
Shopping: 7 hamace și șezlonguri pe care le poți monta pe balcon, fie el mic sau mare
Pentru amenajarea balconului nu e întotdeauna nevoie de mișcări complexe, de genul celor despre care povesteam aici, poți merge pe ceva simplu, clasic și foarte util. Te poți orienta către șezlonguri, hamace sau balansoare din care să-l alegi pe cel ideal în care să poți sta la soare, citi sau pur și simplu lenevi cu un pahar de vin în mână.
Două lucruri sunt foarte importante atunci când alegi, dincolo de aspect și format. În primul rând spațiul pe care îl ai la dispoziție, iar aici ne referim atât la spațiul în care vei așeza obiectul ales, dar și spațiul unde îl vei putea depozita în lunile în care nu îl vei folosi. În al doilea rând bugetul, iar aici variante există pentru toate buzunarele și cel mai bine ar fi să urmărești reducerile pe care le oferă mai toate magazinele în această perioadă.
Am căutat și noi câteva șezlonguri, balansoare și hamace, însă dacă nu regăsești ceva perfect pentru tine aici, spațiul virtual este plin de posibilități și undeva trebuie să se găsească și piesa pe care o cauți.
1. Șezlong clasic
Pentru iubitorii stilului retro și a materialelor naturale, soluția este șezlongul clasic, cu cadru de lemn și șezut din bumbac, ce se reglează pe mai multe trepte. Așa o să vă puteți închipui că sunteți pe o mică plajă din Grecia, cu ale ei șezlonguri simple, plaje curate și case superbe.

2. Șezlong minimalist
De partea cealaltă, pentru adepții unui design mai modern și elegant, un șezlong din lemn și poliratan poate fi soluția. Stilul clar este minimalist, iar avantajul este materialul rezistent la intemperii și o susținere mai fermă.

4. Hamac portabil
În cazul în care dorești o soluție ușoară și flexibilă, poți opta pentru un hamac portabil. Există numeroase variante și prețuri. De la bumbac, ce respiră mai bine, dar este mai greu și ocupă ceva mai mult loc, până la nailon, care cântărește doar câteva sute de grame și poate fi ținut în orice geantă.

4. Hamac cu suport
Pentru cei care ar dori un hamac, dar un pic mai mult decât cele simple și clasice, pe care le ții într-un săculeț și le plimbi cu tine, există și variante mai serioase. Modelul pe care l-am găsit la IKEA vine cu sau fără cadru, în funcție de buget și spațiul pe care îl ai la dispoziție.
5. Balansoar șezlong
În cazul în care ai amintiri din copilărie cu balansoarul bunicii, dar ai vrea totuși și un șezlong, există șezlonguri care le îmbină pe ambele. Șezlongul-balansoar, în care probabil pe lângă relaxare sau plajă, este garantată și o porție de somn.

6. Puf
Pentru o soluție mai simplă, deosebit de pufoasă și mai ales ușor de mutat în casă în sezonul rece, se poate încerca și un puf. Varianta pe care am găsit-o poate fi utilizată și ca fotoliu, și ca șezlong și este foarte comod de curățat, pentru că are o husă detașabilă ce poate fi spălată la mașină.

7. Fotoliul suspendat
Dacă îți plac leagănele și ideea unui cocon intim, atunci clar un fotoliu suspendat este perfect pentru tine. Designul este cu siguranță elegant și nu este nevoie nici de mult spațiu, aceasta fiind o opțiune perfectă pentru colț de balcon, eventual înconjurat de plantele de a căror plantare te-ai ocupat chiar tu.

-
Balcon
Zonă de dining, lounge sau junglă urbană, 7 idei de amenajare din arhiva Lovedeco care să te inspire pentru balcon
-
Before&After
Before&after: balcon folosit ca spațiu de depozitare, transformat în colț de relaxare
-
Balcon
13 tips&tricks pentru amenajarea balconului și 9 greșeli de evitat de la Alina Vîlcu și Omid Ghannadi
-
LIFE
Vacanța din țară: 5 pensiuni inedite și autentice din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă
O vacanță reușită = o experiență culinară pe măsură.
-
LIFE
Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine
Nicio aventură fără mâncare bună.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after într-un apartament cu două camere: au dărâmat pereții și au reconfigurat total spațiul
Au plecat de la un buget de 20.000 euro, iar la final au ajuns la 35.000 euro.