LIFE

Cele mai bune seriale cu amenajări interioare de pe Netflix

  Netflix are câte ceva pentru oricine, inclusiv pentru pasionații de design interior. Când te saturi de conspirații, crime și vicii, poți să te delectezi cu seriale cu amenajări interioare, pe care să le urmărești fără pauză. 

  Inspirația pentru a-ți amenaja locuința poate veni din serialele sau documentarele tale preferate. Cu imaginație și curaj, poți recrea cadrele care îți captează atenția și le poți personaliza cu piese de mobilier pe care le cumperi de la noi din țară.
  Planul de bătaie e simplu: întâi faci o „vizionare tematică”. Adică te uiți pe Netflix la seriale cu amenajări interioare. Notezi ideile care îți plac, te gândești pe care le vezi cu adevărat în locuința ta, tragi linie și pleci la shopping.

  Netflix & design: cele mai bune seriale cu amenajări interioare

  The World’s Most Extraordinary Homes


  Un arhitect premiat internațional, Piers Taylor, și o actriță efervescentă, Caroline Quentin, călătoresc dintr-un capăt în celălalt al globului și vizitează unele dintre cele mai inovative și interesante case. 

  Serialul se axează pe partea arhitecturală a caselor, dar nu neglijează nici amenajarea interioară. Primul sezon are patru episoade, fiecare dedicat unui tip de relief. Sezonul doi, care a apărut în două părți, dedică fiecare dintre cele opt episoade unei țări. 

  The World’s Most Extraordinary Homes e bun pentru serile în care vrei să visezi la o viață boemă, într-o casă pe care nici nu ți-ai fi putut-o imagina. Dar poți prelua idei pentru a-ți transforma propria locuință într-una smart. În fiecare episod, cei doi discută cu proprietarii, arhitecții sau designerii caselor despre cât a durat construcția, cum au gândit-o și ce materiale au folosit. 

  Amazing Interiors

  Are un singur sezon momentan și, dacă te atrag suprarealismul și ciudățeniile umane, e musai să-l urmărești. 

  Spre deosebire de celelalte seriale din această listă, Amazing Interiors prezintă exclusiv amenajări dubioase. Case care la exterior arată banal, dar în interior totul e roz, pereții sunt acoperiți de pietre semiprețioase, masa din living o reproduce pe cea a cavalerilor teutoni sau dormitoarele sunt dedicate câte unui anotimp. Dacă ți se pare că n-are sens acum, uită-te la un prim episod și o să vezi exact despre ce e vorba! 

  Amazing Interiors și-a făcut loc în listă pentru că nu toată lumea visează la o casă amenajată în stil nordic sau clasic, nu toți se simt confortabil cu pereți albi și termopane. Serialul ăsta te face să cumperi tabloul sau covorul care ți se părea prea excentric, să îți vopsești pereții în orice culori vrei sau să pui un fotoliu mare și pufos în baie. 

  The Great Interior Design Challenge

  Mai mulți oameni pasionați de design de interior, fără experiență anterioară în domeniu (principală cerință de acceptare în cadrul emisiunii este ca participanții să nu fi lucrat deja ca designeri de interior) intră într-o competiție contra cronometru. 

  Deși, în funcție de sezon, intră în concurs 9 sau 16 oameni, îi urmărești pe rând: câte trei sau patru pe episod, ca să ai destul timp să îl observi pe fiecare. În fiecare episod, câte un participant din grup părăsește competiția și tot așa, până la final rămâne un singur câștigător. 

  Dacă îți dorești să renovezi o cameră din casă sau întreaga locuință, inspiră-te din The Great Interior Design Challenge, căci și ei lucrează sub presiunea timpului și a unui buget mic. 

  Stay here

  Un designer de interior și un expert în proprietăți imobiliare ajută, în fiecare episod, pe cineva să scoată un spațiu din colaps și să-l transforme într-o locuință perfectă pentru Airbnb sau pentru alte platforme de short-term rental. La fiecare renovare din serial, cei doi își adaptează ideile la spațiu, la cartier, la un element care să definească întreaga amenajare. Exact ce ai nevoie ca să te poți inspira pentru propria locuință.

  Tiny House Nation

  Urmărește Tiny House Nation ca să înțelegi cum îți poți amenaja locuința astfel încât să ai cât mai mult spațiu. Pentru că prețurile caselor au ajuns exorbitante și condițiile unui împrumut sunt mai stricte și mai anevoioase decât la noi, mulți americani aleg să trăiască în rulote, să își construiască locuințe mici, din lemn sau să își cumpere case mobile. Iar în serial, doi experți în renovări îi ajută să le construiască și să le amenajeze în așa fel încât să nu fie prea strâmtorați.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Cele mai bune seriale cu amenajări interioare de pe Netflix