DESIGN INTERIOR

Trend alert: culorile care se vor purta anul viitor, inspirate din natură, tradiție și mindfulness

  Știm, încă nu a venit sfârșitul anului 2022. Dar companiile de vopsele pentru amenajări interioare și exterioare și-au lansat deja lista de culori care vor domina anul viitor. Una dintre ele este Valspar, care a lansat 12 culori, câte una pentru fiecare lună a anului. Culorile sunt inspirate din natură și sunt menite să ne aducă un confort vizual în amenajare.

  Povestea din spatele fiecărei nuanțe este plină de emoție, așa cum o descrie managerul de marketing color de la Valspar pentru publicația The Spruce. Iată tot ce trebuie să știi despre culorile anului 2023, exemplificate prin imagini din catalogul Valspar de pe Pinterest.

  Culorile anului 2023 selectate de Valspar

  Cele 12 nuanțe nu au fost alese aleatoriu, ci fiecare dintre ele are un scop clar definit. Sue Kim, manager de marketing color la Valspar, spune că toate nuanțele au legătură cu momentele în care căutăm confort și răgaz în natură. „Nu căutăm să evadăm, ci facem conștient ce este necesar pentru a ne asigura și construi pentru viitor locul în care să avem siguranță, confort și bucurie – și o facem cu aceste 12 culori”, explică ea. „Aceste culori se axează pe natură, tradiție și mindfulness.”

  Ca să încorporeze aceste emoții și concepte, uite care sunt culorile anului 2023 selectate de Valspar și semnificația lor:

  1. Cozy white

  p

  Departe de a fi rece, dar în continuare luminoasă și proaspătă. Cozy White este caldă, primitoare și a fost aleasă cu cuvântul „confort” în minte. Încearcă culoarea în dormitoare și în living.

  2. Villa Grey

  p

  Griul acesta este rece, dar duce puțin spre galben datorită subtonurilor. Valspar a ales nuanța în conexiune cu mindfulness. Este perfectă pentru dormitoare sau băi.

  3. Rising Tide

  p

  Un bleu deschis calm, nuanța asta simbolizează sănătatea. Este pașnică, dar jucăușă, precum un pastel. Este o alegere bună pentru living sau băi.

  4. Gentle Violet

  p

  „Conexiunea” a fost forța din spatele nuanței Gentle Violet, un lila deschis. Este minunată pentru dining sau camera copiilor.

  5. Holmes Cream

  p

  Mai primitoare decât un bej, dar la fel de versatilă, Holmes Cream este o nuanță caldă care evocă bucuria și căldura emoțională. Face minuni în holuri și într-o cameră mică dedicată relaxării.

  6. Ivory Brown

  p

  Nuanța este inspirată din natură și aduce un sentiment de conexiune cu pământul în orice cameră. Aplic-o pe dulapuri sau pe pereții din living.

  7. Blue Arrow

  p

  Culoarea a fost aleasă cu gândul la echilibru. E ca o gură de aer proaspăt pentru pereții exteriori, pentru cadrul patului și dormitoare.

  8. Green Trellis

  p

  Echipa Valspar s-a gândit la cuvântul „calm” când a creat această nuanță, mai jucăușă decât măsliniul, dar la fel de liniștitoare. Încearc-o în atelier/birou sau în camera copiilor.

  9. Desert Carnation

  p

  Cozy și caldă, nuanța ruginie exprimă cuvântul „inspirație”. Este o alegere ideală pentru spațiile artistice, birouri sau zonele dedicate cititului.

  10. Southern Road

  p

  Nu este chiar o nuanță neutră, dar are o versatilitate similară fiindcă nu este prea îndrăzneață. Livingul și diningul vor arăta foarte bine în această nuanță..

  11.Flora

  p

  Definită de cuvântul „meditativ”, nuanța de verde stins este sofisticată, dar deloc pretențioasă. Ar arăta deosebit într-un dormitor sau într-o cameră utilitară.

  12. Everglade Deck

  p

  Nuanțele profunde și închise, precum Everglade Deck, îți oferă șansa să te echilibrezi și relaxezi în pace. Folosește culoarea în biroul de acasă sau în baie.

  Dacă ai urmărit trendurile anuale, poți observa că 2023 va face tranziția de la culorile anului 2022. „Încă petrecem mai mult timp acasă și vom continua să căutăm inspirație aproape de casă”, explică Kim. „Inspirația din trecut, împreună cu cea din cultura locală vor continua să ne fortifice casa în anii următori”. Deși timpul ar putea schimba lucrurile în mod diferit, situațiile în care ne aflăm în prezent ne fac să căutăm în continuare atingerea naturii și confortul acasă.

  Stiluri de amenajare care se potrivesc cu nuanțele anului 2023

  Frumusețea culorii este că aproape orice nuanță poate fi integrată în orice stil de amenajare. Deși culorile anului 2023 alese de Valspar se potrivesc în majoritatea locuințelor, Kim spune că unele stiluri se potrivesc perfect cu ele. „Influența stilului Japandi contrastează liniile simple și materialele rustice acasă – elementele împletite adaugă interes paletei cromatice naturale, iar materialele organice îmblânzesc această estetică simplă”, spune ea. Fiindcă Japandi este despre echilibru, formă și funcționalitate, culorile precum Cozy White și Villa Gray ar fi ideale din punct de vedere estetic.

  Îți place să scoți în evidență cu îndrăzneală spațiul? Există o culoare și pentru maximaliști. „Un bleu deschis blând, precum Rising Tide, poate fi integrat într-un spațiu optimist ca să potențeze estetica și să aducă un aer sofisticat, dar jucăuș”, spune Kim.

  p

  Cum să integrezi culorile anului 2023 în amenajare

  Modul cum arată și cum se simte locuința ta în momentul de față va fi cel mai bun punct de pornire în alegerea unei noi culori. Să vopsești pereții este o opțiune foarte bună de a da un suflu nou camerei, dar nu e singurul mod. Poți vopsi cadrele geamurilor, plintele, dulapurile sau spațiile de depozitare permanente cu o nouă culoare.

  Cu atâtea culori la dispoziție, să alegi doar una poate fi imposibil, așa că de ce nu două? Kim este de părere că flow-ul ar trebui să fie prioritatea. „A doua culoare ar trebuie să aibă intenție, să fie folosită pentru un perete de accent, lambriuri sau tavan”, spune ea. „Un truc ușor este să găsești o nuanță mai deschisă sau mai închisă, mai aprinsă sau mai saturată a culorii de bază. Abordarea asta merge și atunci când ai un open space și vrei să oferi o destinație vizuală cu nuanțele pereților.”

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Trend alert: culorile care se vor purta anul viitor, inspirate din natură, trad...