LIFE

9 plante care nu sunt toxice pentru pisici și pe care le găsești oriunde

  Să ai plante și pisici cere un pic de atenție: prima grijă e cum le așezi încât să nu ajungă la ele cu ghearele, dar la fel de important e și să nu mănânce plante toxice pentru psici. Am căutat plante inofensive pe care le găsești ușor, în florării sau aproape orice hipermarket, ca să îți facem viața mai ușoară.

  Să știi ce plante sunt toxice pentru pisici și ce plante sunt safe te va ajuta să previi potențialele probleme care pot apărea când micuța roade frunzele și tulpinile acestora. Data viitoare când te duci la florărie, alege dintre cele nouă plante de mai jos, conform celor de la The Spruce Pets.

  1. Orhideea

  Orhideea crește în înălțime, deci n-o pune pe un raft aproape de tavan

  Orhideele sunt flori de apartament minunate, disponibile în mai multe culori vibrante și specii ușor de găsit, nu doar la florării, dar și în lanțurile de hipermarketuri. Sunt înalte și delicate, dar nu sunt toxice pentru pisici. Nu necesită multă apă și nu trebuie ținute în lumină directă. Preferă totuși puțină umiditate și un mediu cald, deci un umidificator o va ajuta să prospere. Orhideele nu au nevoie de un spațiu mare pe lat, dar ține cont de faptul că ele cresc în înălțime. Nu le pune pe un raft prea aproape de tavan, ca să aibă loc să se dezvolte și să crească.

  2. Violetele africane

  Pune ghiveciul cu violete în soare direct, fiindcă iubește lumina puternică

  O plantă de interior clasică, cu flori mici și delicate, violeta africană se găsește adesea la florării și în magazine în ghivece micuțe. Sunt cunoscute în special pentru florile sale violete, dar există și alte culori. Unele varietăți de violete africane pot avea frunze cu texturi și forme diferite și sunt adesea confundate cu Gloxinia. Violetele africane se simt cel mai bine în lumină directă, într-o locuință caldă și cu umiditate. Nu ocupă mult spațiu, sunt ieftine și nu sunt toxice pentru pisici.

  3. Planta păianjen

  planta păianjăn sigură pentru pisici
  Ușor de îubit, greu de ucis

  Plantele păianjăn sunt populare pentru aspectul jucăuș al frunzelor care atârnă. Pot fi atârnate de tavan sau puse pe un raft ca să poată „curge” după bunul plac. Aceste plante sunt foarte ușor de îngrijit, fiindcă nu necesită multă lumină sau o anumită temperatură. Chiar dacă pisica ta va fi atrasă de frunzele păianjenilor, nu trebuie să-ți faci griji, fiindcă nu sunt plante toxice pentru pisici.

  4. Feriga Boston

  Frunzele ferigăi care atârnă o vor tenta pe pisicuță, dar nu sunt toxice

  O altă plantă clasică care se găsește cu ușurință de vânzare, feriga Boston este cunoscută pentru foliajul stufos cu care poate umple spațiul gol de la fereastră. Pisicile s-ar putea să atace frunzele care atârnă, dar ele nu sunt plante toxice pentru pisici. Această ferigă preferă umiditatea și lumina intensă, dar indirectă. Rezistă chiar și la temperaturile mai scăzute din casă pe timpul iernii. Replantarea ei primăvara este recomandată ca să o ajuți la dezvoltare, chiar dacă încă nu a crescut mai mare decât ghiveciul actual. Atunci când îi schimbi ghiveciul poți să o divizezi în mai multe plante ca să-ți faci o colecție mai mare de care să te bucuri și tu și pisica ta.

  5. Hypoestes (Planta Polka Dot)

  Planta polka dot sigură pentru pisici
  Coloritul jucăuș al plantei polka dot va anima colțul cu plante

  Hypoestes phyllostachya este denumirea științifică pentru planta cunoscută și sub numele de polka dot. Frunzele colorate, cu modele care arată precum pistruii sau bulinele, o fac alegerea perfectă pentru cei care vor să adauge un plus de culoare printre ghivecele cu plante verzi. Planta polka dot nu este toxică pentru pisici în cantități mici, dar dacă mănâncă prea mult, este posibil să apară vomă și/sau diaree. Plantelor polka dot le place lumina intensă, altfel nu-și vor dezvolta modelul de pe frunze. Dacă plantei tale îi cresc doar frunze verzi, atunci e un semn că are nevoie de mai multă lumină.

  6. Bromelia

  Originala din pădurile tropicale, Bromelia se adaptează ușor la diverse temperaturi

  Bromelia se găsește în mai multe culori și forme și a devenit din ce în ce mai prezentă în casele oamenilor. Bromeliile preferă condițiile de trai similare cu ale orhideelor, deci aceste două specii sunt adesea găsite împreună în colecțiile iubitorilor de plante. Au nevoie de lumină indirectă și un sol cu drenaj rapid ca să prospere. Se adaptează cu ușurință la diverse temperaturi, fiindcă ele se găsesc natural în pădurile tropicale. Și, evident, nu sunt plante toxice pentru pisici.

  7. Haworthia

  plante non toxice pisici
  Având dimensiuni reduse, Haworthia este ideală într-un apartament mic

  Suculentele sunt plante foarte populare în apartamente, datorită varietății de forme, texturi și faptul că se îngrijesc foarte ușor. Haworthia mai este cunoscută și sub numele de cactusul zebră, dar nu are deloc spini. Această specie de suculent este o alegere potrivită într-o casă cu pisici, mai ales dacă ai un apartament mic. Există mai multe dimensiuni pentru această plantă, dar unele dintre ele sunt atât de mici încât se vor mulțumi și într-o ceșcuță. Îi place lumina intensă indirectă, iar ca majoritatea cactușilor nu are nevoie de prea multă apă, mai ales în lunile de iarnă.

  8. Gloxinia

  plante toxice pisici
  Gloxinia este confundată adesea cu violeta africană

  Confundată adesea cu violetele africane, Gloxinia este parte din acele plante care nu sunt toxice pentru pisici. Florile seamănă mai mult cu niște clopote, spre deosebire de cele ale violetei africane, dar frunzele lor sunt foarte similare. Gloxinia se simte cel mai bine în lumină indirectă, dar intensă și are nevoie constant de un sol umed și o temperatură în jurul celei de 21 de grade Celsius.

  9. Palmierul Areca

  plante non toxice pisici
  Palmierul Areca nu este foarte ușor de îngrijit, dar arată grozav în apartamente

  Dacă ești în căutarea unor plante mari care nu sunt toxice pentru pisici, atunci palmierul Areca este alegerea potrivită pentru tine. Acești copăcei au nevoie de lumină intensă indirectă, de sol umed și mulți nutrienți. Nu este foarte ușor de îngrijit, mai ales pentru începători, dar este minunat pentru crearea unui spațiu verde mai mare care să fie sigur și pentru feline.

  Informează-te cu atenție despre plantele pe care ai de gând să le aduci acasă. Câteva exemple de plante toxice pentru pisici includ crinii, azaleele, mușcatele, kalanchoe, narcisele, daliile, aloe, ficusul și multe altele. Dacă pisica a mâncat o plantă despre care nu știi că ar fi toxică, contactează de urgență un cabinet veterinar.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  9 plante care nu sunt toxice pentru pisici și pe care le găsești oriunde