebuie să fie politica în casa Ralucăi și a lui Radu Dofin

  Niciun element nu e plictisitor în locuința arhitecților Raluca și Radu Dofin, care au propriul lor atelier de design, Dofinteriors. Nici măcar scaunele de la masa de dining. „Ne plac foarte mult scaunele ca obiecte sculpturale de design și avem o colecție pe care o dezvoltăm de la an la an. Sunt cele mai dorite cadouri pe care ni le facem între noi cu ocazia zilelor de naștere”, spune Raluca. Iar dacă erai în căutarea unei idei de design pentru zona ta de dining care să nu arate nici prea sobră, nici prea „tărcată”, ia exemplul lor.

  4. Peretele negru din dormitor

  perete negru in dormitor casa adela chivarean
  În dormitor, un perete e negru, iar restul sunt decorați cu tot felul de tablouri și obiecte vechi

  Adela Chivărean este designer de interior și restaurator în propriul ei atelier, The Wood Doctor. Așa că nu ne-a surprins deloc să găsim o mulțime de piese vechi de mobilier recondiționate în casa ei, însă la ce nu ne așteptam era un perete vopsit integral negru. Bineînțeles că l-a accesorizat cu decorațiuni complet ieșite din comun, cum ar fi un crucifix de un metru.

  5. Holul încadrat cu vopsea colorată

  idei design interior hol
  Holul de la intrare are pereți albaștri și mozaic alb-negru

  Tot vopseaua este vedeta și în holul locuinței designerului Andrada Gruia, de la Archivity. Este probabil una dintre cele mai la îndemână idei de design interior atunci când ai nevoie să delimitezi un spațiu fără pereți. Andrada a vopsit exact până la limita holului cu albastru, inclusiv pe tavan. Culoarea a fost aleasă pentru că întregul apartament are o tematică inspirată din cosmos, așa că și holul trebuia să semene cu o boltă cerească, iar bumbii pe post de cuier sunt montați în forma constelației Ursa Mare.

  6. Mini-bucătăria cu rafturi din lemn de pin stratificat

  casă pe pământ amenajare bucătărie
  Bucătăria are în jur de 10 metri pătrați

  Bucătăria din casa designerilor de interior Alia Bakutayan și Daniel Tufiș de la Val decor are în jur de 10 metri pătrați. Ca să-i optimizeze, Daniel a creat un mobilier cu depozitare deschisă sub formă de rafturi din lemn de pin stratificat. În general, sunt rare ocaziile când vezi lemn natur în bucătării, așa că fibra placajului folosit de el este un element care captează atenția și distrage de la dimensiunile reduse.

  7. Patul din mijlocul camerei

  Dressing apartament cu o camera
  Andra Marinescu a făcut pe comandă un dressing până în tavan pentru dormitorul ei

  Tot din rațiuni de spațiu, arhitecta Andra Marinescu de la Paradigma Studio a ales o poziționare neobișnuită pentru patul din apartamentul ei cu o cameră. A preferat soluția asta în locul scenariului clasic pentru un astfel de spațiu, care ar fi implicat o canapea extensibilă. Pentru că a fost mai important pentru ea să se odihnească bine, decât să aibă o zonă de zi, a apelat la funcționalitatea acestei idei de design de interior să aibă și un pat confortabil, dar și suficientă depozitare în spatele lui.

  8. Chiuveta masivă din beton

  baie cladire istorica
  În baie au montat o chiuvetă din beton, ceea ce dă un aer contemporan amenajării

  Lavinia Oniț este arhitectă, designer de interior și blogger la @ply.made. Și-a dorit o amenajare cu un aer contemporan în casa ei dintr-o clădire istorică din Cluj, și ce e mai potrivit cu acest stil de amenajare dacă nu textura betonului? În loc să o folosească pe pereți, Lavinia a adus-o în baie, printr-o chiuvetă masivă făcută chiar de ea și soțul ei.

  9. Biblioteca cu rafturi din lemn suspendate cu sfoară

  amenajare_boho_living_lemn
  Biblioteca e suspendată din tavan cu sfoară

  Andrei David este arhitect și are propriul său studio în București. E lesne de înțeles că nu duce lipsă de idei de design interior, iar una dintre ele a fost o bibliotecă cu rafturi din lemn suspendate cu sfoară, care s-a potrivit de minune în locuința lui boho. A preferat soluția asta în detrimentul unui corp închis, care ocupa mai mult spațiu. Și, fie vorba între noi, probabil nu era la fel de ingenios.

  10. Riflajele din lemn care ascund perfect centrala termică

  bucătărie - open - space - home - tour
  Centrala din bucătăria open space e ascunsă în spatele unor riflaje

  A trebuit să ne uităm de două ori ca să ne dăm seama că în fotografia de mai sus există o centrală termică. Este în spatele riflajelor din lemn care nu doar că o maschează elegant, ci se potrivesc perfect cu stilul soft minimalist din locuința arhitectei Mădălina Bucur. Soluția e cu atât mai utilă, cu cât bucătăria e open space.

  Foto principală: Mihai Theodor Sava/ locuința arhitectului Andrei Butușină

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 idei cool din casele designerilor și arhitecților, pe care să le „furi�...