
Acest apartament din Cluj-Napoca îmbină perfect texturile, culorile și proporțiile
Ca să creezi un spațiu de care să te îndrăgosti la prima vedere, trebuie să alegi câteva elemente principale cu care să știi cum să te joci și în ce proporție să le îmbini, iar celelalte vin de la sine în completarea lor.
Mihai și Anamaria au cumpărat un apartament de 56 metri pătrați din centrul Clujului, cu scopul de a-l da în chirie. Au vrut să se asigure că locuința este „wow”, iar pentru asta au apelat la Lucreția și Călin Santa de la Atelier UnuPlusUnu.
Planul de atac a fost simplu – un loc care iese în evidență, despre care să zici ”da, vreau să stau aici!” îmediat cum îl vezi. Fiind un apartament destinat pentru închiriere, Lucreția și Călin au primit mână liberă în privința proiectului de amenajare.
Apartamentul are două camere – un living cu bucătărie deschisă și un dormitor separat. Interiorul a fost preluat la „gri”, ca o pânză curată pe care poți lucra fără impedimente. Proiectul a fost gata în patru luni și jumătate, au fost modificate instalațiile din casă, iar bugetul a ajuns la 33 000 de euro.
Proporții și materiale îmbinate armonios
Spațiul de zi are multe elemente unice care dau locului o armonie aparte și este e conectat la tehnologii avansate.
Un astfel de exemplu este pardoseala LVT (Luxury Vinyl Tiles) integrată cu succes în spațiul de zi. „Ideea inițială a fost să avem pardoseală de microciment, însă din cauza unor probleme cu șapa a trebuit să recurgem la pardoseala de LVT. Fiind prima dată când am folosit-o în spații rezidențiale, am fost destul de sceptici, însă s-a dovedit un experiment reușit,” spun cei de la Atelier UnuPlusUnu.

În zona de zi, încă vizibilă de la intrare, amenajarea a pornit de la câteva gesturi simple, din „creion”, care au definit detalierea proiectului: pardoseala, nucleul vopsit verde, care leagă spațiul de zi de celelalte zone din apartament, și peretele de lemn cu mobilier din bucătărie.

„Am lucrat cu aceste proporții și le-am făcut să se îmbine armonios – să nu concureze una cu alta. Pardoseala a fost elementul care era ieșit din comun din start, efect pe care ne-am bazat. Lemnul, care a fost un furnir natural de stejar, a adus căldura necesară unui spațiu rezidențial, iar culoarea a adus contrast și viață. Ca și capăt de perspectivă am folosit corpul de iluminat cu insula custom-made sub el, ce oferă un focus-point interesant și central,” mai spune Călin de la Atelier UnuPlusUnu.

Dormitorul a fost gândit foarte simplu – un spațiu în care există doar câteva elemente, asociate armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Dormitor armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Dormitor armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Dormitor armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Dormitor armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Dormitor armonios din punct de vedere al proporțiilor, al texturilor și al cromaticii.
Piese cheie: corpul de iluminat din bucătărie, canapeaua din living și două uși speciale
Obiectul cheie al casei este corpul de iluminat Palma 3734 de la Vibia, pe care-l vezi încă de la intrarea în locuință și care rămâne în raza ta oriunde ai sta în spațiul de zi.

Canapeaua este de la Divanissimi. Este făcută la comandă, într-o culoare care scoate în evidență colțul de șezut din combinația de alb/gri/lemn a spațiului și dă un plus de viață întregului interior.

Ușa de la baie are tocul ascuns, iar acest lucru a contribuit la crearea nucleului verde din apartament, care leagă zona de zi de cea de noapte. Cealaltă ușă specială, realizată din sticlă fumurie, este glisantă și separă foarte discret holul de zona de dressing și dormitor.

Accesoriile sunt de la mai mulți producători, luate prin NordaShop.
Tips&tricks de la Atelier UnuPlusUnu:
- Găsește-ți unul sau două elemente/puncte puternice în amenajarea ta și fă-le pe acelea să iasă în evidență. Tot ce este pe lângă să fie complementar și să le ajute (one-two punch).
- Folosește-te de spațiul negativ (gol) și lasă obiectele să respire.
- Folosește gesturi mari și proporții echilibrate de volume, de cromatică și de texturi.
- Keep it simple.
- Drink good quality wine.
Foto: Simion Sebastian
Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de echipa Atelier Unuplusunu. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!
-
Before&After
Before&after: amenajarea a 20 metri pătrați a fost suficientă pentru reîmprospătarea unui întreg apartament
-
Apartamente
Cum a transformat o profesoară de pictură din Piatra Neamț apartamentul primit de la bunica
-
Before&After
Un apartament din Timișoara, nelocuit de peste un deceniu, s-a transformat într-o locuință modernă, în stil parizian
-
Sponsored
Cum să îți pregătești casa pentru toamnă cu rulourile din colecția VELUX Nature
Ești gata să întâmpini zilele răcoroase și ploioase de toamnă?
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cu ce poți să cureți termopanul îngălbenit, dar și ce să nu faci vreodată
Ai deja toate ingredientele acasă.
-
Case
Și-au construit casă lângă Craiova și au mobilat-o cu piese second-hand din târguri de vechituri și de pe OLX
Masa din bucătărie ne provoacă un pic de invidie ❤️
[…] UnuPlusUnu au făcut designul de interior pentru un apartament absolut minunat din Cluj-Napoca. Proiectul este public într-un material lovedeco.ro, din care poți afla cum a fost gândit, ce elemente au contat cel mai mult și ce sfaturi oferă […]