Case

Open space amenajat modern cu influențe contemporane și accente turcoaz, într-o casă din Băneasa

    „Căsuța era gri, proaspăt ridicată de la sol, aștepta să fie personalizată”, își amintește arhitecta de interior Andreea Anghelescu de la Acromatic Homedesign, despre proiectul pe care l-a preluat în 2017. Construcția acoperă o suprafață totală de 250 metri pătrați și se află în cartierul Băneasa din București.

    Conceptul a început de la planimetria casei, pe care arhitecta a gândit-o în așa fel încât să fie ergonomică, după stilul de viață al proprietarilor. Așa a ajuns la o compartimentare de tip open space la parterul casei, care include bucătăria și o zonă de dining luminoasă, aflată în vecinătatea unei ferestre supradimensionate cu vedere către curte.

    Scara turcoaz distrage privirea de la corpurile de depozitare

    Însă până la open space, parcurgi mai înâti holul. Este încăperea care dă tonul atmosferei pe care întreaga amenajare intenționează să o insufle. Una primitoare și caldă, care creează sentimentul unui „acasă” armonios. Ideea de a colora scara în turcoaz a venit din decizia arhitectei de a distrage atenția de la spațiile de depozitare de sub aceasta. Corpurile ascunse sub trepte au fost de la început în brief-ul proprietarilor.

    Mobilier monocromatic în bucătăria open space

    Bucătăria se află în spațiu comun cu zonele de dining și de living, așa că mobilierul făcut la comandă din MDF este gândit minimalist, astfel încât să se integreze discret în peisajul complet. Proprietarii și-au dorit și o insulă, pe care arhitecta a organizat-o astfel încât să aibă funcționalități multiple. Blatul poate fi folosit ca extra spațiu de lucru, este dotată și cu lavoar, iar pe partea cealaltă înălțimea scade pentru a crea o zonă de luat micul dejun confortabilă, cu scaune la înălțime standard.

    Integrată în spațiul bucătăriei este și o cămară, pe care proprietarii și-au dorit-o mascată, astfel încât să nu iasă în evidență. Așa că arhitectei i-a venit ideea de a face ușile pe comandă, preponderent albe, dar cu o deschizătură care să aducă un twist vizual plăcut, cu efect decorativ.

    Accentele de turcoaz sunt reluate și în băi

     

    Un alt punct focal în proiectul de amenajare au fost băile, cea de la parter și cele două de la etaj, unde arhitecta a inserat accente turcoaz și bleu în cadrul mobilierului și finisajelor predominant deschise la culoare. Astfel, cromatica lor le asigură atemporalitate, în timp ce textura plăcilor ceramice folosite și detaliile mobilierului personalizat sparg monotonia.

    amenajare baie alba
    Culorile neutre și deschise asigură atemporalitatea designului în toate băile

    În întreaga amenajare, mobila făcută la comandă a fost lucrată la Fronte Group. În rest, arhitecta a selectat piese de la Kare Design, Sisso, Mobexpert sau unele comandate din Turcia. Gresia este din portofoliul Marazzi, faianța comandată din Italia și Spania, ușile sunt de la Casa Magica din Italia, iar canapeaua, patul și scaunele sunt de la Divani.

    Tips&tricks pentru o amenajare modernă de la Andreea Anghelescu

    Mesele și canapelele pot fi investiții pe viață. Este esențial să le alegem cu grijă. Confortul este definit prin moliciunea unei canapele sau fotoliu de calitate, de fermitatea unei salteele sau relaxarea conferită de un scaun.

    Fronturi din MDF 2 în 1. În golul dinspre debara din zona bucătăriei și dinspre accesul către garaj din zona de intrare, unde se ascunde o ușă cu termopan, am implementat fronturi din MDF vopsit precum restul pieselor de mobilier. Astfel, am creat senzația unei depozitări invazive și nu accesul către alt spațiu.

    Juxtapunere. Poți crea contraste potrivite alăturând două obiecte, piese de mobilier sau finisaje pentru a le scoate în evidență. În amenajare regăsim acest detaliu în zona de dining – masa și banca fiind din lemn finisat brut, cu scaune tapițate. Iar bucătăria și insula conțin finisaje satinate (MDF), rugoase (blat cu aspect rece) și lemn (aspect cald).

    Iluminatul este poate cel mai important detaliu în amenajarea spațiilor interioare. Fiecare cameră conține mai multe surse de lumină pe lângă iluminatul general, dat de lămpile de plafon. Este necesar să integrăm și iluminatul de accent, de lucru și pe cel ambiental.

    Culoarea în proiect și realitate. Există o diferență între prezentarea digitală sau pe hârtie a proiectelor, față de dimensiunile reale ale spațiului – pereți, pardoseală. Trebuie luat în considerare acest aspect.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Open space amenajat modern cu influențe contemporane și accente turcoaz, într...