Tururi de case

VIDEO Renovare în timp record a unui apartament cu o cameră din Timpuri Noi

Nume: Andra Marinescu, arhitectă & fondatoare Paradigma Studio
Oraș: București, cartier Timpuri Noi
Tip de locuință: apartament cu o cameră
Suprafață: 40 metri pătrați
Stau aici din: 2017, proprietară

Chiar și atunci când ești presat de timp și faci lucrurile pe repede-înainte, poți crea un loc așa cum îți dorești, pe care să-l numești acasă. Arhitecta Andra Marinescu demonstrează că dacă ai un plan bine pus la punct în ceea ce privește amenajarea locuinței tale, rezultatul poate fi unul wow.

Andra s-a mutat în noua ei casă la mai puțin de o lună după ce a cumpărat-o. Procesul de renovare a fost unul rapid, a durat trei săptămâni, și cu peripeții. Povestește cu zâmbetul pe buze de cele două nopți în care a dormit pe jos, pe saltea, și de cadoul de casă nouă primit de la meseriași: o inundație. Ocazie cu care și-a cunoscut vecinii, nu atât de încântați să o cunoască date fiind circumstanțele.

Bugetul amenajării a fost de 10 000 de euro

Renovarea băii, care are doar trei metri pătrați, a fost cea mai dificilă etapă. Ca să optimizeze la maxim spațiul, a renunțat la cadă și a optat pentru o cabină de duș walk-in. A integrat mașina de spălat haine în bucătărie și a păstrat accesoriile din baie la un nivel minim, cât să nu încarce spațiul.

Minimalismul și funcționalitatea au stat la baza conceptului de amenajare, Andra și-a dorit cât mai puține lucruri la vedere și cât mai multe spații de depozitare. A optat pentru un dressing alb, înalt până în tavan, ca să câștige și mai mult loc pentru haine. În aceeași notă cromatică sunt și dulapul cu sertare și patul.

Andra a ales un dressing foarte generos, înalt până în tavan

Toată mobila a fost realizată pe comandă de către Mobili Casa. Pentru că a vrut să grăbească procesul amenajării și mutarea ei, a lucrat cu materiale aflate pe stoc, iar bugetul a fost de 10 000 de euro (finisaje, mobilă, decorațiuni).

Plăcile ceramice hexagonela aduc o notă jucăușă bucătăriei

În loc să aleagă poate cel mai întâlnit scenariu pentru apartamentele cu o singură cameră, acela în care integrezi o canapea extensibilă, iar spațiul devine atât unul de zi, cât și de noapte, Andra a mizat pe confort. Stă puțin timp acasă și era important pentru ea să aibă o saltea pe care să se odihnească bine, așa că a transformat camera în dormitor. Iar bucătăria, deși mică, e locul în care petrece cel mai mult timp.

Chestionar cu idei bune

Stilul casei: Cred că minimalist modern, totul cât mai ascuns, totul cât mai organizat.

Inspirație: Minimalismul și dorința de a avea cât mai puțin spațiu pierdut, Să organizez toate lucrurile în locurile de depozitare pe care le puteam obține din acest spațiu.

Locul preferat: Cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie, e zona noastră preferată, aici ne începem dimineața, aici ne terminăm ziua, cu o limonadă.

Andra și motanul Benji, care a primit o recompensă pe măsură la finalul interviului

Cel mai bun lucru vara: Lumină naturală foarte multă pe tot parcursul zilei, de dimineața de când răsare soarele până când apune.

Cel mai bun lucru iarna: E senzațional de călduros apartamentul.

Un personaj de ficțiune care s-ar simți bine la tine acasă: Iron Man, că e totul minimalist aici, cred că i-ar mai trebui un colț hitech, unde să-l transforme pe Benji în Superbenji.

Ce înseamnă acasă: Locul unde pot să-mi găsesc liniștea și unde pot să-mi împrăștii norii adunați pe tot timpul zilei.

Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Before&after: de la o casă din 1887 la o casă inteligentă, cu 125.000 eu...