Apartamente

Verdele mentă se leagă perfect cu stilul boho din acest apartament amenajat cu 15.000 euro

    Nume: Andrei David, arhitect
    Oraș: București, cartierul Titan
    Tip de locuință: apartament cu 3 camere
    Suprafață: 77 metri pătrați
    Stă aici: din aprilie 2021
    Împarte casa cu: Oana, soția lui

    În acest apartament cu trei camere din cartierul bucureștean Titan locuiesc Andrei și Oana David, un cuplu de tineri proaspăt căsătoriți care și-au dorit un acasă primitor și călduros. Așa că au ales să-și decoreze cuibul în cel mai cozy stil posibil, și anume boho. Au integrat și elemente mai clasice, și multe plante, iar vedeta este culoare verde mentă, care se regăsește peste tot, dar mai ales în living și bucătărie.

    Andrei a terminat arhitectura și are propriul său studio în București, iar soția lui este medic rezident pe specialitatea Radiologie și Imagistică medicală. Amândoi acordă importanță detaliilor și adoră să strângă amintiri frumoase din toate călătoriile pe care le fac. Și natura este pe lista lor de lucruri pe care le iubesc, așa că o mare parte din inspirația pentru această amenajare boho și-au luat-o de acolo. De aceea au mers pe o paletă cromatică simplă: culori pastelate pe o bază de alb, plus mult lemn.

    Cum au găsit apartamentul

    Cei doi au locuit inițial într-o garsonieră, însă pe măsură ce timpul trecea, simțeau că au nevoie de mai mult spațiu. Așa că au pornit în căutarea viitoarei case, având câteva criterii bine definite în minte.

    verde menta amenajare_boho_apartament_complexĂ_rezidențial
    Lustra din living este Vertigo, decorațiunea metalică de pe perete este de la The Home, iar perdelele de la IKEA.

    Apartamentul trebuia să aibă trei camere și să fie decomandat, cu o bucătărie închisă, baie în dormitorul matrimonial și să fie foarte luminos. Atunci când au ajuns să-l vizioneze pe acesta, pe lângă faptul că respecta criteriile, factorii decisivi au fost legați de faptul că era în apropierea parcului I.O.R și că avea parcare subterană. Au decis să îl cumpere și l-au preluat direct de la dezvoltator, cu toate finisajele incluse, dar fără mobilier. De acolo, Andrei și Oana au construit această amenajare boho magică..

    „Nu am știut exact cum vrem să arate fiecare cameră, dar ne-am dorit ca elementele comune să fie simplitatea albului, culorile calde-pastelate, texturile unitare și, nu în ultimul rând, ne doream să avem și câteva plante naturale. Totodată am vrut să includem în amenajare și lemnul, atât în mobilier, cât și în corpurile de iluminat, dar și în obiectele decorative”, povestește Andrei.

    Apartamentul are o suprafață de 77 metri pătrați, amenajarea lui a durat în jur de patru luni, iar investiția totală a fost de 15.000 euro, sumă care include mobilierul, electrocasnicele și câteva mici finisaje.

    verde menta amenajare_boho_dining_david_andrei
    Masa din dining și scaunele din ratan sunt de la The Home, iar canapeaua de la One Living.

    Vedeta apartamentului, culoarea verde mentă

    Cei doi au ales ca nuanța vedetă a amenajării să fie verde mentă, o culoare caldă pe care au combinat-o cu elemente din lemn și ratan, nuanțe deschise și elemente atât în stil boho, cât și în stil clasic.

    Au decis ca livingul și bucătăria să fie amenajate în aceeași paletă de culori, combinând elemente din cele două stiluri, astfel încât spațiul să fie unul unitar. Toate accentele de lemn natur și ratan din living sunt completate atent de câte o decorațiune în linii clasice, dar și de plantele verzi sau uscate – ele fiind principalele accesorii ce se regăsesc aproape în fiecare încăpere.

    Mobilierul din bucătărie a fost realizat pe comandă, la Profesional Design. Doar un mobilier făcut pe dimensiunile exacte putea da acel efect compact, și să le mai încapă și frigiderul, și centrala termică. Iar pentru că lățimea încăperii le-a permis, au montat o masă cu două scaune, dar și un raft de la IKEA unde au așezat mici electrocasnice și diverse accesorii ce țin de bucătărie.

    Amenajare boho cu influențe clasice

    Dormitorul matrimonial este definiția stilului boho. Mult alb și nuanțe de gri, încălzite de obiectele realizate din lemn, de micile decorațiuni puse la vedere și de plantele uscate. Și aici proprietarii au integrat culoare verde mentă, prin intermediul draperiilor. Astfel, ideea de amenajare boho a continuat în mai toate încăperile.

    Surpriza camerei este dată de compoziția formată din tablourile cu rame albe și natur, în care au reușit, după ceva încercări mai dificile, să includă și televizorul The Frame care el însuși conține o ramă.

    amenajare_boho_televizor_the_frame
    Proprietarii s-au chinuit puțin până când au reușit să integreze televizorul The Frame în compoziția cu tablouri.

    La fel ca în living, și-au dorit ca în dormitor să lase la vedere obiectele dragi lor, așa că etajera pe toată lungimea camerei și comoda au fost transformate în suporturi pentru a expune decorațiunile și cărțile lor preferate.

    „Am dorit depozitarea obiectelor în spații deschise, lucru specific stilului, tocmai pentru a păstra la vedere fotografiile cu cei dragi, suvenirurile din călătorii și cărțile preferate”, spune Andrei.

    amenajare_boho_poliță_lemn
    Lambriul din MDF alb, împreună cu etajera de lemn, aduc personalitate încăperii.

    Holul și balconul au fost două dintre încăperile lăsate spre finalul amenajării. Și-au dorit mai întâi să știe cum vor arăta camere principale, ca mai apoi să îmbine diverse elemente și să le aducă și lor puțin din stilul conturat.

    Dulapul din hol, realizat tot de Professional Design, i-a ajutat să profite la maximum de acel spațiu. Pentru designul mobilierului au ales același tip de fronturi ca la corpurile din bucătărie, iar în compoziția dulapului au ales și o oglindă, atât pentru efectul vizual de mărire pe care îl oferă, cât și pentru utilitatea ei.

    amenajare_boho_hol_mobilier_comandă
    Mobilierul din hol a fost făcut pe comandă la Profesional Design.

    Balconul, decorat cu ghirlanda de lumini calde, este iarăși un spațiu foarte cald. Scaunul suspendat din ratan, de la Naturaliving, tip leagăn, este elementul cel mai popular atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Iar pentru că unitatea exterioară a aerului condiționat era poziționată în balcon, pentru a nu ieși prea mult în evidență proprietarii au încorporat-o într-o mască metalică perforată, neagră, care, între timp, a căpătat și rol de masă. Nu lipsesc nici de aici plantele uscate, felinarele, un covor simpatic, câțiva cactuși, un lămâi și un leandru care dau viață spațiului.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Am dorit să amenajăm casa într-un stil unitar, dar în final camerele au căpătat o identitate proprie. Dacă livingul și dormitorul matrimonial se remarcă prin stilul boho, bucătăria se deosebește printr-un stil clasic adaptat nevoilor actuale.

    De unde v-ați luat inspirația: Ne-am identificat cu atmosfera cozy creată de stilul boho atât din locurile de cazare din vacanțe, cât și din cafenelele sau restaurantele noastre preferate din București.

    amenajare_boho_living_lemn
    Oana și Andrei au ales să pună în living un corp de mobilier deschis, din lemn și sfoară, în detrimentul unuia închis, care ocupa mai mult spațiu.

    Colțul preferat: Locul de la masa de dining cu perspectiva către living (prim-plan) și balcon (background), dar din care poți trage cu ochiul spre bucătărie, hol și chiar dormitor. Practic, este locul în care te simți conectat cu tot restul casei.

    Elementul preferat: Imaginea casei a fost completă odată ce am adăugat în dining oglinda cu ramă din lemn și aspect antichizat. Este elementul meu preferat pentru că reușește să păstreze și să readucă la viață toate amintirile meselor luate în familie sau cu prietenii.

    amenajare_boho_cu_influențe_clasice_dining
    Oglinda din living este de la Interior Online.

    Cea mai mare provocare: În ciuda faptului ca în cadrul amenajării nu a fost nevoie de lucrări complexe la finisaje și instalații, acestea fiind deja finalizate la achiziția apartamentului, provocarea cea mai mare a fost găsirea unei echipe care să se ocupe de mici modificări la elementele electrice și la montajul pietrei și faianței.

    Cel mai bun lucru vara: Lumina naturală și plăcerea de a savura un cocktail sau de a te bucura de soare în intimitatea propriului balcon.

    Ce spun prietenii când vin în vizită: „Mi-ar placea să locuiesc aici. Când pot să vin să ud plantele?”, „cel mai frumos apartament în care am intrat”, „toate detaliile se potrivesc, nu e nimic la întamplare”.

    amenajare_boho_electrocasnice_smeg
    Electrocasnicele Smeg în nuanța verde „mentă” au fost răsfățul proprietarilor.

    Cel mai mare răsfăț: Esspressorul de cafea și prăjitorul de pâine Smeg în nuanța verde mentă.

    Proiectul DIY preferat: Proiectul preferat, dar care ne-a testat răbdarea, a fost compoziția cu tablouri care să includă TV-ul „The Frame” din dormitorul matrimonial.

    Ultimul lucru făcut pentru casă: Montarea ghirlandei luminoase pe balcon.

    Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la voi: Alice in Wonderland.

    Dacă ai putea prin magie să schimbi ceva la casa ta, ce ai schimba: Aș mai adăuga o cameră.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: Pentru mine (și pentru noi) „acasă” e locul unde poți fi tu însuți, unde te simți în siguranță și unde totul e atât de confortabil, încât e foarte greu să pleci la job 😊.

    Casa ta în 5 cuvinte: Prietenoasă, caldă, luminoasă, primitoare, magică.

    amenajare_boho_dining
    Livingul acestui apartament este luminos și călduros. Masa este de la The Home, iar corpurile de iluminat din ratan sunt de la Luminam.

    Sfaturi despre cum să amenajezi o casă în care să te simți bine:

    • Acordă o atenție deosebită la iluminatul artificial, mai ales în cazul în care iluminatul natural nu e suficient. Cu ajutorul corpurilor de iluminat se poate face diferența în ceea ce privește crearea unei atmosfere plăcute.
    • Folosește o singură culoare „îndrazneață” în amenajare – în cazul nostru a fost verde mentă.
    • Nu poți avea o casă în care să te simți „acasă” dacă nu te cunoști suficient de bine. Plecând de la proiect și până la implementare, tot ce amenajezi trebuie să reflecte cine ești cu adevărat. Te vei simți bine într-o casă în care ai ales un stil clar, care te definește, și o direcție de la care nu te abați pe parcurs. O casă trebuie neapărat să fie pe placul tuturor persoanelor care locuiesc în ea, nu doar a uneia dintre ele.
    • Dacă vrei să te simți bine în propria casă, trebuie să organizezi spațiile în așa fel încât totul să fie la îndemână și, în același timp, să o decorezi cu obiecte care în timp vor deveni amintiri frumoase.
    • Mai în gluma, mai în serios, cred că pentru a ajunge să locuiești într-o casă în care să te simți bine, ai nevoie de îndrumarea atentă a unui arhitect sau a unui designer de interior 😊

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    5 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrei
    Andrei
    2 years ago

    De unde este oglinda cea mare, va rog?

    Ana
    Ana
    2 years ago

    Bună ziua!
    De unde este pledul de pe patul din dormitor?

    Ana
    Ana
    2 years ago

    Mulțumesc pentru răspuns!!

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Verdele mentă se leagă perfect cu stilul boho din acest apartament amenajat cu...