Apartamente cu 2 camere

Stil parisian chic și o terasa de 16 metri pătrați cu vedere către tot Centrul Vechi, într-un apartament din București

    Există un apartament pe Airbnb, în București, pe care îl poți închiria ca să te simți pentru o zi ca în Paris. E amenajat într-un stil simplu, cu accente sofisticate, și are o terasă de 16 metri pătrați, numai bună de admiratul Centrul Vechi. 

    Proprietarii au știut încă de la început că vor o amenajare sofisticată, care să le aducă oaspeți în regim hotelier. Așa că au apelat la arhitectul de interior Denisa Anton, care le-a propus un concept luxury, cu accesorii aurite, cadă freestanding, obiecte de design și o culoare îndrăzneață pentru ușile din sticlă. În martie 2020, după șase luni de renovare și amenajare, propunerea s-a transformat în realitate.

    Accesul în apartament se face printr-un lift unicat de mahon. Iar lângă ușa apartamentului, este o scară vopsită într-o nuanță Blue Parisian, care duce spre rooftop-ul clădirii. Și ușile dintre living și dormitor au culoarea Blue Parisian, după ce au fost recondiționate în Atelierul lui Cristi Petrescu. Denisa a colaborat tot cu Cristi și pentru structura dressingului: bare metalice care încep din pardoseală și se termină la 30 centimetri de tavan.

    uși albastre
    Ușile albastre ce dau spre dormitor par fragile, dar sticla are 3 straturi, astfel încât să ofere un efect de antifonare

    “Când am intrat în apartament pentru prima oară, am găsit într-o cutie niște fotografii vechi, câteva cărți de poezii în franceză și mai multe scrisori. Mi-am extras inspirația din mirosul vechi al scrisorilor. Pereții albi, holurile de trecere, faptul că apartamentul fusese proiectat de la bun început pentru a avea șemineu. Fusese o casă cu poveste, mi-am zis”, povestește Denisa.

    În zona de living și dormitor a folosit profile decorative de tip cornișe și rozete de la Ka-Design pe pereți și tavan. Plintele înalte evidențiază înălțimea grandioasă a încăperilor, iar albul deschide spațiul vizual și îi dă un stil simplu și elegant. La nivelul pardoselii, a folosit un parchet de nuanță închisă, model Egger Pro, pentru a contrasta cu pereții albi, dar și pentru o notă minimalistă.

    finisaje simple
    Contrastul dintre finisaje pune și mai mult în valoare stilul casei

    Un alt element tipic franțuzesc este gresia de la alchemist.ro. Farmecul vintage redă ideea de „casă locuită”, iar acest lucru se potrivește perfect în tematica Centrului Vechi din București, zis și Micul Paris.

    “În zona băii am ales o faianță simplă, lăsând să domine pardoseala alb-negru care pune în evidență cada freestanding . Cada freestanding de la QBUILDING este un vis pentru designul băii. Intimitatea și ambianța plăcută au fost criteriile după care au fost alese piesele principale. Pentru o experiență cât mai plăcută, designul băii a avut alocat și un buget mai mare în comparație cu băile tradiționale, tocmai pentru a îmbunătăți considerabil confortul oaspeților”, povestește Denisa.

    Obiecte cu dichis

    Un alt laltmotiv al amenajării, pe lângă ușile albastre, sunt oglinzile. Oglinzile din dormitor sunt stilizate și comandate pe dimensiunile potrivite camerei, iar ramele metalice sunt accentul perfect pentru acest „dreamy bedroom”. Ele au fost realizate și proiectate la S.C.M Tehnica Sticlei.

    tablouri personalizate
    Tablourile aparțin unui artist român

    Operele de artă expuse pe pereți sunt pictate de către artistul român Emanoil Marinescu. Au fost create special pentru a îmbina estetica minimalistă cu cea contemporană. Iar în interior a mai folosit și decorațiuni premium, precum fotoliul Butterfly Fur. Nici cărțile nu au fost alese la întâmplare: sunt poveștile Chanel, Tom Ford și multe altele care să inspire oaspeții. 

    scaun Butterfly
    Scaunul Butterfly este vedeta livingului

    Provocările amenajării

    Prima provocare a acestei amenajări a fost regândirea ușilor. Într-un apartament de două camere, 10 uși erau prea multe. Așa că Denisa a eliminat trei dintre ele, iar pe altele le-a transformat în elemente de accent. 

    Deși conceptul apartamentului a fost „luxury style”, bugetul pe care Denisa l-a avut la dispoziție a fost de doar 35.000 euro. În plus, era primul apartament în care s-a ocupat exclusiv de implementarea propunerii de arhitectură de interior, așa că emoțiile erau mari. În final, totul a ieșit așa cum și-au dorit proprietarii.

    Tips&tricks pentru amenajare amenajare, de la Denisa Anton

    1. Trebuie să gândești o compartimentare eficientă. Practic toate etapele în avans: să ai o organizare pusă la punct și să fii pregătit pentru orice modificare ar putea apărea pe parcurs.
    2. Caută întotdeauna un element surprinzător, factorul WOW. Ceva diferit sau neașteptat, astfel încât să stârnească curiozitatea celorlalți.
    3. Când am pornit în această colaborare, am studiat piața, am văzut ce apartamente sunt pe Airbnb. Am căutat să facem ceva diferit, care să nu aibă concurență în ceea ce privește stilul de design interior.

    Povestea acestui apartament de pe Airbnb, din București, ne-a fost trimisă de Denisa Anton. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    icon

    Stil parisian chic și o terasa de 16 metri pătrați cu vedere către tot Centr...