Apartamente

15 locuințe pe care proprietarii și le-au amenajat singuri și care au devenit surse de inspirație

  Cu inspirație de pe internet, din reviste, din proiectele designerilor de interior sau chiar din diverse filme, poți ajunge să-ți amenajezi o locuință care să devină în sine o inspirație.

  Scriem săptămânal despre locuințe frumoase, din care am vrea să împrumutăm idei de amenajare pentru casă sau care ne stimulează creativitatea și ne fac să venim cu propriile idei. Ne luăm inspirația din creațiile altora – fie ei arhitecți, designeri sau, pur și simplu, oameni obișnuiți cu un simț estetic bine dezvoltat. Iar de data asta, punem lumina reflectoarelor pe cei din ultima categorie. Iată câteva amenajări gândite și puse în scenă chiar de proprietarii caselor, fără ajutor de la designeri.

  1. Stilurile boho și scandinav se împletesc armonios într-o casă din Pantelimon

  Ana Maria Marin lucrează într-o corporație, însă este pasionată de home&deco, așa că a ales să-și amenajeze pe cont propriu locuința, alături de iubitul ei. Au luat casa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, de la zero: au pornit de la câteva obiecte pe care le aveau deja și de la notițe clare despre stilul și atmosfera pe care și le doreau. Au terminat în trei luni, cu o investiție de 10.000 euro și câteva peripeții pe care le-au depășit cu răbdare. Poți afla întreaga lor poveste aici.

  2. Casa unor fotografi din Sighișoara, amenajată de ei în pandemie

  Olimpia și Dani Kurti-Câmpean sunt fotografi și locuiesc în Timișoara, într-o casă construită și amenajată de ei. Și-au ales un teren în care lumina să bată de dimineață până seara, iar în aprilie 2020 s-au apucat de construcție. Șase luni mai târziu, erau deja și mutați. Nu au cerut ajutorul unui designer, fiindcă știau clar ce își doreau: un cuib cald ca o zi însorită de primăvară, primitor și confortabil. Au ales un stil clasic, cu o paletă cromatică deschisă și accente calde, care să pună în valoare lumina naturală din belșug. Vezi întreaga amenajare și află povestea lor aici.

  3. Au luat idei de amenajare pentru casă de pe Pinterest și și-au făcut o locuință ca-n reviste

  Cu un buget de 9000 euro și idei de amenajare pentru casă salvate de pe Pinterest, Ramona S. (Joyous Nest) și soțul ei, Răzvan, și-au creat o atmosferă super cozy în locuința lor din Iași. Ambii lucrerază în domeniul IT și sunt pasionați de călătorii și plimbări pe munte. Când s-au apucat de renovat, interiorul casei cu patru camere era demodat și nu prea punea spațiul în valoare. Au decis că are nevoie de câteva retușuri și, până la urmă, au ajuns să înlocuiască aproape tot. Află povestea lor aici.

  4. Și-au renovat apartamentul cu 25.000 euro și inspirație de pe internet

  Raluca Munteanu și prietenul ei, Tiberiu, și-au cumpărat un apartament cu trei camere în Podu Roș, un cartier din Iași. Era foarte întunecat și plin de mobilă când l-au luat, așa că i-au gândit împreună o amenajare aerisită, cozy, în stil scandinav. Renovarea a durat patru luni, din septembrie și până în decembrie 2020. Investiția a fost de 25.000 de euro, iar povestea lor completă o poți descoperi aici.

  5. Un apartament în care aproape tot mobilierul e făcut de proprietari, cu ajutorul unui prieten tâmplar

  Ana-Maria și soțul ei au știut că vor avea nevoie de mai mult spațiu atunci când copiii au început să crească. Așa că au cumpărat un apartament cu patru camere în Bacău, la gri, lucru care le-a dat libertatea să croiască tot interiorul cum au vrut. Mari iubitori de filme și de lectură, Ana-Maria și soțul ei au încercat să dezvolte conceptul de amenajare pornind de la pasiunile lor. Află cum a decurs întregul proces de aici.

  6. Cum și-au amenajat doi fotografi din Ploiești cu 5500 euro

  Deși locuiesc în chirie, Adlina Negoescu și soțul ei au vrut ca spațiul în care își petrec cele mai importante momente să le îndeplinească nevoile și dorințele. Așa că au investit un buget de 5500 euro în redecorarea lui, sumă investită pe parcursul anilor. Apartamentul cu trei camere se află în Ploiești și are 104 metri pătrați. Locuiesc în el din 2015 și îl îmbunătățesc constant. Au schimbat aproape toată mobila, au recondiționat pereții, care erau îmbrăcați într-un tapet foarte vechi, și spațiul în timp a devenit un acasă eclectic, călduros și intim, decorat cu finețe și cu atenție la detalii. Pe care le poți descoperi mai pe îndelete aici.

  7. Și-au amenajat casa de 150 metri pătrați în doar o lună

  Stilul scandinav și simplitatea se împletesc perfect în această casă pe un nivel din Sânmartin, Oradea. Proprietarii, Patricia și Bogdan, locuiesc, împreună cu cei doi copii ai lor, de la finalul anului 2021 în acest spațiu și chiar au reușit să îi ofere un vibe de acasă. Patricia este de meserie economist, dar în ultimii ani a devenit mamă full time și a devenit pasionată de fotografie. Ea este partea creativă a relației, iar soțul ei mai mult practică. Tot el a documentat și analizat întregul proces de cumpărare și amenajare a casei și, de multe ori, i-a lăsat mână liberă în ceea ce privește ideile pentru decor. Povestea lor o poți citi pe larg aici.

  8. Un apartament amenajat cu 10.000 euro și multă inspirație de pe net

  Amenajarea apartamentului ei de 59 metri pătraț din București este unul dintre proiectele cele mai dragi ale Mihaelei Popescu. Nu este specialist în design de interior, o spune chiar ea, ci și-a luat inspirația din diverse surse de pe internet. Cu un buget de 10.000 euro, a reușit să creeze un spațiu foarte plăcut, în ciuda faptului că a preluat spațiul nefinisat. A povestit cum a decurs tot procesul și cum a drămuit banii aici.

  9. Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă

  Nela Dinescu și Tiberiu Răducu sunt fotografi de evenimente din 2012 și adoră frumosul în toate formele sale. Ei locuiesc, din iulie 2021, într-un apartament în stil eclectic dintr-un complex rezidențial. Spațiul este luminos, aerisit și bine amenajat, astfel încât să le satisfacă toate nevoile, dar și să îi încânte la fiecare pas făcut. S-au ocupat singuri de tot și poți afla povestea lor de aici.

  10. S-au inspirat din stilul de viață minimalist și designul nordic în amenajarea locuinței lor

  Alexandra e o avocată cu simț estetic și pasionată de frumos. Adoră fotografia, călătoriile, timpul petrecut în natură și, de ceva timp încoace, designul de interior. Iar pasiunile ei se văd și în felul în care arată casa ei. Ea și Călin și-au amenajat singuri apartamentul cu patru camere. Conceptul amenajării a pornit de la ideea de a aduce înăuntru cât mai multe culori și texturi inspirate din natură. De aceea apartamentul abundă de materiale naturale, lemn, iută, ratan, in, plus o mulțime de plante. Poți vedea mai bine cum au ales să le folosească și combine, aici.

  11. Și-a renovat singură apartamentul cu două camere cu inspirație online și moodboard-uri făcute de ea

  Adriana a început să își descopere pasiunea pentru designul de interior în momentul în care s-a mutat în apartamentul din Berceni. În primii trei ani, nu a făcut modificări majore, doar câteva teste ca să-și dea seama în ce zonă vrea să ducă stilul amenajării. A căutat inspirație online, a făcut moodboard-uri, a analizat atent ce-i place și ce nu. Trei ani mai târziu, avea ocazia să își pună în practică toate ideile. Vezi ce i-a ieșit aici.

  12. Un cuplu și-a amenajat într-o singură lună casa de aproape 160 metri pătrați

  Ioana Puiu, visual artist, și soțul ei care lucrează în domeniul IT, s-au mutat la începutul anului 2022 în noua lor casă din Otopeni. Cei doi nu aveau nicio idee cu privire la amenajarea ei atunci când au cumpărat-o. Dar au reușit să își amenajeze cuibul într-un stil minimalist, scandinav, cu mici accente mediteraneene, exact așa cum au simțit. Proprietara s-a ocupat îndeaproape de moodboard și a salvat o mulțime de idei pe Pinterest, însă a descoperit curând că nu tot ce este pe Pinterest se găsește și în magazine. Dar a găsit soluții, iar despre ele a povestit mai multe aici.

  13. Ca să-și găsească propriul stil de amenajare, proprietarii acestei mansarde au luat o pauză de la Instagram

  Uneori, prea multă inspirație de pe internet strică. Pentru că le plăcea stilul minimalist și nu au vrut să se inspire prea mult din casele altora, Melinda Oprea și Mirel, soțul ei, au decis să ia o pauză de la sursele de inspirație de pe internet, în principal Instagram. Și să meargă un pic la risc, iar bucătăria all black este cel mai bun exemplu în acest sens. Casa lor cu greu se încadrează într-un anumit stil. E și minimalistă, și scandinavă, și contemporană, și un pic wabi-sabi. Dar mai mult decât atât, este o oglindire a celor doi, rezultatul fiind unul plin de note personale. Și poți descoperi toate detaliile aici.

  14. Cum a transformat o profesoară de pictură din Piatra Neamț apartamentul primit de la bunica

  Corina și Bogdan și-au investit toate economiile în renovarea unui apartament cu două camere dintr-un bloc aflat în cartierul Dărmănești din Piatra Neamț. Pentru Corina, lucrările au avut o încărcătură aparte, fiind vorba de apartamentul în care a locuit bunica ei. Și-a dorit o amenajare aerisită și modernă, dar care să păstreze energia bună pe care o asociază cu acest loc în care și-a petrecut copilăria. Știau, în mare, ce își doresc de la noua lor „acasă” și poți vedea care au fost provocările și ce a ieșit mai în detaliu, aici.

  15. Mobilă de pe OLX, proiecte DIY și o terasă superbă într-un apartament ca o vacanță de vară

  Undeva într-un bloc interbelic din Cartierul Evreiesc, stă pitită o locuință ca o vacanță, amenajată cu bani puțini, dar cu imaginație multă. Roxana Maraloiu e monteur și a cumpărat apartamentul în 2016. Obiectele de mobilier le-a cumpărat pe parcurs, pe unele din marile magazine de bricolaj, pe altele de pe OLX, iar pe altele le-a improvizat ea. De exemplu, în zona de dining, primul lucru pe care îl vezi atunci când intri este o masă de dining improvizată dintr-un cadru de mașină de cusut Singer și niște rafturi de lemn. Dar mai multe despre asta povestește chiar ea, în turul de casă filmat pe care îl găsești aici și din care îți poți lua o mulțime de idei de amenajare pentru casă.

  Foto principală: Olimpia Kurti-Câmpean

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  15 locuințe pe care proprietarii și le-au amenajat singuri și care au devenit...