DESIGN EXTERIOR

Shopping: 7 hamace și șezlonguri pe care le poți monta pe balcon, fie el mic sau mare

publicat pe 15 aug. 2020

  Pentru amenajarea balconului nu e întotdeauna nevoie de mișcări complexe, de genul celor despre care povesteam aici, poți merge pe ceva simplu, clasic și foarte util. Te poți orienta către șezlonguri, hamace sau balansoare din care să-l alegi pe cel ideal în care să poți sta la soare, citi sau pur și simplu lenevi cu un pahar de vin în mână.

  Două lucruri sunt foarte importante atunci când alegi, dincolo de aspect și format. În primul rând spațiul pe care îl ai la dispoziție, iar aici ne referim atât la spațiul în care vei așeza obiectul ales, dar și spațiul unde îl vei putea depozita în lunile în care nu îl vei folosi. În al doilea rând bugetul, iar aici variante există pentru toate buzunarele și cel mai bine ar fi să urmărești reducerile pe care le oferă mai toate magazinele în această perioadă.

  Am căutat și noi câteva șezlonguri, balansoare și hamace, însă dacă nu regăsești ceva perfect pentru tine aici, spațiul virtual este plin de posibilități și undeva trebuie să se găsească și piesa pe care o cauți.

  1. Șezlong clasic

  Pentru iubitorii stilului retro și a materialelor naturale, soluția este șezlongul clasic, cu cadru de lemn și șezut din bumbac, ce se reglează pe mai multe trepte. Așa o să vă puteți închipui că sunteți pe o mică plajă din Grecia, cu ale ei șezlonguri simple, plaje curate și case superbe.

  sezlong
  Șezlong Monte-Carlo de la Echos Furniture, la 250 lei.

  2. Șezlong minimalist

  De partea cealaltă, pentru adepții unui design mai modern și elegant, un șezlong din lemn și poliratan poate fi soluția. Stilul clar este minimalist, iar avantajul este materialul rezistent la intemperii și o susținere mai fermă.

  Șezlong poliratan și lemn masiv, de la Vidaxl.ro, la 669 lei.

  4. Hamac portabil

  În cazul în care dorești o soluție ușoară și flexibilă, poți opta pentru un hamac portabil. Există numeroase variante și prețuri. De la bumbac, ce respiră mai bine, dar este mai greu și ocupă ceva mai mult loc, până la nailon, care cântărește doar câteva sute de grame și poate fi ținut în orice geantă.

  Hamac la Siesta Colibri, de la Sportisimp, la 259 lei.

  4. Hamac cu suport

  Pentru cei care ar dori un hamac, dar un pic mai mult decât cele simple și clasice, pe care le ții într-un săculeț și le plimbi cu tine, există și variante mai serioase. Modelul pe care l-am găsit la IKEA vine cu sau fără cadru, în funcție de buget și spațiul pe care îl ai la dispoziție.

  șezlonguri ikea

  5. Balansoar șezlong

  În cazul în care ai amintiri din copilărie cu balansoarul bunicii, dar ai vrea totuși și un șezlong, există șezlonguri care le îmbină pe ambele. Șezlongul-balansoar, în care probabil pe lângă relaxare sau plajă, este garantată și o porție de somn.

  balansoar
  Blansoar șezlong din lemn de acacia, de la Vidaxl.ro, la 929 lei.

  6. Puf

  Pentru o soluție mai simplă, deosebit de pufoasă și mai ales ușor de mutat în casă în sezonul rece, se poate încerca și un puf. Varianta pe care am găsit-o poate fi utilizată și ca fotoliu, și ca șezlong și este foarte comod de curățat, pentru că are o husă detașabilă ce poate fi spălată la mașină.

  puf
  Puf interior/exterior BUSSAN, de la IKEA, la 399 lei.

  7. Fotoliul suspendat

  Dacă îți plac leagănele și ideea unui cocon intim, atunci clar un fotoliu suspendat este perfect pentru tine. Designul este cu siguranță elegant și nu este nevoie nici de mult spațiu, aceasta fiind o opțiune perfectă pentru colț de balcon, eventual înconjurat de plantele de a căror plantare te-ai ocupat chiar tu.

  Fotoliu suspendat Red, de la Mobilier Mirjan24, la 857 lei.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Shopping: 7 hamace și șezlonguri pe care le poți monta pe balcon, fie el mic ...