Curte

Idei de amenajare într-o curte cu piscină: sfaturi, accesorii și decorațiuni potrivite

  Amenajarea unei curți cu piscină trebuie să fie practică și să sporească senzația de relaxare. Iată o serie de idei de amenajare, de la elemente de design exterior la piese practice și necesare. Inspirație și sfaturi pentru o curte cu piscină, în articol. 

  Idei de amenajare a unei curți cu piscină 

  Amenajarea unei curți cu piscină trebuie să inducă senzația de relaxare. Fiecare element al amenajării, de la mobilier, la accesorii și elemente unice design, poate transforma cu totul zona dedicată piscinei. 

  Pentru o amenajare reușită, trebuie să ții cont de dimensiunea spațiului disponibil în jurul piscinei sau de percepția pe care vrei să o oferi zonei din curte. 

  Piscina, în sine ca element de design exterior, poate să devină rapid punctul central al curții, locul de întrunire sau de distracție dacă este pusă corect în valoare. În cele ce urmează, îți explică care sunt cele mai potrivite elemente pe care le poți integra în amenajarea unei curți cu piscină. 

  Șezlong

  mobilier din ratan pentru amenajare curte cu piscina
  Mobilierul din ratan este potrivit amenajării unei curți cu piscină

  Când zici piscină, automat zici și șezlong. Tipul de șezlong pe care să îl alegi depinde de nevoile tale și de stilul abordat. Poți alege un mobilier din lemn cu saltea rezistentă la umiditate și la razele soarelui. Sau un tip de șezlong din ratan. 

  De altfel, mobilierul din ratan este o opțiune ideală pentru că este rezistent la umiditate, este durabil și are un preț accesibil. 

  Un alt element important când vine vorba de mobilierul pentru piscină este funcționalitate acestuia. Pentru a nu ocupa spațiu, mobilierul poate fi pliabil. 

  Scaune și masă

  Scaunele și masa sunt alte elemente de mobilier care trebuie integrate în amenajare. Masa poate să fie extensibilă și potrivită cu dimensiunile spațiului. Un set format din masă și scaune poate fi amenajat mai ușor. Dacă nu dispui de spațiu, un set compact poate fi o idee excelentă. 

  În completarea așezării mesei poți pune o umbrelă generoasă sau un pavilion cu dimensiuni potrivite. 

  Fotoliu și spațiu de depozitare

  Dacă alegi să o canapea cu fotolii, atunci optează pentru piese cu forme pline, cu perne moi și cu rezistență mare la apă. 

  Spațiul de depozitare este foarte importantă în contextul amenajării unei curți cu piscină. Într-o magazie poți depozita pernele de scaun, șezlongul sau scaunele pliabile. Acest element va da senzația de organizare a spațiului. 

  Alte elemente pentru amenajarea curții cu piscină 

  Dincolo de aspectele practice ale amenajării unei curți cu piscină contează foarte mult și detaliile. Tipul de podea, iluminarea adecvată și decorațiunile potrivite dau un aer personal și aparte unei curți cu piscină. Iată o serie de sugestii pe care le poți implementa în proiectul tău: 

  Pardoseala exterioară 

  podea exterioara amenajare curte cu piscina
  Podeaua exterioară trebuie să se potrivească stilului amenajării

  Pardoseala exterioară reprezintă un element important al amenajării unei curți care dispune de piscină. Lemnul este o opțiune populară pentru a decora zona din jurul piscinei. În special lemnul de eucalipt care, prin design, facilitează scurgerea apei. Pe de altă parte, pavelele naturale sau cele sintetice sunt potrivite unui stil de amenajare rustic. 

  Pietrele de pavaj reprezintă o altă opțiune bună pentru punțile piscinei. Sunt rezistente la decolorare și au proprietăți antialunecare. 

  O alegere nu atât de costisitoare este gresia pentru exterior. Se întreține foarte ușor, există o mulțime de modele și texturi disponibile, iar rezistența în timp este mare. 

  Iluminarea 

  amenajare curte cu piscina iluminata noaptea
  Iluminarea piscinei reprezintă un punct de bifat în procesul amenajării

  Felul în care iluminezi piscina și zonele cheie din jurul ei transformă cu totul percepția asupra acestei părți a curții. 

  Folosește lămpi, aplice montate în podea sau ghirlande luminoase și felinare. 

  Decorațiuni 

  În ceea ce privește decorațiunile, acestea trebuie alese în funcție de stil și preferințe. Au menirea de a da personalitate în amenajare și pot pune în valoare stilul abordat. 

  De exemplu, zona de verde a grădinii poate fi prelungită spre piscină cu plante puse în ghivece mari, din ceramică. Sau poți amenaja un perete viu cu plante curgătoare și ierburi. 

  Pe aceeași ideea, zona piscinei poate fi separată cu vase decorative sau cu garduri artificiale. În plus, aceste tipuri de decorațiuni oferă un plus de intimitate. 

  Amenajarea curții cu piscină poate să devină o adevărată oază de relaxare cu elementele de design exterior potrivite. Contează să induci senzația de relaxare prin acestea și să sporești confortul prin piese utile. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de amenajare într-o curte cu piscină: sfaturi, accesorii și decorațiuni...