Curte

Grădină Feng Shui: 10 lucruri de care ai nevoie pentru un decor cu energie bună și cum să-ți transformi casa într-un magnet pentru energii pozitive

  Un feng shui bun în grădină va aduce energie pozitivă și în casă. O grădină frumoasă te va revigora și curăța energetic, așa că dacă ai un loc unde îți poți crea și decora o grădină, ești norocoasă.

  Ca să profiți la maximum de ea și să o transformi într-o grădină feng shui, sunt câteva lucruri pe care este musai să le iei în calcul. Conform celor de la The Spruce, aceste zece lucruri nu trebuie să lipsească dintr-o grădină cu un feng shui bun, în armonie cu cele cinci elemente specifice (foc, pământ, metal, apă, lemn).

  1. Tablou în grădină

  Tablou grădină feng shui
  Tablourile arată bine nu doar în interior, ci și în grădină

  Dacă ai un colț din grădină care are nevoie de energie fresh, nu există o soluție feng shui mai bună ca un tablou pentru perete.

  Când privești un perete gol poate fi deprimant. În schimb, dacă te uiți la un perete czre îți transmite o emoție pozitivă lucrurile se schimbă. Ca în cazul oricăror produse de decor pentru o grădină feng shui, ține cont de cele cinci elemente necesare pentru echilibrarea energiei. De exemplu, nu trebuie să pui un tablou cu energia focului în partea de vest a bagua, harta energetică a casei.

  2. Fântână decorativă

  gradina feng shui
  Apa e un element cheie în feng shui

  Fântâna este un simbol pentru elementul apă în feng shui, element ce ar trebui neapărat să se regăsească în grădina ta. Poți să alegi orice design, material sau formă pentru fântână, în funcție de ce buget ai. Joacă-te cu elementele feng shui când alegi locul pentru fântâna din grădină.

  3. Clopoței de vânt

  Clopoței de vânt grădină feng shui
  Alege clopoței care să reziste în timp la ploaie sau soare puternic

  Clopoțeii de vânt sunt elemente de decor apreciate de toți iubitorii de grădini, fie că sunt pasionați sau nu și de feng shui. Prind viață la cea mai mică adiere și exprimă esența feng shui a aerului și a apei, deci ar fi grozav să-i pui în apropiere de fântână.

  Înainte să decizi ce clopoței de vânt vei aduce în grădină, testează-i ca să te asiguri că sunetul lor este pe placul tău. Ar trebui de asemenea să alegi niște clopoței de vânt care sunt realizați din materiale durabile, să reziste în orice condiții atmosferice. Nu pune niște clopoței de vânt metalici și voluminoși în partea de est a grădinii.

  4. Corpuri de iluminat pentru grădină

  corpuri iluminat grădină feng shui
  Înconjoară-ți grădina feng shui cu luminițe

  Fă tot posibilul să alegi corpuri de iluminat pentru grădină pe bază de energie solară, este mai înțelept din punct de vedere feng shui. Găsești o mulțime de corpuri de iluminat sub tot felul de forme, mai rămâne doar să te asiguri că simbolurile se potrivesc cu zonele bagua dintr-o grădină feng shui. Corpurile de iluminat cu un design frumos aduc elementul feng shui foc în grădină și vor crea un sentiment de magie. Împodobește-ți grădină de jur împrejur cu lumini.

  5. Statuete

  Mergi la sigur cu o statuetă cu Buddha

  O energie feng shui bună în grădină înseamnă o dinamică armonioasă de sunete, culori, mișcări și imagini. Iar o statuetă este must have într-o grădină feng shui.

  Îngeri, zâne, pitici, păsări, animale, opțiunile sunt vaste. Rămâne la îți dai seama ce simbol îți aduce cea mai multă bucurie. Dacă nu te poți decide, nu ai cum să dai greș cu o statuetă cu Buddha.

  6. Hrănitor pentru păsări

  Hrănește păsările și ele vor reveni în grădina ta

  În feng shui, păsările sunt considerate mesageri din Rai și simbol pentru inspirație și libertate. O grădină fără cântecele vesele ale păsărilor nu este una complet feng shui. Păsările aduc energie bună, deci asigură-te că grădina ta le întâmpină adecvat cu un hrănitor.

  7. Pietre de pavaj

  Pietrele te îndeamnă să faci totul conștientă, pas cu pas

  O curgere blândă a energiei este necesară în feng shui. Pietrele de pavaj adaugă dimensiune în grădină și accentuează ideea că viața este o serie de trepte pe care înaintăm. Un concept care aduce aminte că filosofia de a face lucrurile pas cu pas este despre a fi atentă și conștientă la fiecare mișcare pe care o faci. Creează acest tip de energie feng shui și alege modele de pietre de pavaj care se potrivesc cu grădina ta.

  8. Un loc pentru odihnă

  Bancă grădină feng shui
  Bucură-te de relaxare pe o bancă în grădină

  Să ai un loc unde să te odihnești în grădină încurajează un feng shui bun. Te ajută să interiorizezi liniștea și energia vindecătoare și să trăiești în prezent. În funcție de mărimea și designul grădinii, poți să alegi bănci făcute în diverse stiluri și din mai multe materiale.

  9. Șemineu exterior sau coș pentru foc

  O grădină feng shui nu e completă fără elementul foc

  Elementul foc din feng shui este adesea omis în grădini, cu excepția lunilor de vară când se fac grătare în curte. Dacă dimensiunea și designul grădinii îți permit, un șemineu exterior sau un coș pentru foc sunt elemente feng shui excelente.

  Ține cont de interacțiunea elementelor feng shui când poziționezi șemineul în grădină și, bineînțeles, de măsurile de siguranță. Focul purifică, inspiră și simbolizează putere.

  10. Bilă oglindă pentru grădină

  Oglinzile, în feng shui, resping energia negativă

  Aceste decorațiuni pentru grădină sunt disponibile în mai multe materiale, cum ar fi piatra, în care nu se reflectă imaginea, sau inoxul lustruit, care va arăta ca o oglindă. Forma sferică a bilei de grădină aduce energia feng shui de completare, în timp ce culoarea și textura suprafeței vor plusa ca elemente adiționale pentru fiecare zonă bagua din grădina feng shui.

  Ce este feng shui-ul: efectul feng shui asupra vieții

  Arta feng shui este, în esență, interacțiunea dintre oameni și mediul lor, filosofia cu principii care influențează felul în care energiile umane și de mediu interacționează pentru o calitate mai bună a vieții.

  Această influență este câștigată prin poziționarea sau proiectarea mediului înconjurător în armonie cu principiile fluxului de energie naturală. Feng shui dezvăluie cum să echilibrezi energiile oricărui spațiu dat pentru a asigura sănătatea și norocul celor care îl locuiesc. Aceste reguli pentru amenajarea și orientarea spațiului sunt luate în considerare uneori atunci când oamenii proiectează clădiri, plasează mobilier și decorațiuni.

  Feng shui oferă un mod unic de a privi aceste elemente și oferă echilibru, confort și armonie în spațiul în care petreci cel mai mult timp.

  Feng shui exterior: ce este feng shui-ul și de ce este important în amenajarea curții sau grădinii casei

  Termenul feng shui, tradus literal din chineză în vânt și apă, este arta de a plasa și de a înțelege modul în care plasarea obiectelor în spațiul tău îți poate afecta viața. Este complex, dar tema centrală este echilibrul și armonia, iar scopul său principal este de a asigura bunăstarea oamenilor care locuiesc și folosesc un spațiu. Ai nevoie de un echilibru bun între feminin (yin) și masculin (yang) pentru a promova un bun flux de chi, care este esențial pentru o viață fericită și de succes. Cele două elemente depind unul de celălalt, deși sunt opuse, iar discordanța este inevitabilă atunci când o parte o depășește pe cealaltă.

  În feng shui, există cinci elemente, fiecare reprezentat de propriile culori, care alcătuiesc totul unitar:

  • Lemn
  • Foc
  • Pământ
  • Metal
  • Apă

  Ce este feng shui-ul: importanța hărții bagua

  Bagua este o hartă energetică feng shui. Este o grilă octogonală care conține toate simbolurile oracolului antic pe care se bazează feng shui, numit Ching. Bagua casei tale te poate ajuta să înțelegi relațiile și conexiunile dintre diferite zone și modul în care acestea fuzionează cu experiența ta de viață. Poți folosi harta bagua pentru a identifica fiecare spațiu și apoi elemente specifice poziției în spații pentru a le îmbunătăți feng shuiul.

  Simbolurile Yin și Yang reprezintă bagua și energia pozitivă: cum faci să ai un feng shui exterior perfect

  Indiferent dacă petreci mult timp în aer liber sau doar pe drumul către spațiul tău privat din interior, este important să pui în practică principiile feng shui în exterior pentru a-ți asigura succesul și bunăstarea. Dacă exteriorul casei tale are o energie negativă, acesta va anula binele pe care îl faci pentru feng shui-ul tău interior.

  Puteți aplica principiile feng shui în patru pași simpli:

  • Alegerea vopselei pentru un feng shui exterior echilibrat.
  • Amenajarea verandelor din fața si din dreptul ușii de la intrare.
  • Amenjarea grădinii.
  • Elemente de amenajare pentru restul spațiului.

  1. Alege vopseaua de exterior

  În mod ideal, casa ta va fi în echilibru și armonie cu mediul în aer liber. Deși este posibil ca spațiul să te împiedice să reușești să ajungi la un feng shui exterior perfect din cauza regulilor restrictive aplicate proprietăților sau costurilor financiare, care pot fi ridicate, poți face mici îmbunătățiri care ajută la restabilirea echilibrului și la promovarea armoniei.

  Examinează culorile peisajului natural și cele ale caselor învecinate. Ideea nu este să-ți faci casa să se piardă în imaginea cartierului, ci să faci lucrurile să funcționeze în favoarea ta printr-un echilibru subtil. Culorile vibrante folosite pentru punere ăn evidență, cum ar fi nuanțele ferestrelor sau alte detalii arhitecturale, pot atrage vibrațiile pozitive.

  Cele mai bune culori pentru casa ta, pentru un feng shui exterior armonios, sunt galben, albastru și roșu.

  2. Proiectează veranda și ușa din față

  Adesea, cheia unui bun feng shui este ușa de la intrare. Casa ta primește hrana energetică prin ușa din față, așa că trebuie să aspiri la o energie puternică și echilibrată. Promovează fluxul deschis de energie, culoarea aleasă trebuie, de exemplu, fie în armonie cu direcția în care ușa se deschide. Folosește această diagramă pentru a selecta cea mai bună culoare posibilă a ușii pentru un feng shui exterior pozitiv.

  De asemenea, trebuie să te asiguri că ușa de la intrare este întotdeauna curată și îngrijită, altfel riști să atragi energii negative. Ai grijă, așadar, ca vopseaua să nu fie ciobită sau crăpată și păstrează finisajele și accesoriile curate. Curăță inclusiv balamalele ușii.

  feng shui ghid

  3. Acordă atenție grădinii

  Grădina joacă un rol important în atingerea unui feng shui exterior bine pus la punct. Amenajează locul astfel încât să devină un spațiu confortabil, în care să te simți bine. Dacă încă te întrebi ce este feng shui-ul și nu știi cum anume să aplici regulile în afara casei, cosultă harta bagua.

  alei feng shui gradina

  4. Asigură-te că ai o grădină echilibrată

  Zona de nord-est a unei grădini este legată de dezvoltarea personală, așa că ai nevoie de pământ. Este locul perfect pentru o grădină zen cu formațiuni stâncoase, iar elementul apei trebuie plasat în latura de sud-est, est sau nord. Planifică inteligent aleile pentru a atinge starea de feng shui exterior pe care ți-o dorești, de preferat în linii curbate, pentru ca energia pozitivă să poată curge corespunzător.

  clopotei de vant feng shui

  Te sfătuim să folosești clopoței de vând pentru a amplifica vibrațiile vindecătoare și să alegi culoarea dominantă în curte în funcție de cele cinci elemente, urmând graficul de mai sus.

  5. Adaugă elemente de decor

  Amenajarea grădinii nu depinde de dimensiunea spațiului, ci mai degrabă de calitatea a ceea ce ai. Întregul spațiu exterior poate fi decorat în stil feng shui, așa că iată ce trebuie să știi despre punctele cardinale și folosirea lor optimă:

  • Nord: asociat cu aria profesională, cu cariera ta – poți folosi obiecte reprezentative pentru elementul de apă (inclusiv fântâni pentru păsări) în această parte a curții. Albastrul și negrul intens sunt culorile perfecte pentru această zonă.
   fantana pasari
  • Nord-Est: asociat cu zona de dezvoltare personală și cunoaștere și locul perfect pentru amenajarea unei zone recreaționale, cu priveliște.
  • Est: reprezintă sănătatea și longevitatea, așa că amenajează un spațiu verde și sănătos. Copacii ornamentali sunt perfecți pentru amenajarea peisajului din partea de est.
  • Sud-Est: este zona reprezentativă pentru bani și abundență, iar culorile potrivite sunt violet și auriu. Ornamentele din lemn sunt cele mai potrivite aici, la fel și elementele de accent pentru apă.
  • Sud: asociat cu focul – este locul în care vă aparține grătarul sau focarul. Așează-l lângă terasă sau pergolă pentru a crea un loc de divertisment în aer liber.
  • Sud-vest: locul dragostei și al relațiilor, spațiul ideal pentru o bancă sau un leagăn confortabil. Culorile potrivite sunt roz, roșu și galben.
  • Vest: promovează creativitatea, deci este locul perfect pentru a rezerva spațiu pentru copii.
  • Nord-vest: asociat cu oameni noi și călătorii, acest spațiu din grădină ar trebui să fie un loc deschis (elementul este metal, iar culorile sunt gri și alb) unde poți cunoaște oameni, unde puteți sta la discuții și petrece timp de calitate împreună.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Grădină Feng Shui: 10 lucruri de care ai nevoie pentru un decor cu energie bun...