LIFE

7 seriale Netflix despre design interior din care să te inspiri pentru casa ta

  Să găsești stilul potrivit pentru tine și casa ta poate fi o adevărată provocare, mai ales când ai atâtea opțiuni. Japandi, wabi-sabi, industrial sau scandinav sau boho, toate sunt faine. Dacă ești într-o pană de inspirație și nu știi ce să alegi, atunci lista asta de seriale Netflix despre design interior e perfectă pentru tine. Fie că încerci să îți găsești stilul, fie că vrei un makeover sau o pată de culoare în casă, cu siguranță o să descoperi metode și idei pe care poți să le aplici. Dă play, ia notiție și spor la treabă!

  Inspirația vine din lista asta de seriale Netflix despre amenajări interioare

  1. Dream House Makeover

  Dacă pasiunea ta e designul interior și vrei să furi câteva idei de amenajare pentru casa ta, dar și să înțelegi mai bine arhitectura de interior, atunci Dream House Makeover e serialul la care să te uiți. Adaptat pentru România, serialul poartă denumirea Case de vis pentru orice buzunar. Și denumirea asta nu putea să fie mai potrivită. Asta pentru că, dacă începi să urmărești serialul Netflix, o să îi descoperi pe soții Syd și Shea McGee, cei doi designeri de interior care au acceptat provocarea de a transforma o simplă casă într-un cămin primitor pe care îl poți numi acasă, indiferent de buget, fiecare cu un stil unic.

  Syd și Shea sunt fondatorii Studio McGee, unul dintre cele mai cunoscute studiouri de design interior din lume. Cel mai probabil, dacă îți iei inspirația de pe Pinterest, sigur ai dat și peste una dintre ideile lor de inspirație. Dă play și fii cu băgare de seamă la sfaturile pe care le dau cei doi.

  Urmărește aici Dream House Makeover

  2. Interior Design Masters

  Serialul ăsta a fost difuzat prima dată pe BBC, dar acum ai șansa să îl vezi și pe Netflix. Interior Design Masters este, la bază, o competiție între zece designeri de interior aspiranți. Au șansa să câștige un contract de design de interior mult râvnit, care să le schimbe cariera și traiectoria, doar dacă arată că felul în care privesc designul interior chiar contează.

  Fiecare episod are provocările lui. De exemplu, unii designeri primesc sarcina de a renova și redecora un spațiu comercial. Dacă ești cumva proprietarul unei cafenele, iată de unde mai poți „fura” idei. Alți designeri intrați în competiție trebuie să transforme cu totul cabane sau locuințe vechi și prăfuite. Competiția designerilor de interior te va determina și pe tine să te ridici de pe scaun și să faci tot felul de modificări, mai mici sau mai mari, prin casă.

  Poți să vezi aici Interior Design Maters

  3. Tidying Up With Marie Kondo

  Da, știm ce o să spui. Și așa e. Moda cu Marie Kondo s-a dus. Și poate serialul ăsta nu e neapărat despre design interior, dar e despre o problemă cu care ne confruntăm cu toții: prea multe lucruri, haine și obiecte pe care le deținem sau le stocăm în casă, și prea puțină organizare în ceea ce le privește. Așa că serialul cu Marie Kondo e mereu o reamintire sau măcar o încercare de a face puțină ordine. Hai că poți! Faptul că dai play la serial e doar primul pas.

  Știm, Marie Kondo spune că aduce bucurie prin a umbla prin lucrurile altora. Iar recomandarea ei principală este ca cineva să nu renunțe la anumite lucruri doar dacă acestea chiar îi fac fericiți. Altfel, vedeta scoate din casă toate lucrurile inutile și realizează un soi de makeover. Și asta e o cale spre fericire, desigur. Un serial recomandat celor cărora le place ordinea, amenajarea zen și disciplina în propriile case.

  Poți să urmărești aici Tidying Up With Marie Kondo

  4. The Home Edit

  Organizare, reorganizare și ordine până la cel mai mic detaliu. Un fel de principii aplicate de la Marie Kondo, dar cu mai mult entertainment, lacrimi și satisfacție. Clea și Joanna sunt responsabilele pentru ordinea și disciplina pe care le aduc cu pachet odată cu The Home Edit, compania lor care chiar asta face: practic, „editează” și pune orice dezordine la punct. Și într-o ordine stabilită riguros.

  Cele două chiar ajung să facă ordine și în casele, dulapurile și spațiile de depozitare ale unor vedete precum Drew Barrymore sau Chris Pratt. Cu siguranță, serialul ăsta te va inspira să îți pui lucrurile în ordine sau te va face să te simți vinovat vizavi de dezordinea din casa ta.

  Vezi aici The Home Edit

  5. Queer Eye

  Queer Eye e serialul Netflix care vorbește despre schimbare pe mai multe planuri. Și da, e și despre schimbarea mediului în care trăiești. Echipa denumită Fab Five – Bobby, Antoni, Jonathan, Karamo și Tan – transformă viața cuiva în fiecare episod. De la metode prin care determină pe oricine să-și recapete încrederea de sine, până la un plan de dietă sau refacerea completă a garderobei, toate intră în transformare. Iar pentru aceia dintre voi care iubesc partea de design interior, Bobby e cel responsabil de casele celor care participă la show. El are 48 de ore să le dea un nou aspect și un alt suflu prin diverse tehnici de design interior.

  Vezi Queer Eye aici

  6. Abstract: The Art of Design

  Designul, în toate formele lui, și în toate domeniile creative, așa cum nu l-ai mai văzut. Serialul ăsta te va ajuta să înțelegi mai bine cum designul influențează fiecare aspect al vieții. E genul de serial potrivit pentru pasionați, iar în fiecare episod o să descoperi un expert de seamă din domeniu. Care, desigur, te va introduce în lumea lui creativă. Pe partea de design interior o să o descoperi pe Ilse Crawford, cea care creează spații și obiecte care induc o stare de bine, de la hoteluri de lux, până la mobilă pentru Ikea.

  Serialul poate să fie urmărit aici

  7. Restaurants On the Edge

  Ai un restaurant care nu arată atât de bine pe cât ți-ai dori? Atunci e momentul să îl urmărești pe designerul de interior Karin Bohn, omul care reface felul în care arată unele afaceri. Dar se ocupă și de branding sau de felul în care e prezentată mâncarea, printre altele.

  Vei avea parte de o experiență completă cu acest serial, de tips&tricks pentru o mai bună estetică vizuală la interior, până la feluri de mâncare pe care să le pui pe lista ta de încercat.

  Poți să vezi aici Restaurants On the Edge

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  7 seriale Netflix despre design interior din care să te inspiri pentru casa ta