
VIDEO Renovare în timp record a unui apartament cu o cameră din Timpuri Noi
Nume: Andra Marinescu, arhitectă & fondatoare Paradigma Studio
Oraș: București, cartier Timpuri Noi
Tip de locuință: apartament cu o cameră
Suprafață: 40 metri pătrați
Stau aici din: 2017, proprietară
Chiar și atunci când ești presat de timp și faci lucrurile pe repede-înainte, poți crea un loc așa cum îți dorești, pe care să-l numești acasă. Arhitecta Andra Marinescu demonstrează că dacă ai un plan bine pus la punct în ceea ce privește amenajarea locuinței tale, rezultatul poate fi unul wow.
Andra s-a mutat în noua ei casă la mai puțin de o lună după ce a cumpărat-o. Procesul de renovare a fost unul rapid, a durat trei săptămâni, și cu peripeții. Povestește cu zâmbetul pe buze de cele două nopți în care a dormit pe jos, pe saltea, și de cadoul de casă nouă primit de la meseriași: o inundație. Ocazie cu care și-a cunoscut vecinii, nu atât de încântați să o cunoască date fiind circumstanțele.
Bugetul amenajării a fost de 10 000 de euro
Renovarea băii, care are doar trei metri pătrați, a fost cea mai dificilă etapă. Ca să optimizeze la maxim spațiul, a renunțat la cadă și a optat pentru o cabină de duș walk-in. A integrat mașina de spălat haine în bucătărie și a păstrat accesoriile din baie la un nivel minim, cât să nu încarce spațiul.
Minimalismul și funcționalitatea au stat la baza conceptului de amenajare, Andra și-a dorit cât mai puține lucruri la vedere și cât mai multe spații de depozitare. A optat pentru un dressing alb, înalt până în tavan, ca să câștige și mai mult loc pentru haine. În aceeași notă cromatică sunt și dulapul cu sertare și patul.

Toată mobila a fost realizată pe comandă de către Mobili Casa. Pentru că a vrut să grăbească procesul amenajării și mutarea ei, a lucrat cu materiale aflate pe stoc, iar bugetul a fost de 10 000 de euro (finisaje, mobilă, decorațiuni).

În loc să aleagă poate cel mai întâlnit scenariu pentru apartamentele cu o singură cameră, acela în care integrezi o canapea extensibilă, iar spațiul devine atât unul de zi, cât și de noapte, Andra a mizat pe confort. Stă puțin timp acasă și era important pentru ea să aibă o saltea pe care să se odihnească bine, așa că a transformat camera în dormitor. Iar bucătăria, deși mică, e locul în care petrece cel mai mult timp.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Cred că minimalist modern, totul cât mai ascuns, totul cât mai organizat.
Inspirație: Minimalismul și dorința de a avea cât mai puțin spațiu pierdut, Să organizez toate lucrurile în locurile de depozitare pe care le puteam obține din acest spațiu.
Locul preferat: Cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie, e zona noastră preferată, aici ne începem dimineața, aici ne terminăm ziua, cu o limonadă.

Cel mai bun lucru vara: Lumină naturală foarte multă pe tot parcursul zilei, de dimineața de când răsare soarele până când apune.
Cel mai bun lucru iarna: E senzațional de călduros apartamentul.
Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Iron Man, că e totul minimalist aici, cred că i-ar mai trebui un colț hitech, unde să-l transforme pe Benji în Superbenji.
Ce înseamnă acasă: Locul unde pot să-mi găsesc liniștea și unde pot să-mi împrăștii norii adunați pe tot timpul zilei.
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
UTILE
Musculițe de umezeală în baie: de ce apar și cu ce scapi de ele
Bicarbonatul de sodiu e de ajutor.
-
LIFE
Insecticid natural pentru trandafiri: soluții cu zeamă de varză, ceapă sau detergent de vase
Dacă le încerci o să descoperi că au efect.
-
hotnews
Casa arhitectului care a construit cartierul Vatra Luminoasă și-a deschis, pentru prima dată, porțile publicului larg
Și un pic din povestea cartierului ❤️