Apartamente

Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă

  Nume complet: Nela Dinescu
  Oraș: București, Cartierul Băneasa
  Tip de locuință: apartament cu două camere
  Suprafață: 51 metri pătrați
  Stă aici: din iulie 2021
  Împarte casa cu: logodnicul ei, Tiberiu Răducu

  Nela Dinescu și Tiberiu Răducu sunt fotografi de evenimente din 2012 și adoră frumosul în toate formele sale. Sunt pasionați de artă și design, iubesc să asculte muzică în stil baroc și să aibă un stil activ, iar atunci când nu sunt la evenimente sau când nu editează, se relaxează amândoi citind o carte sau urmărind un serial bun în apartamentul lor din Băneasa.

  Ei locuiesc, din iulie 2021, într-un apartament în stil eclectic dintr-un complex rezidențial. Spațiul este luminos, aerisit și bine amenajat, astfel încât să le satisfacă toate nevoile, dar și să îi încânte la fiecare pas făcut. Pentru amenajare, Nela s-a îndrăgostit de gama Kave Home de la The Home, așa că majoritatea obiectelor de mobilier, dar și cele decorative, au fost cumpărate din același loc. Astfel, stilul locului este unul uniform, dar și plin de personalitate.

  Cei doi și-au dorit mult o casă în care să se simtă ca „acasă”. Au avut o primă experiență, de un an și jumătate, într-un apartament dintr-un complex rezidențial din Berceni, în care au simțit că acela nu ar fi locul în care să trăiască pentru mulți ani. Astfel, la începutul anului 2020, chiar în timpul stării de urgență cauzate de COVID-19, au decis să înceapă căutările pentru apartamentul mult visat.

  living_apartament_eclectic_băneasa
  Noul apartament este luminos și exact pe placul proprietarilor.

  „Complexul din Berceni era lipsit de viață, de natură, iar apartamentul nostru era extrem de aproape de sol, la etajul unu, la câțiva metri distanță de celălalt bloc, lângă noi construindu-se un alt bloc. Practic, eram între două blocuri, fără posibilitatea de a vedea cerul sau o bucățică de natură”, povestește Nela.

  Toate aceste motive, combinate cu construcția deficitară a blocului – cuplul auzea zi și noapte tot ceea ce făceau vecinii – i-au împins de la spate pe cei doi să își caute un loc care să bifeze o serie de criterii bine definite.

  Criteriile după care s-au ghidat în alegerea casei

  Atunci când au început căutările pentru noul apartament, Nela și Tiberiu au avut și câteva criterii solide în urma peripețiilor din traiul în complexul anterior. Cei doi și-au dorit mult să locuiască într-un apartament luminos, care să nu fie înconjurat doar de blocuri, ci și de natură, un loc mic, cochet, ce are și un balcon micuț.

  După două luni de căutări aprige erau ferm convinși că nu vor reuși să găsească un apartament care să le bifeze nevoile și, mai ales, să se încadreze și în buget. Însă, dintr-o întâmplare fericită, au găsit complexul din Băneasa care, inițial, li se părea prea frumos ca să fie adevărat.

  „Mi-am dorit să văd cerul și să ascult păsările, sunetul frunzelor, să pot vedea dimineața soarele și seara luna, să simt lumina dimineții cum îmi inundă casa și mă binedispune. Și am reușit! Și acum îmi amintesc numărul contractului de rezervare – numărul 17. Nu îmi venea să cred pentru că acesta este numărul meu norocos și ziua în care m-am născut!”, spune Nela.

  Între Nela și gama Kave Home, de la magazinul The Home, a fost dragoste la prima vedere. Dornică să iasă o amenajare impecabilă, a ales în minte aproape toate piesele de la Kave, a cumpărat de la ei masa de dining și a conturat întreaga amenajare în jurul ei.

  „Apoi mi-a fost ușor să continui, să mă joc și să experimentez cu diverse culori, forme, texturi și materiale. Am vrut ca fiecare loc să fie unic, să aibă o poveste și o energie proprie”, povestește Nela.

  Amenajare în stil eclectic pentru toate camerele

  Amenajarea apartamentului în stil eclectic a fost gândită și realizată de proprietari, fără ajutorul unui designer de interior. Nela s-a îndrăgostit iremediabil de un bufet din lemn de mango, lângă care a adăugat o măsuță din lemn de salcâm, dar și masa din dining, făcută din lemn de eucalipt, care completează perfect spațiul.

  „Livingul este alcătuit din mai multe povești”, spune Nela, deoarece și-a dorit ca fiecare colț să fie diferit și să aibă o anumită personalitate. Acolo a vrut să combine sticla cu lemnul, oțelul cu cimentul, să aibă și materiale prețioase, precum este catifeaua, dar să și echilibreze puțin prin forme.

  Bufetul din lemn de mango este preferatul ei, deoarece are o eleganță aparte și se potrivește perfect cu restul obiectelor alese. Zona de dining este și ea preferata proprietarilor deoarece este aproape de geamuri, colțul este luminos, iar în timp ce iau masa pot privi cerul.

  Nela și-a dorit ca în living să existe câteva accente de culoare, însă unele neutre, nu puternice. Așa că a ales să meargă pe nuanțe de gri și roz, mai ales că cea din urmă este și culoarea ei preferată.

  În dormitor, cei doi au mers pe un stil cald, în culori și materiale naturale, cu perdele fluide și opace, deoarece nu au vrut să încarce locul și cu draperii. Ca în restul casei, și în dormitor majoritatea pieselor sunt de la Kave Home, combinate cu câteva obiecte de mobilier de la IKEA.

  Livingul, zona de dining și bucătăria formează un open space, așa că au dorit ca mobilierul din bucătărie să fie unul simplu, alb și minimalist. Cu un buget mediu, au configurat-o și realizat-o la magazinul IKEA, pentru a se asigura că se încadrează în spațiul disponibil. Datorită geamurilor mari, bucătăria este luminoasă, iar mobilierul ales nu încarcă deloc din punct de vedere vizual, din contră.

  Majoritatea pieselor de mobilier au fost cumpărate fără măcar să fie văzute în realitate, iar pe unele dintre ele cei doi nu le-au desfăcut niciodată până în momentul amenajării. Chiar și așa, în mintea proprietarei, toate se potriveau perfect. După ce le-au pus cap la cap, a fost până și ea surprinsă de rezultatul final și de cât de bine se integrau toate.

  Chestionar cu idei bune

  Stilul casei: Eclectic.

  Inspirație: Inspirația a venit prin Ianuarie 2021, când căutam magazine de mobilă cu piese drăguțe și accesibile care să ne caracterizeze. Și așa am descoperit magazinul The Home, unde ne-am îndrăgostit iremediabil de gama Kave Home. De la ei a pornit inspirația, deoarece blocul fiind construit de un dezvoltator spaniol, având piese sanitare, faianța, gresia din Spania, dar și puțin din vibe-ul locului, am vrut să accentuăm acest lucru alegând piese de inspirație spaniolă, cu o ușoară tendință industrială, dar și cu un vibe vesel și nonconformist.

  Colțul preferat: Nu am un colț preferat, dar cel mai mult timp petrec în fața calculatorului, la birou, editând fotografii. Așa că am vrut să îmi fac acest colț unul cât mai pe gustul meu, să mă inspire și să îmi ofere creativitatea de care am nevoie la lucru.

  Elementul preferat: Ador lemnul exotic. Acesta se regăsește în multe piese de mobilier din casă. Am un bufet și o etajeră din lemn de mango, o măsuță din lemn de salcâm și masa de dining din lemn de eucalipt. Și le ador pe toate!

  Cel mai mare răsfăț: Cu siguranță a fost bufetul de la Kave Home din lemn de mango. Eu l-am luat redus cu 25%. În mod normal era vreo 5700 lei, dar eu l-am achiziționat cu 3800 lei de la The Home.

  Ce înseamnă acasă pentru tine: Acasă, pentru mine, înseamnă relaxare, muzică bună, miros plăcut de pâine coaptă, savoarea cafelei de dimineață și mângâierea razelor de soare.

  Sfaturi despre cum să îți faci o casă în care să te simți bine: Cel mai bun sfat este să cauți până vei găsi acel „acasă” în care să intri și să spui „aici vreau să pun canapeaua și acolo televizorul” – exact cum am spus și eu când am intrat în apartamentul în care locuiesc acum. De asemenea, este important să nu lași pe nimeni să decidă unde să locuiești. Tu vei trăi în acel spațiu, iar dacă nu îți este pe plac, experiența va fi una neplăcută.

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Doi fotografi și-au amenajat singuri apartamentul ideal pentru poze de revistă