Smart ideas

Mic ghid Feng-Shui pentru casa ta. Cum să atragi energii pozitive

publicat pe 07 dec. 2019

  Îți dorești să locuiești într-un spațiu calm, liniștit și plin de energii bune? Am navigat prin cele mai pozitive colțuri ale internetului și-am făcut un mic ghid Feng Shui pentru casa ta.

  De unde provine termenul de Feng Shui și ce înseamnă

  Feng Shui este o artă și o știință străveche apărută în China în urmă cu mai bine de 5000 de ani. În traducere, „feng” înseamnă vânt, iar „shui” apă. În cultura chineză, vântul și apa sunt asociate cu o sănătate de fier, iar un feng shui bun înseamnă bogăție și o viață prosperă.

  La polul opus, un feng shui rău aduce ghinion. Ceea ce nu dorim în nicio casă, așa că mai bine ciulește urechea la ce zic cei de la The Spruce.

  Formula magică pentru un feng shui bun

  Specialiștii feng shui ne învață cum să influențăm în mai bine cursul vieții, prin corectarea și echilibrarea fluxului de energie din spațiile unde trăim și muncim. Cum? Prin niște calcule și măsurători precise, făcute în funcție de poziționarea și funcționalitatea camerelor. Un fel de formule magice care dezvăluie energiile pozitive și negative dintr-un loc.

  Dacă nu prea te pricepi la calcule, nu te preocupa. Nici noi nu suntem mari matematicieni și tocmai de aceea am făcut acest ghid cu trucuri feng shui prin care să aduci energie bună în casa ta.

  Aerisește

  Deschide geamurile de câte ori ai ocazia sau folosește un purificator de aer. Este important să fii conștientă de calitatea aerului din camera în care te afli și să păstrezi un nivel crescut de oxigen proaspăt. Aerisesțe câte cinci-zece minute dimineața și seara. Ajută pentru un somn bun și liniștitor.

  Keep your ‘shui’ together

  Apa (shui) este foarte importantă în această cultură. Îți propunem un scurt exercițiu de imaginație: închide ochii și încearcă să vizualizezi un val de apă care îți intră în casă. Dacă apa reușește să pătrundă în toate camerele fără să fie împiedicată de vreo piesă de mobilier, înseamnă că ai trecut cu brio testul feng shui, iar energiile bune circulă libere prin casa ta.

  Lasă capacul de toaletă jos și ține ușa de la baie închisă

  Fiindcă arta feng shui are o puternică conexiune cu apa, iar în baie curge cea mai multă apă, iată un truc de care cel mai probabil nu știai. Ca să păstrezi energiile pozitive, ține în permanență ușa de la baie închisă și lăsa jos capacul de toaletă. Dacă locuiești la casă, ușa principală n-ar trebui să aibă o toaletă amplasată direct deasupra ei, la etaj.

  Fântânile sunt o oază de energie pozitivă, dar dacă totuși nu-ți dorești o fântână în grădină sau în casă, cumpără-ți un acvariu. Dacă până acum n-ai avut vreun pește sau vreo broască țestoasă, poate că e timpul. Și animalele de companie precum pisicile sau câinii declanșează energiile, fie ele bune sau rele.

  Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie

  Știi cămașa aia roșie în carouri pe care n-ai mai purtat-o de cel puțin cinci ani? Sau setul acela de cești pe care l-ai primit cadou la nuntă și nu l-ai folosit niciodată? Iar lista poate continua. Scapă de absolut toate lucrurile de care nu ai nevoie. Păstrează-le doar pe cele utile și care înseamnă cu adevărat ceva pentru tine.

  Acest pas poate înseamna mult timp și energie consumate, așa că ia-o ușor, câte o cameră pe rând. Cei de la The Spruce îți recomandă să iei o scurtă pauză la fiecare 30 de minute și să-ți oferi o mică recompensă: o limonadă sau o bucată de ciocolată.

  Fără TV, laptop sau aparate de fitness în dormitor

  Energia pozitivă din dormitor e distrusă de televizor, laptop sau aparate de făcut sport. Pe lângă faptul că îți pot afecta sănătatea, acestea aduc energie și stres de la muncă, iar de multe ori îți distrag atenția de la persoana iubită sau chiar de la tine însăți. Probabil te-ai obișnuit să te uiți la un film sau serial în dormitor înainte de culcare, dar hai, că nu e așa greu.

  Păstrează armonia prin elemente pereche

  Specialiștii sfătuiesc să ai câte două perne, două noptiere și două veioze de citit, . Mai trebuie să știi că patul nu ar trebui să fie poziționat în linie cu ușa de la dormitor și că e important să păstrezi echilibru & armonie.

  Integrează corect oglinzile, potrivit Feng Shui

  Oglinzile sunt un fel de armă secretă în cultura Feng Shui. Atunci când sunt poziționate corect au rolul de a atrage energie pozitivă în casă. Există și câteva reguli despre cum și unde să le integrezi. Acestea aduc lumină și spațialitate, pot face un spațiu mic să pară mult mai mare. Oglinzile reprezintă puterea elementului apă din feng shui.

  În general, oglinzile sunt considerate obiecte de decor feng shui atunci când sunt integrate în părțile de est, sud sau nord ale casei. Este bine să nu pui o oglindă mare în partea sudică a casei, nici în dormitor, mai ales dacă este în fața patului. O oglindă cu fața către ușa de la intrarea nu este iarăși recomandată.

  Există trei tipuri de oglinzi, plate, concave si convexe. Cele convexe au rolul de a alunga energia negativă. Acestea ar trebui să fie poziționate astfel încât să nu reflecte ușile de la bucătărie, baie sau de la intrarea în casă. De asemenea, este recomandat să folosești oglinzi de dimensiuni mari în fața locului unde petreci cel mai mult timp cu persoanele dragi, cum ar fi în sufragerie.

  Adu un pic din natură în casa ta

  Și plantele, la fel ca oglinzile, sunt un fel de element magic într-o casă. Din punct de vedere feng shui, acestea semnifică legătură cu sănătatea, armonia și creșterea și aduc bogăție materială.

  Ca să creezi o atmosferă plăcută și să atragi energii pozitive în casa ta, nu ai nevoie de cine știe ce. Trebuie doar să știi ce obiecte aduc prosperitate și cum să le integrezi corect.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Mic ghid Feng-Shui pentru casa ta. Cum să atragi energii pozitive