DESIGN EXTERIOR

Terase moderne lipite de casă: proiect, etape și idei în tendințe în 2024

  Terasa lipită de casă poate să devină treptat un nou spațiu de locuit. Precum și genul de proiect care devine o extensie a casei necesară anumitor obiceiuri. Construirea unei astfel de terase implică planificare și precizie, iar noi îți spunem toate detaliile de care să ții cont. 

  Ce este terasa și ce nevoi servește 

  Terasa lipită de casă este, în mod practic, o extensie a locuinței. Este amplasată în mod direct lângă unul dintre pereții exteriori ai casei și, în funcție de specific, poate avea un acoperiș, o pergolă sau un parasolar pentru a oferi umbră și protecție. 

  Cu alte cuvinte, terasa lipită de casă este o extensie a spațiului de locuit. Poate fi folosită pentru relaxare, pentru socializare și poate să fie o adiție estetică a locuinței. Pe termen lung, terasa lipită de casă își crește valoarea, devenind un spațiu funcțional și atrăgător, indiferent de vreme. 

  Acolo unde spațiul și viitorul design permite, oricine își poate face o astfel de extensie a casei. 

  Autorizații pentru terasa lipită de casă

  terasa de lemn cozy lipita de casa
  Terasa lipită de casă, noua oază de relaxare a locuinței

  Fiind un proiect major, pentru realizarea unei terase lipite de casă o să ai nevoie de autorizație de construcție. Actul trebuie să includă planurile detaliate ale proiectului, materialele folosite sau detaliile legate de structură. 

  Fiecare zonă a țării are legi și reglementări legale în acest sens. Înainte de începerea proiectului asigură-te că știi toate detaliile legate de standardele autorităților locale. În funcție de dimensiunea terasei, a tipului de construcție sau de amplasarea acesteia există cerințe diferite de la autoritate la autoritate. 

  Pe lângă autorizația de construcție e posibil să mai ai nevoie de autorizație de mediu. Asta în cazul în care terasa afectează mediul înconjurător și resursele naturale. 

  În aceeași măsură, asigură-te că ai și autorizația de vecinătate. Pentru construirea unei terase lipite de casă e posibil să ai nevoie de acordul vecinilor în cazul în care construcția îi afectează în vreun fel pe aceștia. 

  Terasă lipită de casă: etape 

  terasa de sticla lipita de locuinta
  Terasa de sticlă lipită de locuință, un proiect modern care oferă relaxarea necesară

  Construirea unei terase este un proces care implică o serie de pași clari. Ai nevoie de planificare și de atenție la detalii pentru a asigura reușita proiectului. În felul acesta, terasa va avea un aspect vizual plăcut și va fi durabilă în timp. 

  Ce etape trebuie să parcurgi: 

  Planificare: realizează schița proiectului terasei. Stabilește dimensiunea și forma ținând cont de spațiul disponibil, de nevoile tale și de scopul construcției. Ia măsurători și ține cont de elemente precum vizibilitate, orientare, priveliște sau acces. 

  Alege materialele: lemnul stratificat este unul dintre materialele folosite pentru a construi un astfel de proiect. Terasa din lemn Are durabilitate și rezistență și se poate preta oricărui design. Odată ales materialul, asigură-te că ai cantități suficiente și corecte și nu omite elementele de îmbinare cum ar fi șuruburile pentru lemn. 

  Pregătirea terenului și fundația: zona unde urmează să fie construită terasa trebuie să fie curățată. Vegetația trebuie îndepărtată pentru a nu afecta stabilitatea și nivelul terasei. Dacă pământul este instabil, poți adăuga pietriș sau nisip. Apoi, pentru fundație, folosește beton. 

  Pune plăci de acoperire: acestea se pun peste structura de bază și trebuie fixate corespunzător pentru a evita crăpăturile sau deformările. Plăcile trebuie apoi date cu un strat de protecție pentru a preveni deteriorarea cauzată de factori externi. Lacul sau uleiul sunt soluții excelente în acest sens. 

  Verificări și amenajare terasă: asigură-te că terasa este stabilă și că nu există probleme vizibile. La final, adaugă elementele necesare funcționării, de la mobilier la accesorii. 

  Timp de realizare și costuri

  O terasă lipită de casă poate fi realizată cu ajutorul unui proiectat în domeniu. Realizarea terasei poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni. Totul depinde de complexitate proiectului, de condițiile meteo, de obținerea autorizațiilor necesare și de materialele disponibile. 

  În ceea ce privește costul, acesta nu are o valoare fixă. Ca în oricare alt proiect de construcție, costurile imprevizibile asociate pot ridica suma totală, iar în funcție de gradul de personalizare a terasei sumele pot fi diferite de la un proiect la altul. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Terase moderne lipite de casă: proiect, etape și idei în tendințe în 2024