
Tendinţe în amenajarea interioară. Care sunt accesoriile care îţi transformă casa într-una aerisită şi funcţională
Mai puţin înseamnă mai mult şi mai mult înseamnă mai puţin în tendinţele de anul acesta în amenajarea interioară. Fie că lucrăm de acasă – aşa cum se tot întâmplă în ultimii doi ani, fie că lucrăm de dimineaţa până seara şi stăm pe acasă mai puţin decât ne-am dori, locuinţa trebuie să fie acel loc în care să ne regăsim liniştea şi binele.
Pentru asta avem nevoie de cât mai mult spaţiu, iar o casă mai mare nu este mereu o soluţie la îndemână. Amenajarea inteligentă în spaţiul pe care îl avem deja este însă mai uşor de realizat cu accesoriile potrivite.
Elementele naturale sunt în tendinţe în amenajarea interioară
Anul acesta este anul de întoarcere la natură şi natural. Natura este cea care ne ajută să ne încărcăm bateriile şi ne aduce aminte să respirăm mai profund, astfel încât să calmăm agitaţia constantă în care trăim zi de zi.

Tonurile de maro care ne duc cu gândul la pământ şi nuanţele deschise, de miere şi caramel, lemnul, pielea, pereţi îmbrăcaţi în piatră sunt câteva dintre lucrurile care pot transforma casa într-una primitoare şi călduroasă. Plantele ajută la purificarea aerului, dar reuşesc să şi aducă în casă spiritul de libertate pe care îl căutăm ori de câte ori plecăm la o plimbare în aer liber. Coşuri din răchită, vaze din lut, aranjamente din plante uscate, pietre, scoici, o bucată din perete acoperit cu ratan, toate acestea sunt elemente care aduc natura mai aproape de tine.
Locuinţa trebuie să fie însă şi una aerisită, în care să nu simţi că pică toate peste tine, iar pentru asta nu trebuie să schimbi totul în jur, ci doar să refaci unele lucruri cu ajutorul unor accesorii inteligente. Spaţiile multifuncţionale sunt soluţia pentru o casă care să-ţi ofere tot ce ai nevoie, inclusiv libertatea de mişcare.
Birou eficient, organizat în spaţii mici
Primul pas în organizarea locuinţei este să conştientizezi cât timp petreci în casă şi care sunt zonele în care stai cel mai mult. Dacă lucrezi de acasă, e important să eficientizezi zona de lucru. Nu-i nevoie să reamenajezi o cameră întreagă. Un colţ al unei camere, bine structurat, este suficient.

Poţi încorpora biroul într-un dulap deja existent, dacă nu vrei ca lucrurile de muncă să rămână la vedere în afara timpului de muncă. În acest fel faci economie de spaţiu şi pe verticală, cât şi pe orizontală. În plus, maschezi uşor toate hârtiile, pixurile, cablurile care te înconjoară atunci când lucrezi.
Una dintre etajere o vei transforma în blatul biroului, iar pentru asta vei avea de un sistem de glisare. Dacă nu ştii exact care ar fi mai potrivit, specialiştii noştri îţi stau mereu la dispoziţie cu sfaturi potrivite. Poate nici compartimentarea dulapului nu este cea mai potrivită pentru nevoile tale din acest moment. Poţi improviza şi adăuga coşuri în care să organizezi hârtiile astfel încât să nu-ţi zboare prin toată camera când umbli la ele.

Dacă nu vrei să modifici dulapul, dar ai la dispoziţie o nişă în perete, poate o fostă debara, poţi folosi acelaşi principiu. Ai nevoie de un blat pe dimensiunile spaţiului – îl poţi face fix sau retractabil, în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Foloseşte spaţiul de deasupra pentru a monta rafturi care să te ajute să-ţi organizezi cât mai eficient lucrurile de care ai nevoie la job şi nu numai. Poţi profita de ocazie ca să mai foloseşti spaţiile mai înalte pentru depozitarea altor lucruri cărora nu le găseai un loc potrivit.
Dacă nu vrei ca biroul de acasă să fie vizibil şi vizitatorilor, două uşi batante vor rezolva ordinea într-o clipită. Ştim că nu e primul gând pe care îl ai când te gândeşti la acest subiect, dar alegerea balamalelor va face şi ea diferenţa. Nu vrei să scârţâie ori de câte ori te aşezi sau pleci de la birou şi nici să se trântească zgomotos, mai ales dacă lucrezi până târziu în noapte.
Lumina este şi ea vitală, mai ales dacă nu ai acces la sursă de lumină naturală. Alege o lampă care să îţi aducă necesarul de lumină astfel încât să nu te ia somnul în timp ce lucrezi la o prezentare importantă.
Secrete pentru o casă mai aerisită

Probabil ai şi tu undeva, prin casă, scaunul cu de toate. E locul acela unde arunci lucrurile care îţi iau mereu prea mult timp ca să le pui la loc. Se întâmplă în casele aglomerate, cu spaţii nu foarte bine compartimentate. Soluţia nu e să arunci şi să cumperi altceva, ci să organizezi locurile şi dulapurile pe care le ai deja.
Nu vei mai ajunge cu paltonul în sufragerie, de exemplu, dacă ai la intrare un cuier în care să-l atârni. Nici curelele, eşarfele sau pantalonii nu vor mai sta aruncate unele peste celelalte dacă ai în dressing un sistem facil de organizare. Una e să le ai pe toate înghesuite pe rafturi şi alta e când are fiecare un loc clar, la care ajungi uşor şi care te ajută să le vezi imediat. Unde mai pui că un suport culisabil îţi lasă loc şi pentru alte lucruri care poate nu şi-au găsit locul până acum.
Poate te-ai gândit să investeşti într-un aspirator-robot, ca să economiseşti timpul de curăţenie, dar te-a oprit faptul că trebuie să aibă spaţiu de desfăşurare. Poţi transforma simplu multe piese de mobilier astfel încât să le ridici de la podea cu ajutorul unor picioare speciale, iar aspiratorul să-şi facă treaba în timp ce tu citeşti sau te uiţi la televizor.
Sunt o mulţime de accesorii care te pot ajuta să-ţi transformi locuinţa într-una mai primitoare şi mai puţin aglomerată, iar în magazinele MAM Bricolaj vei găsi o gamă largă de soluţii şi consilieri specializaţi.