Apartamente

VIDEO Viața în chirie pare foarte cool în acest apartament eclectic din Dorobanți

  Nume: Alina Tanasă, digital influencer & stilist
  Oraș: București, Calea Dorobanți
  Tip de locuință: apartament cu 3 camere
  Suprafață: 80 de metri pătrați
  Stă aici: din iulie 2019, chiriașă
  Împarte casa cu: George, soțul ei

  După ce au aflat că așteaptă un copil, Alina și soțul ei s-au mutat dintr-un apartament cu două camere într-unul cu trei camere, ca să aibă mai mult spațiu. În mai puțin de o lună, Fabmuse Alina a amenajat un cămin cozy și eclectic, un bun exemplu că poți crea un spațiu plin de personalitate, chiar și atunci când stai în chirie.

  Acasă la Alina Tanasă, stilist, digital influencer și parte din proiectul Fabulous Muses, e fix cum te-ai aștepta să fie. Un loc fabulos, cu pereții îmbrăcați în tablouri, postere, ilustrații și fotografii cu Alina și Diana Enciu, partenera ei de blog și de business.

  Viața în chirie - Lovedeco Dorobanți
  O fotografie înrămată cu Alina Tanasă & Diana Enciu, dintr-o ședință foto pentru Fabulous Muses.

  Alina Tanasă: Viața în chirie este foarte cool

  Ea și soțul ei au găsit locul ăsta într-o săptămână de căutări – a fost al treilea apartament pe care l-au vizionat -, iar la puțin timp după ce au semnat contractul de închiriere s-au și mutat. Au apelat la o firmă de specialitate pentru văruirea pereților și la încă una care i-a ajutat cu transportul.

  Alina își amintește că după ce a terminat de strâns și de împachetat toate lucrurile din fosta casa, a decis să renunțe la jumătate dintre ele.

  ”Așa multe cutii au fost, nu știu cum am putut să strâng atâta. Oamenii care au venit să ne ajute să cărăm erau șocați, <<adică doar voi doi ați avut toate astea în două camere?>> Zic da, sunt foarte bună la strâns lucruri. Ce-i fain e că după ce am am dat o mare parte din ce-am adunat de-a lungul anilor, am realizat că nu le simt deloc lipsa’’, povestește Alina.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Alina Tanasa (@fabmusealina) on

  Unul din motivele pentru care Alina și George au ales acest apartament de pe Calea Dorobanți a fost faptul că le-a plăcut mobila. Nu au fost nevoiți să mai cumpere foarte multe piese de mobilier. Au schimbat saltelele paturilor din ambele dormitoare, au luat o canapea de la Ikea, un covor de la Vivre și mici obiecte decorative.

  Dormitorul mare, în care se află dressingul generos al Alinei, a fost transformat în camera copilului.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Alina Tanasa (@fabmusealina) on

  Dintre toate decorațiunile care-ți iau ochii, o vază din San Sebastian, vederi din Lisabona, afișul de la o prezentare Gucci, pick-up-ul, bicicleta, literele luminoase de pe peretele din sufraferie sau mașina de scris pe care Alina o are de la mama ei, două elemente se regăsesc în fiecare cameră: lumânările parfumate – adunate de prin toate colțurile lumii – și globurile pământești.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Îmi place atunci când lucrurile se potrivesc între ele, nu e stilul meu să am o cameră țărănească, una scandinavă. Am multe lucruri diferite, dar cred că se leagă cumva între ele. Cred că stilul casei e eclectic. Cred că e important să te simți bine într-un spațiu, iar casa asta e foarte cozy și ne reprezintă.

  Inspirație: Înainte să ne mutăm am stat foarte mult timp pe Pinterest. Găsești atât de multe lucruri wow pe internet. Sunt pe cale să-mi comand niște tablouri noi. De-a lungul timpului, mi-am cumpărat postere din muzee și n-am apucat să le înrămez, pentru că n-aveam loc în fosta casa.

  Colțul preferat: Cel mai mult stăm în sufragerie, ne uităm la Netflix, ca toată lumea din această țară și din această lume. Elementul meu preferat din casă este biblioteca, de acolo am pornit amenajarea. În momentul în care am adus toate lucrurile și am început să despachetez, prima oara am aranjat biblioteca. Dar și dormitorul îmi place foarte mult, chiar dacă e foarte mic și intim, e cumva spațiul nostru de iubire.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Alina Tanasa (@fabmusealina) on

  Cel mai recent obiect cumpărat: Un coș pe care-l țin lângă pat, cu reviste, cărți și ziare. Un pick- up, am mai luat de când ne-am mutat tot felul de chestiuțe, perne, covor.

  Ce-ai schimba: Baia. Am visat într-o noapte că aveam o baie mai mare și eram așa fericită că aveam cadă. Cred că doar baia, pentru că e micuță și nu are cadă, cam atât. În rest, pentru nevoile noastre de acum e fix ce trebuie apartamentul ăsta.

  Acasă înseamnă: De multe ori când sunt obosită nu-mi doresc decât s-ajung acasă, iar atunci când ajung am un sentiment de bine. Acasă e confort, e căldură, e soțul meu. Mereu a fost important pentru mine felul în care mă simt acasă, chiar dacă nu am stat în niște locuri neapărat wow, nu sunt pentru spații luxoase și opulente, ci mai degrabă pentru spații care să mă reprezinte, în care să mă simt bine. Cred că asta e cel mai important să însemne acasă.

  Viața în chirie - Fabmuse Alina
  Cel mai instagramabil loc din casă: peretele cu biblioteca.

  Lovedeco a fost în vizită la ambele Fabuloase. Vezi cum e acasă la Fabmuse Diana.

  Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Viața în chirie pare foarte cool în acest apartament eclectic din Dorob...