Bucătărie

Idei bucătărie: 36 de moduri super simpatice prin care îți poți decora pereții

  Când vorbim despre decorarea pereților din casă, majoritatea oamenilor se axează în primul rând pe living, dormitoare și holuri. Dar decorațiunile și operele de artă fac orice încăpere mai frumoasă și mai interesantă. Iar asta înseamnă că nu trebuie să omiți nici pereții din bucătărie.

  Fiindcă bucătăria este un spațiu funcțional în care ajungi să petreci destul de mult timp, merită puțină iubire decorativă. Ca să te inspirăm, am adunat de pe The Spruce și de pe Pinterest 36 de idei decorative pentru pereții din bucătărie. Și toate sunt super simpatice.

  1. Farfurii decorative

  p

  Farfuriile decorative sunt perfecte pentru pereții din bucătărie. Dacă colecționezi farfurii interesante sau ai moștenit un set, expune-le pe unul dintre pereți. Ca să-ți iasă cât mai bine procesul de decorare cu farfurii, găsești mai multe indicații în articolul ăsta.

  2. Set de printuri

  p

  O imagine împărțită în trei tablouri (sau mai multe) care formează un întreg este un statement vizual. Alege o imagine colorată dacă bucătăria ta este în tonuri neutre, pentru a o înveseli.

  3. Oglindă rotundă

  p

  În mod normal, bucătăria este ultimul loc în care te-ai gândi să pui o oglindă. Dar toate avantajele de a avea o oglindă pe perete se aplică și în bucătărie: oferă dimensiune spațiului și reflectă lumina. Îți recomandăm să pui oglinda pe peretele opus geamului pe care vezi răsăritul sau apusul. O să ne mulțumești mai târziu pentru spectacolul de lumini și culori.

  4. Printuri cu familia

  p

  Cel mai probabil bucătăria este locul în care îți petreci cel mai mult timp împreună cu familia. Deci ce-ar fi să dedici familiei o galerie cu fotografii pe unul dintre pereți? Îți sugerăm să pui fotografiile pe peretele din zona mesei de dining, astfel vei simți mereu că sunteți cu toții la masă chiar și când nu sunteți împreună.

  5. Cuier cu funduri din lemn

  p

  Inspiră-te din stilul farmhouse în care obiectele practice din bucătărie devin și decorațiuni. Îți poți crea un aranjament plăcut estetic cu funduri de lemn atârnate pe un perete. Însuflețește aranjamentul cu ghivece cu flori sau ierburi aromatice.

  6. Aranjament cu linguri din lemn

  p

  Din aceeași categorie, îți prezentăm un aranjament decorativ pentru pereții din bucătărie cu ajutorul lingurilor de lemn. Încadrează cu ajutorul lor direct pe perete un print înrămat deasupra unui raft pentru un efect ordonat și arhitectural.

  7. Galerie pentru spații mici

  p

  Dacă te gândești că bucătăria ta este prea mică pentru a arăta chic cu artă pe pereți, ținem să te contrazicem. Orice spațiu, indiferent cât este de mic, poate fi valorificat în nenumărate moduri cu inspirația și determinarea potrivite. De exemplu, fă-ți o galerie de tablouri pe spațiul de aproape de tavan, pe toți pereții. Iar pe podea pune un covor cu nuanțele care se găsesc cel mai mult în tablouri. N-ai cum să dai greș.

  8. Tapet colorat

  p

  Pe unele persoane, bucătăriile colorate le inspiră când gătesc și le oferă un sentiment de bucurie. Dacă și tu ești una dintre acele persoane, schimbă look-ul bucătăriei și pune tapet colorat pe pereți.

  9. Semn scris

  p

  Dacă nu ești adepta tablourilor, o altă modalitate prin care poți decora pereții din bucătărie este cu ajutorul scrisului. Poți găsi la magazinele de decorațiuni interioare fraze sau cuvinte gata de atârnat pe pereți. Sau dacă vrei ceva mai fancy, poți alege niște litere volumetrice luminoase.

  10. Rafturi decorate

  p

  Rafturile din bucătărie nu trebuie să fie doar utile, ci pot fi și decorative. Iar când spunem decorative, ne referim la lucruri care nu servesc neapărat scopului culinar. O coroniță decorativă, o vază cu flori, un ghiveci cu plantele preferate, cărți și tablouri, pe toate le poți integra printre farfurii, cești și funduri din lemn.

  11. Printuri cu mâncare

  p

  Dacă nu știi ce printuri să alegi pentru pereții din bucătărie, poți opta pentru unele cu mâncare și băuturi. Până la urmă, aici au loc procesele de transformare ale celor mai delicioase mâncăruri.

  12. Aranjament cu ceas

  p

  Ceasul este un obiect decorativ practic care nu se va demoda niciodată. Alege un ceas cu ramă neagră și integrează-l pe perete între printuri cu rame în aceeași culoare, pentru un look unitar și chic.

  13. Rafturi pe toți pereții

  p

  Dacă ai nevoie de nite spații de depozitare în plus, montează rafturi pe toți pereții bucătăriei și decorează-le cu vase și veselă. Cine zice că vesela ta preferată nu poate fi și operă de artă pentru pereți?

  14. Perete cu condimente

  p

  Dacă abia aștepți sfârșitul săptămânii ca să încerci rețete cu tot felul de condimente, dedică o bucată de perete acestui hobby. Montează rafturi pentru condimente și etalează-le pe toate.

  15. Printuri mici

  p

  Operele de artă din bucătărie nu trebuie să fie neapărat mari ca să aibă impact. Dacă ai câteva tablouri mici cărora încă nu le-ai găsit un loc, grupează-le și pune-le pe un perete.

  16. Combinații cromatice

  p

  Dacă bucătăria ta are anumite nuanțe dominante, optează pentru tablouri în care se regăsesc. Scenele din tablourile din imagine au și nuanțele scaunelor și ale corpurilor de iluminat, iar albastrul se regăsește la mobilier și insulă.

  17. Pictură murală

  p

  În ultima perioadă, vedem din ce în ce mai des trendul cu picturi murale în amenajări. Acesta schimbă rapid estetica unei camere și unește restul elementelor decorative.

  18. Alb-negru

  p

  Pentru un aspect clasic ușor de integrat în orice stil de amenajare, optează pentru printuri sau picturi alb-negru. Le poți rezema de perete pe blatul de la bucătărie dacă nu vrei să găurești pereții.

  19. Nuanțe saturate

  p

  Dacă bucătăria ta are tonuri saturate, folosește tablouri care să reflecte asta. De exemplu, în bucătăria din imagine, tabloul cu flori se potrivește de minune cu starea atmosferică a amenajării.

  20. Linguri aurii

  p

  Obiecte de bază, precum uneltele de bucătărie pot arăta foarte artistic dacă le aranjezi intenționat și sunt plăcute estetic. Uneltele aurii ies în evidență în contrast cu pereții din marmură.

  21. Tablou pe mini șevalet

  p

  Dacă nu poți sau nu vrei să dai găuri în pereți, poți încerca un șevalet în miniatură. Arată sofisticat și îl poți muta când gătești, dacă te temi să nu distrugi tabloul.

  22. Galerie de artă neconvențională

  p

  Dacă te simți inspirată de arta mai neconvențională, integreaz-o și în bucătărie. Puse în apropiere de masa de dining, astfel de tablouri pot naște niște discuții foarte interesante când ai musafiri.

  23. Aplice pentru tablouri

  p

  Montează o aplică pentru tablouri deasupra unei opere dacă vrei să atragi atenția asupra ei. Bonus: va adăuga și o notă de muzeu spațiului tău.

  24. Print abstract

  p

  Un print abstract în alb și negru cu ramă aurie este perfect într-o bucătărie cu mobilă monocromă.

  25. Coșuri împletite

  p

  Coșurile și tăvile rotunde împletite arată bine pe pereți și oferă textură spațiului. În plus, le poți da jos oricând ca să le folosești.

  26. Raft foto

  p

  Dacă îți place să redecorezi și să-ți schimbi frecvent decorațiunile, montează un raft foto și folosește-l pentru fotografii înrămate. Când vrei o schimbare, fă schimb cu printurile din altă cameră.

  27. Rețetă înrămată

  p

  Puțin sentimentalism nu strică. Dacă ai o rețetă de familie preferată, înrămeaz-o și expune-o pe pereții din bucătărie. Este o metodă bună ca să onorezi o rudă ale cărei talente culinare le-ai apreciat mereu în copilărie.

  28. Perete de accent

  p

  Dacă ai nevoie de mai multă culoare în bucătărie, vopsește un perete de accent. Îl poți apoi decora cu un ceas sau cu alte decorațiuni.

  29. Semn neon

  p

  Ce e mai distractiv ca un un semn luminos neon? Alege unul cu un mesaj simpatic care se potrivește ca dimensiune între două dulapuri suspendate.

  30. Printuri retro colorate

  p

  De când au reapărut frigiderele cu aspect retro, oamenii au început să integreze acest stil în bucătărie. Un perete cu printuri retro colorate se va potrivi perfect într-o bucătărie cu gresie din plăci alb-negru și frigider retro.

  31. Atmosferă electrică

  p

  Dacă vrei să duci la un nivel extra stilul retro, adaugă mobilă în nuanțe electrice și printuri distractive.

  32. Perete verde

  p

  Nu puteam să vorbim despre idei decorative pentru pereții din bucătărie fără plante. Nouă ne place aranjamentul ăsta cu borcane în care poți să pui plante la propagat. Dacă ți se pare prea multă tevatură înmulțirea plantelor, optează pentru ghivece mici cu ierburi aromatice. Pizza făcută în casă va avea cu totul alt gust dacă folosești busuioc proaspăt cules.

  33. Tablă și pinboard

  p

  Folosește spațiul de pe perete ca să montezi o tablă și un pinboard. Arată cool, dar este și un aranjament foarte practic și util. Pe tablă îți poți nota lista pentru cumpărături, iar pe pinboard poți etala desenele celor mici ca la o expoziție.

  34. Mesaj amuzant

  p

  Bucătăria ta merită o decorațiune amuzantă dacă ăsta e stilul tău. Un citat amuzant înrămat vă va face și pe tine și pe musafirii tăi să chicotiți.

  35. Inspirație pentru călătorii

  p

  Dacă îți place să călătorești și simți mereu dorul de o nouă destinație, înrămează printuri cu locurile tale preferate pe pereții din bucătărie.

  36. Portret amuzant

  p

  Poți atârna doar un singur portret sau poți umple un întreg perete cu tablouri – întotdeauna vor adaugă carismă oricărei camere.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei bucătărie: 36 de moduri super simpatice prin care îți poți decora pere...