DESIGN EXTERIOR

Cum faci amenajarea pentru o terasă acoperită: idei, inspirație și avantaje 

  Amenajarea unei terase acoperite înseamnă realizarea unui spațiu suplimentar al casei. În timp, terasa acoperită înseamnă un plus pentru locuința ta, iar avantajele nu se opresc aici. Uite cum faci amenajarea pentru o terasă acoperită, de ce merită un astfel de proiect și ce idee poți implementa. 

  Amenajarea unei terase acoperite 

  amenajare terasa acoperita cu mobilier si plante
  Amenajarea unei terase acoperite trebuie să vină în completarea stilului casei

  Realizarea și amenajarea unei terase acoperite aduce un plus de valoare oricărei locuințe. Scopul acesteia este de a aduce un colț de relaxare în spațiul exterior casei. Dar și să vină cu un rol practic, acolo unde spațiul permite acest lucru. 

  În continuare, îți explicăm la ce detalii să ții cont atunci când te decizi să începi un astfel de proiect. 

  Terasa trebuie să fie aerisită

  Indiferent că terasa exterioară este acoperită sau nu, aceasta trebuie să fie cât mai aerisită. Acest aspect îți va permite să te miști mai liber și să vezi peisajul din jur fără obstacole care țin de structură sau de design. În același timp, nu omite importanța unui sistem de umbrire ca să te poți bucura de acest spațiu indiferent de vreme. 

  Mobilier practic

  Mobilierul pentru terasă trebuie să aibă două caracteristici esențiale: să fie practic și multifuncțional. În acest fel, terasa acoperită poate să fie și un loc de relaxare, dar și unul practic, cum ar fi spațiu de luat masa. Totodată, mobilierul trebuie ales în funcție de dimensiunea și de forma terasei, dar și în funcție de stilul de amenajare. 

  Stilul de amenajare 

  Amenajarea unei terase acoperite trebuie să fie complementară cu stilul general al casei. Paleta cromatică trebuie să fie asemănătoare, iar materialele folosite să se completeze cu cele ale locuinței. De exemplu, o casă din lemn poate să aibă o terasă realizată din lemn și decorată cu elemente rustice pentru a completa amenajarea generală. 

  Avantaje ale unei terase acoperite

  • O terasă acoperită înseamnă un spațiu în plus pentru casa ta. În funcție de nevoi, terasa acoperită poate fi folosită în mai multe moduri: ca spațiu de relaxare, ca zonă de lucru, ca bucătărie în aer liber sau ca bar. 
  • Terasa acoperită asigură un confort termic al casei. Asta pentru că, practic, face umbră casei și împiedică soarele să bată direct spre ferestrele casei. Astfel, terasa acoperită faca ca locuința să fie mai răcoroasă pe timpul verii. 
  • Poate să fie folosită și pe timpul iernii. Dacă pe timpul verii terasă devine unul dintre cele mai frecventate spații ale casei tale, acest lucru se poate întâmpla și iarna. Poți amenaja o parte a terasei cu elemente de încălzire, cum ar fi un șemineu sau un încălzitor radiant. Astfel, terasa acoperită poate fi folosită și în timpul sezonului rece. 
  • Aduce plus valoare locuinței. În prezent, casele care beneficiază de spații amenajate în aer liber au o valoare de vânzare mai mare. În cazul unei vânzări, terasa exterioară poate fi un selling point extrem de benefic. 

  Inspirație pentru terasa acoperită

  terasa din lemn cu mobilier din ratan
  Mobilierul din ratan, cea mai bună opțiune pentru o terasă din lemn acoperită

  Proiectul unei terase, pas cu pas, poate fi consultat aici. În ceea ce privește ideea de design, lemnul este cel mai adesea integrat în realizarea unei terase acoperite.  

  De aceea, terasa din lemn este unul dintre cele mai des întâlnite astfel de proiecte. O terasă din lemn nu înseamnă neapărat o amenajare în stil rustic, ci atmosfera primitoare și caldă pe care acest material o aduce. 

  O astfel de terasă este, de regulă, deschisă, doar cu acoperiș, iar podeaua este realizată din parchet sau bucăți de lemn. O canapea generoasă sau câteva fotolii, o masă de cafea din lemn și scaune din ratan și metal pot fi alegeri ideale pentru acest spațiu. 

  Nu ar trebui să lipsească un covor de exterior țesut sau cu model tradițional, iar decorațiunile trebuie să fie din lemn sau piatră, cu forme simple pentru a nu încărca spațiul. 

  Iluminarea terasei din lemn se poate face cu lampadare cu picioare din lemn sau cu ghirlande luminoase de exterior. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum faci amenajarea pentru o terasă acoperită: idei, inspirație și avantaje�...