DESIGN EXTERIOR

Fântâni arteziene de grădină din piatră: 10 exemple din care să te inspiri

  Atunci când faci planul de amenajare a grădinii, pe lângă plante și pomi, probabil vei include și câteva decorațiuni și piese de mobilier. Pe timpuri, nu exista curte fără fântână, dar ea avea mai mult un scop util. Astăzi, fântânile au mai degrabă un rol estetic, decât funcțional.

  Dacă vrei să-ți decorezi curtea cu fântâni arteziene de grădină din piatră, ține cont de spațiul disponibil și de faptul că acestea sunt mai scumpe decât cele din polirășină, iar greutatea lor nu este deloc neglijabilă. Avantajele unor fântâni arteziene de grădină din piatră sunt aspectul natural și rezistența sporită în timp. Dacă ai în plan să faci amenajări exterioare toamna asta, ți-am pregătit câteva modele de fântâni arteziene de grădină din piatră din care să te inspiri.

  1. Fântâni arteziene de grădină din piatră cu aranjament triplu

  p

  Acest aranjament triplu din granit este potrivit și într-o grădină de dimensiuni reduse, fiindcă ocupă spațiul pe înălțime. Dacă nu știi cum să decorezi colțurile grădinii, niște fântâni arteziene din piatră de acest tip vor rezolva dilema.

  2. Fântână arteziană mică din piatră

  p

  Acest model are avantajul că se potrivește și pe un piedestal pe terasă, dar chiar și pe balcon, dacă intenționezi să-l decorezi cu elemente mai atipice. Dacă pui fântâna în casă pe un piedestal, găsește-i un loc unde să nu existe riscul să cadă cu ușurință. Fiindcă fântânile din piatră sunt foarte grele, există pericolul, atunci când cad, să-ți strice și podeaua.

  3. Fântâni arteziene de grădină din piatră verticale

  p

  Nici pereții grădinii nu-s mai prejos când vine vorba de decor, asemenea colțurile. Și în situația de față, o soluție potrivită poate fi o fântână arteziană pe verticală. Te vei simți foarte zen când vei auzi sunetul apei care va curge în bazinul de la baza fântânii. În plus, un astfel de model arată foarte cool și e potrivit și-ntr-o amenajare minimalistă.

  4. Fântâni arteziene de grădină din piatră, cu spațiu pentru plante

  p

  Să încorporezi apa și plantele în același aranjament înseamnă să respecți – voit sau nu – principiile unei grădini feng shui, în care toate elementele sunt în echilibru. Dacă optezi pentru un model de fântână arteziană cu spațiu pentru plante, alege unele soiuri care sunt iubitoare de umezeală, fiindcă vor sta constant în preajma apei.

  5. Fântână arteziană cu model de frunze

  p

  Mică, dar deosebită, fântâna arteziană din piatră cu model de frunze îți transformă grădina într-o lume demnă de basme. Integrează o astfel de fântână într-o zonă cu multă vegetație, unde forma ei se va potrivi de minune.

  6. Fântână arteziană verticală cu cascadă

  p

  Poți avea o fântână arteziană de tip cascadă cu curgere pe verticală, în așa fel încât să nu ai nevoie de mult spațiu în diametru. Fântâna arată mai degrabă a sculptură minimalistă și se potrivește într-un loc cu piatră decorativă, încadrată de ghivece cu arbuști sau plante înalte.

  7. Fântâni arteziene de grădină din piatră cu două scurgeri

  p

  Probabil îți sunt familiare clasicele fântâni arteziene de tip bol, din care se scurge apa pe tot diametrul în bazinul de la bază. O variantă mai chic este cea cu două scurgeri laterale. Sunetul apei se va auzi mai intens, venind din mai multe părți. Dacă ai câini sau pisici, te vei distra pe cinste când se vor juca la baza fântânii, în timp ce vor încerca să bea apă.

  8. Fântână arteziană încadrată de pietre cu cascadă

  p

  Dacă ești fana proiectelor DIY, poți să-ți faci singură un astfel de aranjament cu fântână arteziană încadrată de piatră. O poți monta în apropiere de peretele casei, sub geamul dormitorului. Imaginează-ți cum adormi seara cu sunetul apei în surdină, în timp ce savurezi o carte bună din confortul patului.

  9. Fântână arteziană Yin și Yang

  p

  Pentru adeptele stilului Feng Shui, o fântână arteziană din piatră cu simbolurile Yin și Yang este de departe o alegere foarte inspirată. Nici nu ocupă mult spațiu, deci se potrivește și într-o grădină mai mică, dar cochetă.

  10. Fântână arteziană elefant pentru stropit gazonul

  p

  Cine zice că fântâna arteziană trebuie să aibă doar scop decorativ? O fântână sub formă de elefant, ca piesă centrală în grădină, va fi și practică, fiindcă te va ajuta să uzi gazonul în timp ce te va bucura cu aspectul decorativ.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Fântâni arteziene de grădină din piatră: 10 exemple din care să te inspiri