LIFE

8 lucruri până-n 50 de lei de cumpărat pentru casă nouă

  Când te muți în casă nouă te încearcă tot felul de emoții, de la bucuria noului început până la stresul cu care vine la pachet despachetarea lucrurilor și achiziționarea celor de care vei avea nevoie. Dacă te muți cu chirie, știi că în prima lună bugetul tău nu arată grozav și trebuie să te descurci cu ce ți-a mai rămas după plătirea garanției și a chiriei.

  Doar fiindcă ai un buget limitat nu înseamnă că trebuie să renunți la cumpărăturile pentru casă nouă, ci mai degrabă să cauți alternative mai ieftine sau să le cumperi treptat. Ca să-ți venim în ajutor, am făcut o listă cu opt lucruri pe care să le cumperi când te muți, până-n 50 de lei. Vei găsi obiecte practice și decorative, ca să te simți cât mai confortabil în noua ta casă.

  1. Set de unelte pentru casă

  casă nouă trusă unelte
  (Set unelte 36 de piese Sparta, eMag, 31,08 lei)

  Dacă nu ai deja o trusă cu unelte, atunci acum este momentul oportun să-ți iei una. Chiar dacă bugetul tău este limitat, poți găsi variante care să se încadreze în el. Important este ca trusa să aibă în ea cel puțin o șurubelniță cu mai multe capete, o cheie și imbusuri. Când vei aranja lucrurile în casa nouă, sunt șanse mari să descoperi mici probleme, precum un șurub care trebuie strâns. Un set de unelte te va ajuta să le rezolvi fără să trebuiască să chemi un prieten să te ajute sau un profesionist.

  2. Soluții de depozitare

  (Cutie bej cu buline, Ikea, 14,90 lei)

  Dacă nu e prima oară când te muți, probabil că știi foarte bine momentul acela când aranjezi lucrurile, dar parcă nu știi unde să le pui, și nici să le expui prin casă nu vrei. Pentru asta vei avea nevoie de câteva spații de depozitare, de tipul coșurilor sau cutiilor. Chiar și două sau trei vor face o diferență majoră în organizarea locuinței, și nici nu trebuie să-ți faci gaură în portofel. Alege cutii drăguțe, ca cea cu buline de la IKEA, care vor arăta și bine în decorul casei.

  3. Cuie pentru oglinzi și tablouri

  casă nouă cuie
  (Set 10 cuie, Leroy Merlin, 9,95 lei)

  Unele dintre primele lucruri pe care le pui într-o casă nouă sunt fotografiile și picturile pe pereți. Îți ia câteva secunde să le agăți și instant noua locuință a devenit un acasă cozy cu care ești obișnuită. Ia-ți un set de cuie mici și subțiri pe care să le ai la îndemână pentru decorarea pereților cu tablouri sau/și oglinzi. Dacă stai cu chirie, întreabă înainte proprietarul ce modificări îți permite să faci în apartament.

  4. Lumânări parfumate

  (Lumânare parfumată cu capac, H&M Home, 19,99 lei)

  Un alt lucru care face o locuință să se simtă ca acasă este mirosul. Dacă nu ai deja o aromă cu care îți personalizezi casa, atunci câteva lumânări parfumate te vor ajuta să te bucuri de un aer fresh. Parfumarea subtilă a casei este cu atât mai necesară dacă locuința a fost recent renovată sau construită și încă mai are acel miros de la materialele de construcții. Poți înlocui lumânările parfumate și cu potpourri (flori uscate parfumate), bețișoare parfumate și uleiuri esențiale pentru lampa de aromaterapie.

  5. Decor de sezon

  (Iarbă decorativă verde-crem, 2 bucăți, Leaf Shop, 17 lei/setul)

  Un obicei cu care m-am ales după ani de stat în chirie a fost să-mi achiziționez la fiecare mutare un obiect decorativ nou, al cărui scop să fie numai amintirea sentimentului de bucurie pe care îl oferă noile începuturi. Dar, dincolo de aspectul ăsta emoțional, să cumperi ceva decorativ de sezon când te muți este și util.

  Gândește-te la perioada sărbătorilor, în care trebuie să ai la îndemână cutia cu decorațiuni. După mutare, dacă nu ești o persoană foarte organizată, probabil că vei pierde nervi și timp căutând decorațiunile. Include pe lista de cumpărături de casă nouă și decorațiuni de sezon, iar dacă te muți în perioada asta, plantele artificiale sunt opțiuni bune. Da, sunt din nou la modă.

  6. Set accesorii baie

  casă nouă set accesorii baie
  (Set accesorii de baie 3 piese, Vivre, 39,99 lei)

  Cum oferi rapid unei băi noi un look fresh și personalizat? Un set de accesorii pentru baie va face o diferență de decor majoră. Poți alege un set care să se potrivească cromatic cu restul lucrurilor din baie și care să te scape de aspectul inestetic al recipientelor în care se vând cosmeticele. Dacă vrei să devii mai eco în noua casă, poți să iei săpun lichid de la magazinul Zero Waste, unde vei găsi sortimente vărsate bio, gata de luat acasă în recipientele tale.

  7. Ghivece

  casă nouă ghiveci
  (Ghiveci suspendat Skurar, Ikea, 19,90 lei)

  Te-a prins și pe tine trendul botanic și ai decis să-ți faci o mini junglă (sau una mai mare) în noua casă? Dacă răspunsul este da, atunci un ghiveci de casă nouă va fi o achiziție bună și utilă care te va ajuta să-ți decorezi casa cu plante, cât mai multe :). Dacă iei ghiveciul suspendat de la IKEA, îți mai rămân bani și pentru o mini iederă de la Trias, în cazul în care nu ai deja o plantă curgătoare. Dacă ai pisică și-i place să mai ronțăie din când în când plantele, asigură-te că iei specii care nu sunt toxice pentru mica felină.

  8. Set prosoape de bucătărie

  (Set 6 prosoape de bucătărie, Vivre, 33,99 lei)

  Un alt lucru pe care îl poți achiziționa la un preț modic când te muți în casă nouă este un set de prosoape de bucătărie. Vor avea și scop decorativ, și le poți alege în culorile care să se potrivească cu amenajarea bucătăriei. În plus, vor fi binevenite atunci când vei face petrecere de casă nouă.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  8 lucruri până-n 50 de lei de cumpărat pentru casă nouă