DESIGN INTERIOR

Inspirație pentru casă: 15 bucătării moderne și practice din tururile Lovedeco

  Laboratorul unde bolborosesc sosurile de ciocolată, refugiul pentru cei care experimentează culinar și unde capătă gust. Orice definiție i-ai da, bucătăria este adesea unul dintre cele mai importante spații ale casei, așa că merită o amenajare pe măsură. Dacă și tu ești în căutarea unei amenajări care să te inspire, ți-am pregătit 15 exemple de bucătării moderne de care ne-am îndrăgostit.

  Mobilă cu schepsis, combinații cromatice surprinzătoare și compartimentări inedite în spații mici, găsești de toate în următoarele amenajări de bucătărie. 

  1. Contrast puternic într-un open space

  frigiderul portocaliu Smeg
  Frigiderul Smeg este protagonistul acestei bucătarii pline de culoare

  Într-un imobil premiat la Anuala de Arhitectură se află și apartamentul Alexandrei C, o studentă a cărei amenajare s-a învârtit în jurul frigiderului Smeg. Designerul de interior Magdalena Ancu i-a amenajat o bucătărie cu accente mid-century, în care fronturile frezate cu textură mată și o nuanță temperată de gri-albastru contrastează perfect cu frigiderul de un portocaliu lucios, protagonistul încăperii open-space.

  2. Spațiu vesel în care proprietarii gătesc și pisicile lenevesc

  Kuxa Studio
  Cu un spaţiu de depozitare amplu şi un joc de forme şi culori dinamic, bucătăria Kuxa Studio camuflează toate obstacolele spaţiului

  Bloggerul Alleka Vladareanu și-a comandat mobila de bucătărie de la Kuxa Studio și chiar dacă a fost cel mai scump element al casei, nu regretă alegerea. Mobilierul este perfect pentru o bucătărie atipică cu grinzi pe doi dintre pereți, două uși pe ceilalți doi pereți și niciun perete disponibil pentru o hotă. “Avem destule spații de depozitare, filtru de apă, blat de lucru suficient, cuptor, plită electrică cu hotă integrată și mașină de spălat vase”, spune ea despre bucătăria cu accente galbene și faianță patchwork. Spațiul open space permite bucătăriei să fie și un loc de socializare, cel puțin pentru cele două pisici, Ginger și Pepper.

  3. O culoare de mobilier atipică

  Joc de culori
  Piesele recondiţionate pot fi reintegrate într-o amenajare modernă

  Pe lista de bucătării moderne se numără și acest spațiu al Ilincăi Nanoveanu în care dulapurile pastel se îmbină cu fronturi din lemn roșcat. Împreună cu faianța salvată dintr-o altă amenajare, fac o combinație îndrăzneață, îndeajuns de modernă pentru a putea fi integrată într-un apartament contemporan. Dacă îți surâde ideea de a îmbina elemente vechi cu unele noi, nu ezita să adaugi în amenajare obiecte restaurate.

  4. Bucătărie spațioasă, cu insulă 

  bucătărie modernă
  Simplitatea este cea mai bună strategie pentru o bucătărie modernă

  Pe lista de bucătării moderne se încadrează și cea a Ioanei, unde elementele industriale se integrează subtil în peisajul scandinav. Mobilierul alb cu înălțime până în tavan, fragmentat doar de câteva electrocasnice cu fațade din aluminiu, se îmbină perfect cu elementele din lemn, ce încălzesc atmosfera. Scaunele slim și sistemul de iluminat completează stilul modern, într-o amenajare semnată de arhitectul Petru Darida de la Outbox Studio.

  5. Mobilier ultra-modern

  lemn peste tot
  Această bucătărie în stil scandinav are o atmosferă caldă datorită lemnului

  Tot în direcţia scandinavă a mers şi cuplul de arhitecţi Mădălina şi Tiberiu Bucur pentru propria lor casă. Cu o insulă complet albă, ce reflectă lumina ce ce revarsă din abundenţă în bucătărie, spaţiul pare rupt dintr-un film. Dulapul din lemn nuanţa natur acoperă peretele ca un tapet.

  6. Perete placat cu lemn sau dulap de bucătărie?

  Bucătăria open space cu accente industriale
  Insula aduce dinamică într-un spaţiu dominat de linii drepte

  În cazul amenajării create de Atelier UnuPlusUnu, dulapul aproape compact pare să îmbrace peretele într-o placă de lemn, ceea ce creează un efect plăcut și aduce mult spațiu de depozitare. Insula cu aspect de lemn completează și umple spațiul prin formele rotunjite. Scaunele în stil industrial vin ca element contrastant și modern.

  7. Un joc de dulapuri închise și spații deschise

  spaţii deschise în mobilierul cu dulapuri închise
  Pentru un aspect modern, integrează şi spaţii deschise în mobilierul cu dulapuri închise

  Dacă ești în căutarea unor bucătării moderne, ia în calcul și un joc între dulapuri închise și spații deschise, delimitate cromatic. În acest exemplu creat de Miso Arhitects, piesa galbenă sparge monotonia dulapului alb minimalist și aduce un aer contemporan.

  8. Faianță în stil azulejos

  Faianţa în stil azulejos
  Faianţa în stil azulejos scoate din anonimat orice bucătărie

  Pata de culoare din bucătăria Anamariei Căpățineanu este dată de faianța de tip azulejos, ceramică iberică cu motive maure, pe care a cumpărat-o dintr-un magazin de pe Valea Cascadelor, din București. Împreună cu ușa din lemn pe șină dau impresia unei bucătării cozy dintr-o pensiune amenajată rustic. Hota piramidală și dulapurile superioare cu vitrină completează acest look.

  9. Stil farmhouse

  bucătăria Dianei Dragne
  Cu câteva decoraţiuni, o bucătărie alb-negru prinde personalitate

  Bucătăria designerului Diana Dragne, realizată din lemn masiv cu dulapuri cumpărate de la Ikea, are un aspect farmhouse. Pe fundalul faianței Subway chituită cu rosturi negre, mobilierul simplu, cu câteva piese cu vitrină, arată modern și primitor, mai ales că este accesorizat cu flori din grădina de alături și cu decorațiuni retro.

  10. Atmosferă mediterananeană

  bucătărie turcoaz
  O bucătărie turcoaz ca o vacanţă în Grecia

  Natalia Berezovskaia și soțul ei, Octav, au pus bazele Creativ Interior și desfășoară multe proiecte de design interior printre care și amenajarea propriei case. Aici, Natalia a ales pentru bucătărie o atmosfera mediteraneană, creată de contrastul dintre mobilierul minimalist alb și contrablatul din faianță verde-turcoaz, cumpărat de la Bestile cu 30 euro/ metrul pătrat.

  11. Mobilier cu multe sertare și alte spații ascunse de depozitare

  mânere aurii
  Eleganţa se remarcă în detalii: fronturi frezate, mânere aurii, vitrine cu plasă

  Sorin Stratulat și-a dorit o bucătărie în gri și negru, cu linii drepte, simple, accesorizate minimal cu mânere metalice. Insula așezată central folosește ca spațiu de dining, dar și ca loc pentru prepararea mâncării. În contrast cu mobilierul gri, blatul de lemn al acesteia aduce un accent mai cald.

  12. Dulap de nuanța antracitului într-un spațiu restrâns

  Bucătăria cu aer masculin nu dă senzaţia unui spaţiu mai mic, chiar dacă are culoare închisă

  Chiar dacă montarea unui mobilier de culoare închisă într-o bucătărie de dimensiuni reduse e un pariu riscant, arhitecții de la Diez Office au creat o amenajare în nuanțe de gri antracit într-o bucătărie îngustă și au obținut un rezultat spectaculos. Combinația de fronturi gri închis, completate de un blat și un contrablat similare ca nuanță a fost temperată un dulap din lemn cu spații deschise de depozitare. În plus, lipsa unui dulap superior de culoare închisă a asigurat luminozitatea amenajării.

  13. Mobilier negru, dar lucios

  atmosferă de bar
  Bucătăria îngustă a devenit spaţiu cu atmosferă de bar

  O a treia dovadă a faptului că merită să alegi negru pentru bucătărie este amenajarea arhitectului Cristina Micu, care a ales această culoare pentru a sparge impresia de alungire a unei bucătării stil vagon. Minimalistă și lucioasă, mobila pare chiar “prietenoasă” în combinație cu peretele alb din față și cu elementele din lemn, ce încălzesc atmosfera. În plus, scaunele galbene de bar, cumpărate de la The Home, adaugă un accent modern, ca și cum ai mânca în fiecare seară în oraș.

  14. Bucătărie cu dormitor suspendat

  spaţiu limitat
  Când spaţiul este limitat, gândeşte-te la moduri inovatoare de a-i reda funcţionalitatea

  N-ai cum să vorbești de bucătării moderne fără să dai exemplu și de una multifuncțională. Iar acest studio din Brașov a dus conceptul la următorul nivel: deasupra bucătăriei de dimensiuni reduse a adăugat un pat suspendat. Spațiul face parte dintr-un Airbnb amenajat de echipa Beelive cu tematică pop-art.

  15. Forme rotunjite într-un apartament inedit

  dinamică inedită
  Liniile drepte şi formele rotunjite precum ale mesei Tulip sau ale dualpului superior creează o dinamică inedită

  Kanso Design a amenajat o bucătărie inedită într-un apartament de 80 metri pătrați, cu banchetă încastrată direct în mobilier pentru a salva spațiu. Toți cei trei pereți funcționali ai bucătăriei sunt îmbrăcați în mobilier și electrocasnice incorporabile, ca mijlocul încăperii să rămână liber pentru o masă și mișcare. 

  E greu să alegi între aceste bucătării moderne, dar poți prelua de la fiecare o idee pentru a caută apoi cel mai echilibrat mod de a o introduce în amenajarea ta. Succes!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Inspirație pentru casă: 15 bucătării moderne și practice din tururile Loved...