Apartamente cu 2 camere

Amenajarea acestui apartament din București este pastelată ca un balon de săpun

  Roz, mov, galben, turcoaz și verde sunt culorile dominante ale acestui apartament cu două camere din București, amenajat ca un balon de săpun în mijlocul unui oraș agitat. Și reușesc cu succes să te ducă cu gândul la copilărie.

  Când arhitectul are mână liberă să facă ce vrea cu un spațiu, rezultatul poate fi unul surprinzător. Și surprinzătoare a fost și amenajarea realizată de Ada Tache pentru acest apartament de 50 metri pătrați din spatele bulevardului Unirii. Cumpărat ca investiție, cu scopul de a fi închiriat în regim hotelier, spațiul a primit un look nou unic, prin care arhitecta și-a dorit să dea senzația de „alt acasă”, unul feeric. „Cea mai mare provocare a fost aceea de a crea un spațiu agreabil pentru orice călător sau turist al Bucureștiului, care să-și găsească oaza de liniște la venirea «acasă»”, explică Ada Tache.

  Trei luni i-a acordat proiectului și un buget de 20.000 euro. Acest apartament cu două camere din București se află într-un bloc nou și a fost preluat la gri, așa că Ada a putut alege de la bun început finisajele și materialele dorite. În buget au intrat și mici recompartimentări, cum ar fi eliminarea peretelui despărțitor dintre bucătărie și living, pentru a pune în valoare lumina naturală, și remodelarea pardoselii din baie, pentru a include un duș walk-in.

  Imprimeuri, pasteluri și transparență în living

  Surpriza amenajării este paleta cromatică ce pare inspirată din baloanele de săpun. De aici i-a venit și denumirea de „Bubble House” apartamentului.  „Culorile pastel luminoase emană o atmosferă relaxantă, minimală, plină de candoare”, o descrie arhitecta. Lucru ce se observă chiar și din fotografii.

  Iar fiecare încăpere a fost gândită să vină la pachet cu surpriza ei. De exemplu, în living e suprapunerea de imprimeuri colorate – cel al tapetului și cel al tabloului de deasupra canapelei. Nuanțele imprimeurilor se regăsesc și în vopseaua de pe pereți, și în culoarea lustrei, și în celelalte accesorii. Transparențele formelor colorate te duc, din nou, cu gândul la un balon de săpun.

  Bucătăria cu fronturi verzi și antistrop marmorat e dotată cu o chiuvetă și accesorii galbene, iar în spațiul extra creat prin eliminarea peretelui a încăput și o masă de dining. Open space-ul format din living și bucătărie începe, de fapt, cu un hol cu spațiu de depozitare dotat cu o nișă roz, luminată.

  Baia roșu-corai e încăperea cea mai saturată din apartament

  Cele mai saturate culori sunt în baie, unde peretele cu oglinda este roșu-corai. Contrastează puternic cu chiuveta turcoaz care a fost și cel mai costisitor obiect – a costat 800 euro și e cumpărată de la Karim Rashid.

  Pentru un dormitor relaxant vizual, designerul a ales nuanțe mai deschise. Tapetul din zona patului e roz deschis, iar în rest predomină albul. Globurile de iluminat de pe noptiere sunt de la IKEA și se subscriu și ele tematicii de „Bubble House”.

  dormitor perete roz tapet draperii mov bubble house
  Dormitorul este spațiul perfect pentru relaxare, cu nuanțe deschise și liniștitoare

  „Îmi place să privesc acest loc ca pe o oază ascunsă în jungla centrului și mi-am dorit ca și interiorul să exprime același lucru”, spune Ada Tache. Iar cei care au călcat pragul acestui apartament cu două camere din București spun că au întâlnit o atmosferă calmă și destinsă, dar atipică.

  Tips&tricks de la Ada Tache pentru o amenajare unică

  Raportează orice spațiu la experiența umană: funcțională și senzorială. Proiectează cu entuziasm și creează spații optimiste. Un design pozitiv emană energie și libertate.

  Încearcă să oferi o experiență unică în fiecare loc al casei, prin atenția la detalii și utilizare.

  Fii original și creează noutate. Inspiră-te din nevoile și plăcerile celor care urmează să locuiască în spațiul respectiv.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Ada Tache.

  Foto: Ada Tache/Adrian Constantinescu

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Amenajarea acestui apartament din București este pastelată ca un balon de săp...