LIFE

Cele mai mici rase de câini pe care să le iei în considerare dacă îți dorești animal cât stai în apartament sau garsonieră

  Dacă-ți dorești un câine, dar stai într-o garsonieră sau într-un apartament mic, îți prezentăm cele mai mici rase de câini dintr-un top făcut de Apartament Therapy.

  E important să ții cont că, indiferent de caracteristicile de personalitate ale rasei, fiecare cățel este unic. De aceea, alege-ți companionul blănos după ce interacționezi cu el și vezi cum vă înțelegeți.

  Cele mai mici rase de câini de apartament

  1. Pomeranian

  Cele mai mici rase de câini pomperanian

  Este fabulos de pufos, iar personalitatea Pomeranianului este la fel de adorabilă cum ți-ai imaginat. Acești cățeluși nu necesită mult efort fizic și le place să se joace și în interior. Sunt drăguți, loiali și adoră să-i copleșești cu atenție.

  2. Basenji

  Basenji este una dintre cele mai bune rase de câini mici pentru cei care trăiesc în apartament dintr-un motiv major: ăștia sunt singuri căței care nu latră niciodată. Combină aceea trăsătură cu dimensiunea sa redusă și lipsa năpârlirii și îți vei da seama de ce câinii din rasa Basenji și apartamentele fac echipă perfectă.

  3. Câinele chinezesc cu creastă

  Cauți un câine care să te urmeze cât e ziua de lungă? Câinele chinezesc cu creastă e perfect. Câinii din rasa asta sunt ideali pentru persoanele care lucrează de acasă, fiindcă nu le place să fie lăsați singuri prea mult timp. De asemenea, nu necesită mult efort fizic afară, deci e perfect pentru apartamente, chiar și garsoniere.

  4. Ogarul italian (mini ogarul)

  Cele mai mici rase de câini ogarul italian

  Un câine cu energie redusă se potrivește într-o locuință de mici dimensiuni. De aceea, îți recomandăm ogarul italian, care este versiunea în miniatură a ogarului. Acești căței liniștiți și docili nu au nevoie de mult efort și nici nu au tendința să facă ture de fugă prin casă. Vecinii de sub tine vor fi încântați.

  5. Cavalier King Charles Spaniel

  Rasa asta, care a devenit mai populară recent, este extrem de prietenoasă atât cu oamenii, cât și cu alți câini. Sunt, de asemenea destul de docili și nu latră prea mult.

  6. Cele mai mici rase de câini: Pug

  Cine poate să reziste feței ridate și drăgălașe? Rasa pug reprezintă una dintre cele mai mici rase de câini cu energie scăzută. Dacă ai un somn superficial, trebuie să știi că micuțul pug are un sforăit aparte când doarme. Dar este adorabil și amuzant, deci nu lăsa lucrul ăsta să te oprească din a-ți lua un pug. Există soluții precum dopuri de urechi sau să dormiți în camere separate.

  7. Beagle

  Dacă ai ești o persoană activă și ai timp de plimbat prin parc, un câine Beagle poate fi companionul perfect pentru tine. E o rasă de câini foarte energică, adoră să latre și trebuie să-i dedici timp pentru activitate fizică și dresaj.

  8. Bichon Frise

  Micuții ăștia fac parte din familia poodle-ilor, dar sunt mult mai mici. Deși sunt energici și au nevoie de activitate fizică regulată, nu latră mult și nu lasă mult păr. Sunt foarte iubitori și le place să fie mângâiați.

  9. Yorkshire Terrier

  Cele mai mici rase de cîini yorkshire terrier

  Sunt mici, drăgălași și adoră să stea în brațe, așa că sunt companionii perfecți pentru un maraton de filme pe canapea. Ține totuși cont că rasa asta poate fi o provocare, dacă nu are parte de dresaj și socializare adecvată, fiindcă are tendința să-și manifesta frustrarea prin lătrat excesiv.

  10. Schnauzer în miniatură

  Micuțul ăsta are doi frați, Schnauzerul Standard și Schnauzerul Uriaș. Câinii din rasa asta sunt joviali, alerți și prietenoși și adoră să fie dresați de părinții lor.

  11. Cele mai mici rase de câini: Maltese

  Frumoșii ăștia cu blană lungă sunt minunați ca companioni și adoră să stea lipiți de tine. Dar ca orice alt câine, Maltese-ul are anumite nevoi pe care e musai să le bifezi: Au nevoie de mult grooming (deci vizite regulate la salon) și prosperă atunci când îi oferi foarte multă atenție.

  12. Havanese

  Câinii din rasa asta sunt temperați și versatili. Sunt la fel de încântați să petreacă ziua cu tine lenevind în pat sau să iasă la o plimbare prin oraș.

  13. Cairn Terrier

  Probabil că nu există vreo rasă de câini mici mai sofisticată în aspect ca un Cairn Terrier. Acest câine cu blană sârmoasă este inteligent și entuziasmat să fie dresat și să se antreneze cu tine, așa că e un cățel perfect pentru familie.

  14. Coton de Tulear

  cele maai mici rase de câini Coton de Tulear

  Greu de pronunțat, dar ușor de trăit cu el. Coton du Tulear este jucăuș, inteligent și iubitor, un cățel ideal pentru familie. Are nevoie de puțin mai mult grooming decât alte rase, dar se adaptează ușor la condiții și medii de trai diferite.

  15. Affenpinscher

  Unele persoane spun că se seamănă cu maimuțele, dar acești căței unici sunt distractivi, adorabili și inteligenți. Ca terrier, necesită antrenament și socializare.

  16. Terrier australian

  Acest micuț adoră să se lipească de tine și este foarte iubăreț. Este un câine inteligent, care necesită dresaj și antrenament des.

  17. Cele mai mici rase de câini: Bolognese

  Mic, alb și adorabil. Rasa bolognese are nevoie de toaletare mai des, deci vizitele regulate la salon sunt obligatorii. Lăsând asta la o parte, câinii bolognese sunt printre cei mai prietenoși și inteligenți dintre rasele mici.

  18. Boston Terrier

  Boston Terrierul este adesea confundat cu bulldogul francez. Câinii din rasa asta de terrieri sunt foarte jucăuși și adoră să alegere după mingii. Acasă, adoră să lenevească lipit de tine pe canapea. E important să te ocupi de dresajul lor, fiind o rasă energică și zvăpăiată.

  19. Brussels Griffon

  Dacă vrei un cățeluș lipicios și inteligent, asta e rasa potrivită pentru tine. Micuții griffon sunt ușor de dresat și învață rapid trucuri noi.

  20. Pembroke Welsh Corgi

  Adorabilii Corgi prosperă atunci când îi ții activi și ocupați. Este important să-i dresezi și să te joci des cu ei. Sunt genul de câinii care te urmează peste tot.

  21. Chihuahua

  Câinii chihuahua sunt foarte curajoși și devin zgomotoși dacă nu le sunt îndeplinite toate nevoile. Au nevoie de dresaj, altfel dezvoltă probleme de comportament. Dar sunt iubitori și companioni buni.

  22. Dachshund

  Dachshund, poreclit în mod amuzant de unii ca fiind câinele cârnat, este un companion inteligent și jucăuș. Poate deveni puțin agresiv, așa că dresează-l de mic.

  23. Papillon

  cele mai mici rase de cîini papillon

  Numele i se trage de la pillon (fluture în franceză) datorită urechilor sale ca niște aripi de fluture. Sunt câini inteligenți și foarte ascultători.

  24. Pechinez

  Pechinezul este foarte iubăreț și amuzant. Nu e foarte gălăgios și-i place să socializeze, atât cu alte persoane, cât și cu alți câinii în parc. Este genul de câine mic care preferă plimbările pe distanțe mici.

  25. Shih Tzu

  Dacă locuiești într-o garsonieră mică, Shih Tzu este companionul ideal. Este de-a dreptul minuscul, prietenos cu alți câini și nu face multă gălăgie.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cele mai mici rase de câini pe care să le iei în considerare dacă îți dore...