DESIGN EXTERIOR

10 idei de amenajare pentru terasă de bloc care te vor inspira s-o decorezi și tu pe a ta

  E mare lucru să stai în oraș și să ai, totuși, un spațiu exterior în care să te poți relaxa în voie. Inspiră-te din aceste idei de amenajare pentru terasă la bloc, ca s-o faci și pe a ta pe cât de cozy posibil și să ai unde sta la șuetă cu prietenii în serile de vară.

  Dacă ai norocul să ai o terasă alipită apartamentului tău, gândește-te la tot potențialul pe care îl are. O poți transforma în zonă de relaxare la soare, în zilele cu vreme bună, poate chiar și loc de luat micul dejun dimineața ori pur și simplu spațiu de recreere după zilele lungi de lucrat de-acasă. În orice caz, e păcat să nu exploatezi spațiul exterior. Așa că îți dăm inspirația de care ai nevoie: iată 10 idei de amenajare pentru o terasă de bloc de la designeri și arhitecți români, dar și de la oameni obișnuiți care și-au decorat spațiul după propriile nevoi.

  1. Terasă cu canapea în formă de L și vedere peste tot Centrul Vechi din București

  terasa cu planta
  O copertină și o canapea în formă de L a fost suficientă pentru amenajarea acestei terase

  Deși acest apartament din București are un interior cu farmec parizian impresionant, tot mai atrăgătoare este terasa sa de 16 metri pătrați cu vedere către Centrul Vechi. Arhitecta de interior Denisa Anton a pus-o în valoare cu un mobilier minimal, dar suficient cât să facă din terasă o zonă de relaxare. Canapeaua în formă de L se potrivește la fix în spațiul dat, și a încăput în dreptul ei și o măsuță de cafea mică, dar practică. În capătul celălalt, Denisa a pus și un fotoliu cu o masă de colț, care poate fi folosită pentru extra invitați.

  2. Idei de amenajare pentru o terasă mare cât un apartament: zonă de dining și zonă de lounge

   

  Roxana Maraloiu locuiește într-un apartament de aproximativ 65 metri pătrați din București, care este alipită o terasă mare de 38 metri pătrați. Pentru că are suprafața unui apartament suplimentar, Roxana a putat amenaja acolo și o zonă de dining, și una de lounge, și folosește spațiul și ca grădină în care plantează tot ce-i ajunge prin ghivece, de la flori la fructe.

  3. Terasă „închisă” cu panouri din sticlă fără ramă

  Craftr_Design_interior-Studio_AB_13_logie
  Panourile din sticlă nu au ramă, glisează pe șine sus și jos și se pot plia într-unul din capetele logiei.

  Alipită studioului de 32 metri pătrați al arhitectului Andrei Butușină de la CRAFTR este această terasă de șase metri pătrați pe care a exploatat-o la maximum. Andrei a „închis-o” cu panouri din sticlă fără ramă, ce glisează și le poate trage pe toate în laterale ca să deschidă complet terasa. În dreptul lor a amenajat o zonă de citit, iar în rest a pus mobilier de depozitare pentru plante și două băncuțe de stat jos cu design boho.

  4. O terasă amenajată ca o junglă urbană

  Arhitecta Raluca Vișinescu are o adevărată grădină pe terasa de 25 metri pătrați a apartamentului său. A cumpărat locuința în 2013, și de-atunci tot a adunat plante care de la an la an cresc mai mari și mai frumoase, căci terasa e orientată către sud și le „alimentează” cu mult soare. Așa că dacă n-ai idei de amenajare pentru terasă, și nici nu vrei să o umpli cu mobilier, poți aduce în spațiu toate florile care îți aglomerează casa.

  5. Oază de gazon în mijlocul terasei unui penthouse din Baia Mare

  Terasă penthouse Baia Mare - designer Raul Șerban Hangar7586
  În mijlocul terasei se află o zonă cu gazon

  Open space-ul acestui penthouse din Baia Mare este înconjurat de trei terase, iar una dintre ele este amenajată cu o oază de gazon în centrul ei. În rest, designerul Raul Șerban de la Hangar 7586 a placat pardoseala cu plăci ceramice ce imită lemnul, rezistentă la umezeală și intemperii. Iar în jurul gazonului este concentrat mobilierul de lounge și câteva ghivece cu plante verzi.

  6. Terasa acestui apartament cu trei camere a devenit loc de adunare pentru toată familia

  apartament cu terasă
  Toate cele trei camere au acces la terasă

  Toate cele trei camere ale acestui apartament din București au acces către terasa de 22 metri pătrați. Așa că arhitecta Alina Vîlcu, fondatoare Piano:terra, și colegul ei, arhitectul Gabriel Ciobanu,au amenajat-o astfel încât să se poată bucura de ea fiecare membru al familiei. Indiferent de anotimp, căci au aclimatizat-o și au închis-o cu panouri din sticlă culisante. Astfel, poate fi deschisă total în zilele cu vreme bună, sau doar parțial când e nevoie.

  7. Idei de amenajare pentru o terasă de bloc cu stâlpi din beton: decor în stil industrial

  Amenajare terasă ciment beton scaune metalice
  Terasa oferă o priveliște spre cartierul cu case vechi. Cristina a păstrat neșlefuite elementele de beton – atmosfera prietenoasă e dată de plante, decorațiuni și razele soarelui.

  Pentru acest apartament cu trei camere din Capitală, arhitecta Cristina Golban a gândit o amenajare industrială inspirată din scenografia de teatru. Ceea ce s-a potrivit la fix și pe terasă, unde sunt prezenți stâlpi de rezistență ai blocului din beton. Arhitecta a profitat de ei și i-a lăsat neșlefuiți, iar ca să „îmblânzească” spațiul l-a decorat cu plante verzi și mobilier minimal din metal, în stil industrial.

  8. Un balcon închis neatractiv a devenit o terasă pentru șuete

  idei amenajare terasă
  Terasa a devenit, dintr-un balcon neatractiv, un spațiu plin de viață

  În aproximativ 20 metri pătrați de terasă pe care proprietarii apartamentului o închiseseră cu geamuri, designerii Ana Chițan și Maria Farcaș de la studioul Annterior au amenajat un spațiu plin de viață. Au desființat geamurile și au adus acolo câteva plante și mobilier pentru stat la șuete în serile de vară.

  9. O terasă amenajată ca o cameră în aer liber

  idei amenajare terasa
  Terasa este un spațiu versatil în care poți să mănânci, dar și să citești o carte

  Designerul Anna Chițan a amenajat și terasa alipită propriei locuințe ca o cameră în aer liber. Apartamentul se află în cartierul Cotroceni din București, iar terasa e înconjurată de copaci și e ca o oază în natură. Anna vrut să o trateze ca pe o cameră în aer liber, așa că a mobilat-o ca pe un living, cu masă de dining unde să poți mânca și zonă de relaxare cu fotoliu, unde poți citi o carte.

  10. Idei de amenajare pentru terasă: trei propuneri din același apartament

  Pentru că fiecare dintre cele trei dormitoare ale acestui apartament are câte o terasă, arhitectele Sorana Leru și Mihaela Tampiza de la Miso Architects le-au amenajat pe toate trei. Una dintre ele e mobilată pentru luat masa în aer liber, alta este zonă de savurat cafeaua și ultima este amenajată cu canapele comode și destinată serilor târzii de stat la povești.

  Foto: Vlad Crețeanu/ amenajare Cristina Golban
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 idei de amenajare pentru terasă de bloc care te vor inspira s-o decorezi și...