Apartamente

VIDEO Acasă la Sorin Stratulat: amenajare cu design de hotel de lux și cadă în dormitor

  Nume: Sorin Stratulat, hairstylist și cofondator Beauty District
  Oraș: Voluntari
  Tip de locuință: apartament cu două camere
  Suprafață: aproximativ 80 metri pătrați
  Stă aici: din 2008

  Lumina și priveliștea către un lac mărginit de plopi l-au fascinat pe Sorin Stratulat la apartamentul din Voluntari în care locuiește. L-a cumpărat „într-un moment de mare inspirație”, spune el, iar doisprezece ani mai târziu încă e mulțumit de alegerea făcută. Amenajarea propriu-zisă a venit abia mai târziu, cam acum trei ani, când a avut bugetul necesar să facă toate modificările pe care și le-a dorit.

  Brief-ul pe care l-a făcut pentru echipa de arhitectură 2Deco a fost simplu și destul de concret: „vreau să locuiesc într-o cameră de hotel de lux”. Mai precis, s-a ghidat după lanțul hotelier Shangri La, pentru că l-a atras armonia din fiecare cameră. Pe lângă asta, și-a dorit foarte mult să fie integrată culoarea gri în amenajare și să lipsească cu desăvârșire contrastele. „Îmi place ca totul să fie liniar în spațiul în care locuiesc, este foarte liniștitor pentru mine acest efect”, povestește Sorin.

  acasa sorin stratulat living
  Living-ul lui Sorin Stratulat este lipsit de contraste puternice de culoare

  Un ambient relaxant, reconfortant și intim a fost cel mai important aspect în amenajare. Știa de la început că își dorește ca spațiul în care locuiește să fie unul în care atunci când închide ușa să se poate detașa complet de lumea exterioară. Tocmai de asta, pe lângă cromatica uniformă, sunt câteva detalii la care ține foarte mult și care schimbă complet atmosfera în casă.

  În primul rând, mirosul. Atunci când nu inundă toată casa cu aroma bunătăților pe care le gătește (și din care echipa Lovedeco s-a înfruptat), folosește un difuzor pentru uleiuri esențiale. Iar în diferite colțuri ale casei are mereu câteva vaze cu flori proaspete de sezon, pe care le înlocuiește imediat când se ofilesc. Asta datorită abonamentului pe care îl are la Purple Flowers, un serviciu care îi livrează acasă florile preferate, săptămânal. Apoi, întotdeauna pe fundal se aude muzică de pian, motiv pentru care sora lui îi spune mereu că se simte ca la spa la el acasă.

  cada in dormitor
  Cada din dormitor este cel mai mare răsfăț pentru el

  De fapt, conceptul de spa a dictat și amenajarea dormitorului, unde a instalat cada de baie. A trebuit să ducă muncă de convingere cu toată lumea pentru a-și îndeplini dorința, însă a meritat. Cada a devenit răsfățul cel mai mare, spune el, unde face băi calde cu aromaterapie, se relaxează, apoi se înfășoară în halat și se aruncă direct în pat. „Este ritualul ideal”, adaugă el. Și tot în dormitor a adus și un purificator de aer, care face toată atmosfera cu atât mai relaxantă.

  dormitorul lui Sorin Stratulat
  Patul este desenat chiar de el

  Ca să ajungă la un rezultat care să îl mulțumească pe deplin, comunicarea cu arhitectele a durat aproximativ șase luni, povestește el. Timp în care le-a familiarizat cu toate lucrurile lui preferate, de la cărți, muzică și parfumuri, la locurile din lume care i-au rămas întipărite în memorie. Amenajarea propriu-zisă a durat aproximativ trei luni, iar costul total a fost de 50.000 de euro, și deși a depășit bugetul pe care și l-a propus inițial Sorin, echipa a fost nevoită să refacă inclusiv sistemul electric.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Apartamentul meu e amenajat într-un stil Nouveau French și cu câteva influențe mai industriale.

  Elementul preferat: Patul, pentru că-mi place să dorm, chiar dacă mă trezesc de dimineață dar mai mult decât atât, este făcut de un prieten de-ai mei din fier forjat, pe un model desenat de mine, așa că l-am luat cu mine moștenire din vechiul meu apartament și o să-l iau și în următorul.

  Cea mai mare provocare: A fost amenajarea băilor, nu știu cum se face, că nu am elucidat problema, tocmai din cauza faptului că am renovat un apartament, nu l-am construit de la zero, a fost dușul walk-in, pentru că eu nu am vrut cadă de duș sau să înalț dușul, am vrut pur și simplu să fie la același nivel cu podeaua.

  Ultimul lucru făcut pentru casă: Niște pietre de râu pe care le-am pictat. Am văzut eu la un moment dat că este foarte zen să pictezi pietre de râu și m-am apucat să pictez pietre de râu.

  Cel mai bun lucru vara: Cel mai mult mă bucur de terăsuca pe care o am în față, care dă într-un lac, în niște plopi care înverzesc foarte frumos, și aud broscuțele care au treabă în special dimineața și seara.

  Dacă ai putea prin magie să schimbi ceva la casa ta, ce ai schimba: Aș adăuga o cameră, simt nevoia de un birou, combinat cu o zonă de făcut yoga.

  Ce înseamnă acasă pentru tine: Un spațiu intim, înseamnă un spațiu dedicat ție și nevoilor tale și înseamnă un spațiu pe care îl apreciezi, pentru că mi se pare că de foarte multe ori uităm să apreciem lucrurile și spațiile în care locuim.

  Dacă ți-ai descrie casa în cinci cuvinte, acelea ar fi: Liniștită, luminoasă, aerisită, frumos mirositoare și echilibrată.

  Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Cred că indiferent dacă decizi să îți renovezi casa singur sau dacă decizi să lucrezi cu o echipă de designeri, ai nevoie de un proiect foarte bine făcut și singurul sfat pe care îl pot da din acest punct de vedere este să aloci foarte mult timp acestui proiect. Nu face lucrurile în pripă și nici pentru că ”trebuie”, alocă-ți, dacă ai nevoie chiar și de un an să stai să te gândești ce este important pentru tine, fă lucrul acesta.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  VIDEO Acasă la Sorin Stratulat: amenajare cu design de hotel de lux și cadă �...